carolink 3 barns morsan!

Gott nytt år!

Skriver det nu eftersom jag inte vet om jag hinner med att skriva imorn.  Imorgon blir det firande med mamma, syster och några till. Blir god mat och kanske lite spel. Men absolut inge raketer! Onödigt att slösa pengar på sånt skit.  Dessutom smäller ju 100 andra vid 12 slaget ändå så.
 
Jaha detta år har vart av mina bästa måste jag ändå säga. Har hunnit göra mycket. Bland annat:
 
 
Blev gravid.
 
 
 
Gifte oss.
 
 
Teneriffa 
 
 
Jack kom till oss
 
 
 

Idag är en av få dagar som är dåliga.

Idag spydde jag. Det kanske är 3-4 gången under denna graviditet. Denna gång tror jag det berode på ett dåligt ägg jag åt till frukost. Jag som tänkt åka handla lite idag, vart sugen på nya fiskar till akvariet. Men det var nog lika bra. Sparar nu pengar istället.Hade även tänkt på att städa till Honey och Amelia men orkar verkligen inte. Man blir så slö när man spyr, man tappar liksom all energi. Nu ska jag försöka äta lite och få tillbaka energin jag beöver.
 
 

Snyggat till naglarna lite

Nu när man inte jobbar får man fixa till naglarna lite. Så nu har jag gjort dem fina och dem har börjat växa ut som dem var innan jag började jobba på hemtjänsten för 2 år sen. Älskar verkligen långa naglar.
 
 
 

Fotat djuren

Har plockat fram min gamla systemkamera och tänkte försöka komma igång att fota lite igen. Tyvärr så har mycket av det man lärt sig i skolan försvunnit. Så fick läsa lite om foto idag. Brukar jämt använda Johans kamera eftersom den är lite nyare och tycker den är lättare på något sätt. Köpte min kamera för 6-7 år sen och tycker den tar lite sämre bilder? Kanske bara jag som är lite rostig på kamerans alla inställningar. Men är ändå rätt så nöjd med några bilder jag fick idag. Kan säga att jag gillar bilder som ser "gamla" ut. Gillar liksom att dem är lite  risiga eller knottriga?  och helst ska dem ju va i svart/vit eller sepia.
 
 
 
 
 
 
 

Honey vägrar kissa i buren?

Helt plötsligt har Honey fått för sig att hon inte ska kissa i sin bur. Utan hon ska kissa i lådan som står utanför buren. Igår blev hon helt galen och försökte ta sig ut, som om hon vorre jätte kissnödig. Så släppte ut henne och då sprang hon till lådan och kissade. Försökte igår att ta lite av hennes kiss och la det i lådan i buren.
 
Men inget fanns där imorse, eller under dagen heller. Fattar inte vad jag ska göra? försöker hitta något om  sånt, men hittar inget. Bara om hur man får kaniner att gå på låda? Ska jag stänga in henne i buren hela dagen tills hon kissar i buren? Det stog på en sida att kaniner inte håller sig utan kissar när dem är kissnödiga, men samtidigt att dem inte vill gå på en smutsig låda och hennes låda i buren är renare än den ute.  Hon har vart så här i en vecka nu.  Får se om jag hittar något om det, eller om hon börjar använda toan i buren snart. Jobbigt att ha en kanin som måste " rastas". Så synd om henne om hon håller sig.
 
 
 

God jul!!

God jul på er! Idag fortsätter jag julfirande med att åka till Johans släkt. Detta tar aldrig slut. Så idag ska mer julmat ner i magen. Djuren fick julgott igår. Dem ska väl också ha lite lyx. Fick mina julklappar från mamma den 23:e. Jag och Johan fick saker tillsammans så har 500 kr till på Ikea, ett bord, stekpanna och lite annat smått. Igår fick jag 200 på Ikea från morfar och  sedan kör vi 100 klappar..
 
Alla köper en varsin sak för 100 kr sedan lottar vi ut dem. Det är jäkligt kul. Jag fick ljusstakar och Johan korv och öl. Passar väl ganska bra ;) Nej nu måste jag fixa mig iordning, fixa djuren, äta frukost och sen åka iväg. Vi ska ju iväg på bio idag också. Ska se hundraåringen. Ska bli så spännande! Har ju läst boken så hoppas på att filmen är lika bra. Nej nu får jag ta och sluta skriva och börja fixa.
 
 

Julfirande nr 2

87+
+n mkjki-.,Tänk hur många gånger man firar jul nu för tiden. Först med pappa, sen med mamma, imorgon blir det med släkten, den 25:e blir det med Johans släkt. 4 dagar med julfirande per år! Så idag ska jag till mamma och äta julmat, spela bingolotto och öppna lite paket. Johan ska jobba till 8 så han får komma förbi senare. 
 
 

Föräldrakurs del 2 klar

I fredags gick vi på sista kursdagen. Mycket som dem gick igenom hade man läst om, men  man började tänka mer över sin egna förlossning och allt annat som kommer hända. I del 2 gick vi igenom räddsla,stress, amning och första tiden hemma. Det mesta var självklarheter från min sida, som att ta amningen som den kommer. Eftersom just nu vet man ju inte hur den kommer funka, om man ens kommer kunna amma. Men av dessa två dagar så har jag i alla fall bestämt mig över min förlossning och börjat planerat och ska börja skriva förlossnings brevet.  Det är så nära nu, men ändå så långt bort. Kursen fick mig faktiskt att inse att det snart är dags att gå igenom något otroligt smärtsamt. I alla fall enligt många många där ute.
 
 
 
 
 
Bara vilken position man ska födda i är ju en grej. Men sånt märker man ju också när det är dags. Men tror redan jag vet hur jag vill ha det där med.
 

