carolink 3 barns morsan!

Grill kväll hos syster

Ska dra iväg till syrran och ha lite grillkväll och sedan spela lite wii och kanske några andra spel. Hoppas bara på att det inte blir regn nu.
 

nytt sele igen

Har köpt ytterligare ett nytt sele til Honey. Gillade inte det andra och detta är egentligen ett hund sele. Sitter ganska bra, men ska sy om det lite. Har sett liknade som är för kaniner men hon är för stor för dem. Jätte gulligt. Nu skiner solen lite, så honey ska kanske få hoppa fritt idag om jag vågar släppa taget :)
 
 

Fin dag igår, regn idag.

Passade på att ta ut dodgie  igår för första gången i år. Han är som vanligt livrädd för att vara ute. Men tog med mig lite zophobas så han skulle ha annat att tänka på. Satt han på bräderna på ute platsen så var han lugn, men så fort jag la ner honom på marken började han lyssna efter fåglar och kolla upp i luften.
 
 

En promenad i vårvädret

Var ute på en långpromenad med hundarna idag. Vi såg både blåsippor och vitsippor.  Så jäkla skönt. Var ute och gick i en timme. Hundarna fick lite träning också. Så dem vart nog glada. Sedan var  vi och handla lite saker. men det visar jag sen :D
 
 

Solig ledig dag.

Idag är jag ledig. Har vart ute med Honey en stund och börjar fundera på om jag ska våga släppa henne lös på våran uteplats. Vi har ju staket och så. Men är ändå orolig över att hon ska ta sig ut. Men ändå när hon är ute och skuttar på andra sidan så vill hon bara in på uteplatsen igen. Som om hon vet att det är hemma. Selet är hopplöst. Det är för stort runt halsen, men runt magen är den perfekt. Så kanske behöver något annat sele ändå. Skulle behöva något som är lättare att få på eftersom hon inte gillar karbordbanden. Får se om ja vågar släppa henne lös sen en stund.
 
 

Hundpassning

Nu är hundarna här i någon timme. Som vanligt är båda livrädda för fågeln. Har lagt en filt över henne, så hon är tyst, Men ändå är dem rädda. Amber ska sitta i mitt knä hela tiden eller vara i närheten. Donna ligger ute så hon slipper höra fågeln. Hon vill inte vara inne.  Tänk att två så stora hundar kan vara rädd för en liten liten fågel.
 
 

Vart finns jobben?

Tänk att det ska vara så svårt att hitta ett heltids jobb nu för tiden. Kollar man på arbetsförmedlingens hemsida så finns det typ bara jobb som har en massa krav. Inom lager ska du ha truckkort, inom butik ska du ha si och så många års butiksjobb erfarenhet sen gått handel, ska man jobba med städ ska man ha körkort och ja så fortsätter det.  Allt kräver utbildning eller 100 års erfarenhet. Hur fan får man jobb i dagens samhälle egentligen? Jag jobbar ju som timanställd på två ställen så får ju in en bra slant varje månad som jag klarar mig på. Men det är ju så mycket skönare att ha ett fast jobb.
 
 

Johan är för gullig ibland

När Johan kom hem idag från jobbet så ringer han på dörren. Min tanke är att han inte orkar ta upp nycklarna. Men när jag öppnar dörren och säger att han får gå in fort eftersom Honey är ute och springer så tar han fram en rosbukett bakom ryggen. Blev verkligen överraskad. Så gulligt av honom att köpa blommor. sånt gör väl alla tjejer glada :D
 
 

Kanin bebisar eller inte

Har vart så sugen på att ta ungar på Honey. Först kändes det inte rätt eftersom hon är ju min bebis och tänk om något skulle gå fel? Men nu efter lite fundering så börjar jag vilja ha igen. Men då kommer andra hinder. Hur ska jag göra med alla ungar? Vill spara en unge, men tänk om man inte skulle få dem sålda? Svårt beslut, vill att ungarna ska få ett bra hem och så. Men kan ju inte spara alla ungar. Så någon som är intresserad där ute?
 
