carolink 3 barns morsan!

Honey snurrar

Har lärt honey att snurra på kommando. Så tänkte visa er. Ibland kan hon helt utan att man visar med handen och ibland måste hon ha lite hjälp. Men hon har gjort framsteg i alla fall.  
 
 
 
 

Städat och klart

Nu har kaninerna fått det fint. Dem har ju olika i sina burar. Rille har en matta i botten av sin bur. Eftersom det är ett hål i mitten av den.  Det är ju en dubbel bur så hålet är till för att kaninen ska kunna hoppa mellan dem olika burarna. Men vi har två kaniner så  måste spärra av.  
 
I alla fall så har Rille en matta och en kattlåda att kissa i. Han bode så förut hemma hos johan. Men då hade han mycket större bur. så för honom är det nog inget konstigt. Men han får såklart komma ut varje dag och skutta. Det 
är ganska lätt att göra rent när man har så. Han kissar nästan jämt i lådan så det är bara att kasta, skölja ur den och i med nytt. Sen soppar man upp  bajset som ligger på golvet. Jag kan tycka att detta ser lite tråkigt ut för kaninen. Jag gillar att dom har något botten matrial. Men eftersom han kissar och så i lådan  så ligger han aldrig i sitt eget kiss. Honey har börjat gå på sin toalett, men ibland är det blöt lite här och var. Så bottenmatrial till henne är en självklarhet och sen är hon ju min kanin och jag vill att hon ska ha det mysigt i sin but :D

En jobbhelg klar.

Nu har jag jobbat hela helgen. Har varit trött och haft massor att göra. Därför har jag inte hunnit med bloggen något. Idag ska jag städa hos kaninerna och fota Honey lite till innan hon blir för stor. Hon har vuxit en hel del faktiskt. Det går för fort!. Men nu ska jag sätta igång för ikväll ska jag iväg igen. Ingen lugn stund i mitt liv :D
 

Klippt klor

Nu har jag klippt Dodgies klor. Egentligen ska dem slippa ner sina klor själva. Men imorse såg jag att dem var riktigt långa och sen fasna han i lampan med ena klon. Så då tänkte jag att det var dags att klippa. Jag brukar klippa kanske 1 gång om året. Han brukar slippa ner dem naturligt själv. Nu hoppas jag att dem blir riktigt fina igen. Vassa som jag tycker dem ska vara för att han ska kunna klättra ordenligt.
 

Vart ute i skogen

Har varit ute i skogen med mamma, Johan och hundarna. Dem har fått spårat och sprungit lösa i skogen. Vilken energi dem hade! Dem verkligen jobbade när dem kom in på spåren. Det var kul att se deras energi. Efter promenaden följde mamma med hem och tog en fika och hälsade på djuren. En mysig dag vill säga :)
 
 

Planer för idag.

Idag ska man ut i skogen med mamma och hundarna. Blir att spåra lite. Sen ska jag städa åt kaninerna, bara ta bort det värsta och sen ska reptilerna få bada.   Annars inte så mycket mer än det vanliga. Mat och att kaninerna får lite motion. Tänkte försöka fota honey idag och få några söta bilder så det kommer upp senare :D
 

Träffa hundarna imorn

Har vart en lugn dag. Har vart och jobbat så det har inte vart så mycket djur idag som sagt. Men imorgon kommer mamma över med hundarna. Vi pratade om att vi skulle ut i skogen och spåra med dem lite grann eller kanske hitta på någon annan aktivitet. Dem gör ju inte så mycket, mest ligger hemma och sover. Så det kan vara kul för dem att göra något. Dem tränade ju agility och lydnad förut och var väldigt aktiva. Så imorgon ska dem få göra något roligt.
 
 

Lugn dag

Vissa dagar är väldigt lugna. Det behöver inte alltid vara något att göra med djuren. Idag har Honey fått kommit ut och skuttat. Måste passa på när vädret tillåter. Det är ju plusgrader än så länge. Idag har jag bara gett djuren mat i stort sätt. Och sen har ju kaninerna fått kommit ut lite. Nu ska jag iväg och Jobba, Johan ska ta ut amelia när jag är borta. Hoppas jag han gör i alla fall.  Så en sån här dag är det inte mycket  att skriva om egentligen. Tänkte fota Honey lite någon dag, kanske imorgon eller ikväll får se. :) Time for work!
 