Första mötet mellan kanin och duva

Idag fick Honey och Jack träffas på lite närmare håll. Honey stannad till och nosade i luften och jack blev livrädd och började flaxa med vingarna. Honey blev då rädd och sprang mot mig. Sen gick hon sakta fram igen och försökte kolla vad det var som satt i sängen. Så båda stod bara och kollade på varandra en kort stund. Tills Honey inte tyckte det var intressant längre och hoppade ner från sängen :) Fick inga jätte bra bilder på dem två men,gjorde mitt bästa med mobilen..
 
 
 

Föräldrakurs del 1 klar

Idag har vi vart på föräldrakurs del 1. Var mest om förlossning och kejsarsnitt. Känner mig fortfarande lugn efter denna kurs. Fick lite mer kunskap om olika bedövningar och jag känner i alla fall just nu att jag inte vill ha något förrutom lustgas. Men man ska nog inte sitta och va så kaxig nu, när jag väl sitter där med värkar kommer jag kanske skrika efter något. Så jag känner lite som jag gjorde förut, jag tar det som det kommer. Kommer känna mig lugnare fram till förlossningen då, annars kommer jag gå och grubbla på alla nålar och slangar dem ska trycka in i kroppen. Rysser mer av det än vad jag gör av själva förlossningen. Inte för att jag är nål rädd utan för att jag nog mer tycker det känns obehagligt att ha en liten slang som ska sitta fast i tillexempel ryggen. Nej så naturligt som möjligt känner jag just nu :)
 
 

Julklappar till djuren?

Yeap snart är det jul och märker att många köper advents kalendrar, djur godis från zoo butiker, leksaker till sina djur. Jag tycker detta är ett sånt slöseri med pengar! zoo butikerna försöker ju bara sälja på en massa skit egentligen. Som tillexempel kanin godis av olika slag? Vist ser godiset lite roligt ut, en glasstrut, eller djur choklad? Wow djuren måste älska det! Eller inte. Honey fick något som hete frukt dropar men hon är inte så förtjust i det.  
 
Spara era pengar och ge djuren något som kanske till och med är nyttigare. Gå ut i skogen och plocka lite grenar som kaninen kan gnaga på. Exempel på trädslag: rönn ,hassel,asp,lönn. Gran kan man också ge till sin kanin, men måttligt då just barr kan innehålla syra som kaninens mage inte klarar av. Tänk även på att kungsgran är giftigt för kaninen!
 
Sen älskar ju många kaniner frukt och grönsaker.Ge dem  äpple, morrot,vitkål, banan, paprika.. Ja listan kan nog bli längre. Sedan en av Honeys favoriter är ju knäckebröd. Hon gillar nog det mer än något annat godis. Man ska såkart inte ge dem allt för mycket av det goda. Men en kanin blir lika glad av detta som om man skulle köpa den där glasstruten för 100 kr eller vad det kostar.
 
Detta är ju bara ett exempel om just kaniner, men använder man sin fantasti så slipper man köpa saker och kan spara pengarna till annat. 
 
 

Okej att kalla gravid för feta och tjocka?

Jag läste om detta med att kalla gravida för tjocka i en tidning. En läsare var emot det och en tyckte det var okej att man sa tjockis. Min tanke var då men det är väl okej att säga tjockis eller så? då var jag i vecka 13 ungefär och det syndes knappt på min mage att jag hade en bebis där. Jag lägntade då efter att magen skulle växa och bli stor!
 
Vist blir man stor under graviditeten, men just nu börjar jag tröttna på dessa tjockis kommentarer.  Jag vet att jag har en stor mage. Jag ska ju för fan ha barn om två månader! Jag tycker det är helt okej att folk kanske säger
"Nej men oj vilken tjockis du har blivit"  När dem ser mig för första gången som gravid, eller inte sett min mage på 
länge och säger det en gång. Men att få höra i nästan varje mening. " Kom nu tjockis" " dra in magen fetto"  " Rör
 på fläsket"  det är fan inte kul!  Tyvärr tycker jag att det är allt för många som säger sådana saker också, nästan alla tjatar om det när dem träffar mig.  Som sagt det räcker med att personen säger det en gång. Att få höra det för många gånger får en nästan att bli osäker på sin kropp, fast den ska vara så som den är.  I alla fall jag känner nu när det är första barnet och allt " Hjälp väger jag för mycket?" 
 
 
 
Nej säger bara till dem som kallar gravida för tjockisar, tror det räcker med att vi får höra det en gång från varje person. Vi vet att vi har en stor mage, svullna vader och lagt på oss lite runt rumpa och lår.
 
 

Allt går som på räls

Ja allt går så himla bra! Var hos barnmorskan idag och allt ser bra ut som vanligt, jag mår skit bra som vanligt och dessutom ringde försäkringskassan och hade gjort en omräkning till graviditetspenningen så nu stämmer allt som det ska. Dem hade glömt att räkna med ob-tillägg. Så nu är jag nöjd och glad. Idag är Johan ledig så det blir att leka med honom hela dagen. Kanske ska baka lite och spela wii :D Men först djuren och städa lite.
 
 

3:e advent

 En vecka kvar till jul ungefär nu då! Idag har jag vart och firat jul med pappa, systrarna och systerbarnen. Mysigt som bara den och fick äta julmat för första gången i år. Fick även julklapp från pappa, fick 500 på ikea. Passar perfekt nu när vi ska flytta och till att köpa barn grejer. Vi har ju inte köpt säng eller så till honom än. Allt vi har är barnvagn och bilbarnstol. Sen lite kläder också, men annars har vi inte köpt så mycket mer utan väntar tills vi flyttar så slipper vi flytta allt då. Varför ha bråttom liksom :)