 
Honey: Är en tysk vädur
 
Rille: Är en blandning av fransk vädur och en till som jag inte vet. Kallas även bondkanin.
 
Båda är jätte sociala och trevliga kaniner så skulle nog bli fina ungar. 

Lite mer av vad vi köpte

Vi köpte ju inte bara reptil prylar, Det blev en ny tvättkorg, en förvarings box eller vad man ska kalla det och ett nytt tv ställ. Måste tänka igenom vad vi köpte egentligen. Vi köpte även fodral till våra kläder, sedan var vi på lagerhaus och köpte saker till bröllopet. Så ja det blev en del och sedan skämde vi bort oss med en kort och en glass på ikea. Ibland måste man ju även få njuta, det var ju så fint väder igår.
 
 

Dodgies dag

Blev inte det som vi tänk hos i reptil butiken. Men lite fick vi med hos därifrån. Bland annat en massa zophobas, sepiaskal och mineral+ kalk till reptilerna. Dodgie blev så glad att han fick stå i centrum idag när jag kom hem. Massa god mat och lite gulli gull av matte. Inte för att jag tror en reptil bryr sig så mycket om gulli gullandet. Men maten blev han nog glad över.
 
 

Nu blir det en sväng till Uppsala

Nu ska vi iväg till Uppsala och shoppa lite och vem vet vad vi kommer hem med. Vi ska till en reptil butik som ligger i Uppsala bland annat. Och vad kan vara på gång då tro? Behövs lite saker till djuren här hemma i alla fall mer säger jag inte. Sedan ska vi faktiskt shoppa saker till bröllopet. Bestik, tallrikar och glas. Det blir i plast eftersom det är lätt att städa undan och kanske inte lika dyrt och dessutom får man allt att matcha med varandra. Ni får se mer när vi kommer hem. Härligt väder fick vi i alla fall idag.
 
 

God mat

Har testat lergrytan för första gången idag. Blev kyckling med morot,palsternacka, lök och små tomater.  Otroligt gott!! kycklingen blev så saftig och god! Som sagt man njuter av maten just nu. Sedan till efterätt blev det räkor. Får ju äta vad jag vill idag, så räkor blev mitt godis. Lite nyttigare, men ska ta mig ett glas läsk snart. Det får bli det onyttiga jag får i mig idag. Dagen börjar lida mot sitt slut, nu blir det lite film innan man ska krypa ner i sängen och imorgon ska vi iväg till uppsala en sväng för nya äventyr:D
 
 

Nu är det vår

Såg massor med tussilago när vi var ute och gick. Nu är våren här, så hoppas vi inte får mer snö oväder. Men april vädret kan ju lura hos rejält ibland. Efter en promenad på 45 minuter började vi fixa lite på våran ute plats. Kastade massa påsar med kanin skit, soppade av uteplatsen och slängde iväg grenar som inte gick att använda. Rille fick även vara med och kolla läget. Sen fick Honey komma ut i sitt sele. Hon verkar så lycklig när hon får skutta omkring och långkopplet jag köpte är suveränt. Mycket bättre än dem här korta kopplena.
 
Hon är så söt när hon skuttar runt, hon vet till och med vart hon bor för efter ett tag skulle hon in genom grinden. Rille fick hälsa lite på henne idag. Men han har ju bara en sak i tankarna, så typiskt karlar. Funderar på om man ska kastrera henne? Vill ha ungar men samtidigt inte. Svårt beslut och snart är det ändå försent. Kanske är bättre och kastrera av hälso skäl? ska kolla upp det lite närmre.
 
 
 

Promenad

Ingen lust att dra iväg till gymet idag. Har två dar i veckan då jag får eller renare sakt måste vila för att inte ta ut mig för hårt. Idag kanske är en till vilo dag. Funderar på att dra ut på en långpromenad eller kanske dra och simma lite. Träning ändå på något vis. Regnar gör det fortfarande så Honey får hålla sig inne idag också.  Nej ut på en promenad ska jag i alla fall.