Namninsamling för WSPA

I Cayman- örarnas sköldpaddsfarm lever många sköldpaddor tillsammans på en alldeles för liten yta. Eftersom sköldpaddorna lever ensamma i det vilda gör detta att dem blir mycket stressade, biter och skadar varandra för att försöka komma undan. Det leder även till inavel och i vissa fall födds visa utan ögon.
 
WSPA håller på med en namninsamling för att kunna stänga ner farmen.
 
 
(Information och bild tagen från Wspa.se)

Ut och skutta

Skriver mycket om kaninerna nu känner jag, Men det kanske är för att dem är nya här och sen för att dem tar ganska mycket tid. Dem måste få komma ut och röra på sig. Hur som helst så fick dem komma ut och skutta på grässmattan idag. Rille har vart ute i sele förut, men tror inte Honey har vart i sele. Hon var ju ute kanin när jag hämtade henne.
Men sele är tveksamt att hon hoppade runt i då.
Hur som helst så gick det super bra med sele på henne.
 
Det är lite för stort för henne än så länge, men det funkar att ha. Hon kommer ju att växa i det. Hon verkade jätte glad över att få komma ut och gjorde många glädje skutt och åt gräss, blad, grenar och ja nästan allt gott hon kunde hitta. Hon var duktig i selet. Kunde komma när man ropa på henne, Inte alltid men oftast. Så hon sprang inte riktigt hej vilt. Hon fick såklart gå vart hon ville och så. Men ropade man på henne så kom hon efter en. Skulle kanske ha filmat. Är otroligt imponerad över henne. Vilken kanin jag har fått! Hon är helt otrolig. Gullig, snäll, lättlärd och social.  Hoppas bara att det fortsätter så här nu. Funderar på om man ska lära henne lite kanin hoppning? Det kanske skulle vara något för henne, Gjorde ett lite försök idag. Men hon förstod inte riktigt att man skulle hoppa över den utan stod mer och luktade på den och sedan hoppade runt pinnen jag satt upp. Men men, det kommer det med.
 
Tar det lite lugnt med saker och ting. Hon har ju inte vart här i många dagar. Så nu blir jag bara glad av att hon söker kontakt med oss när hon är ute och skuttar och sen att hon börjar lära sig att komma när man ropar. Det räcker för mig just nu.
 
 

Har vi fått en gris?

Rille sitter och grymtar i buren. Det blir mer intensivt när han ser Honey. Fattade inte riktigt varför han grymtade så var tvungen att kolla upp det. Och det visade sig att han "pratar". Men man skulle se till så grymtandet inte kommer ifrån luftvägarna. Vilket det inte verkar göra. Så han får grymta på och prata med Honey när hon springer förbi hans bur. Det verkar som han gillar Honey, vilket är väldigt kul måste jag säga. Var rädd att han kanske skulle bita henne när hon står mot galret. Men inte då :)
 
 

Det är inte så jobbigt att ha djur.

Nu har jag pysslat med djuren i 1 och en halv timme. Och då har jag gjort rent akvariet, städat åt fågeln och fixat en ny lekasak, badat ödlan och sköldpaddan och klippt klorna på Honey.  Det tar inte så lång tid att ta hand om djur 
egentligen.  När jag var liten tyckte jag det var jätte tråkigt att städa till djuren för det tog så lång tid. Man hade liksom inte räknat med att man skulle vara tvungen att städa åt dem.
 
 
Man ville ju ut och leka med kompisarna och sedan någon kväll bara sitta och gosa med djuret. Men att städa? nej nej. Det är nu när man har blivit äldre som man faktiskt tycker att själva städningen till djuren kan vara kul också. Inte alla som tycker kanske, men jag ser det som avkoppling,eftersom jag får hålla på med mitt största 
intresse. Sen att se hur fint dem har det gör att man blir glad. Så fort jag är ledig ägnar jag mycket tid till att städa, fixa och kela med djuren. Även träna dem en del. Försökte lära Amelia klicker, men det gick väl sådär. Nu ska jag börja träna Honey och Rille lite. Honey har ju redan lärt sig att komma när man ropar på henna. Underverk säger jag bara! Hon har ju bara bott hos oss i 3 dagar ungefär. Är så grymt sugen på att lära henne en massa trix. Men tar lite i taget.
 
 
 

Långpromenad

Nu har vi vart ute på långpromenad med hundarna i ungefär 1 timme om inte mer. Det är synd att det regnar annars hade det vart riktigt mysigt att gå i höstvädret. Tog lite kort under promenaden såklart. Löven blir så fina på träden under denna årstid. Dem flesta har blivit gula, dem är ju så fina när dem är röda. Men men fick i alla fall lite höstiga bilder :)