carolink 3 barns morsan!

Fågel tips

 
 
 
Nu när hösten är här så finns det även gott om rönnbär. Har aldrig tänkt på att använda rönnbär till något. Tills jag fick reda på att det är jätte bra att ge till fåglar. Dem innehåller bland annat vitamin C+E. För att få den bästa smaken på bären ska man plocka dem efter första frosten, Det har väl redan vart frost så det är väl bara att börja plocka på. Det finns lite olika alternativ att göra med rönnbären. Man kan koka bären och ge saften till dem genom att hälla det i vattnet, mosa ner bär i maten eller som jag kan tycka är lite fint och kanske bli lite sysselsättning för fågeln, helt enkelt att bara hänga in hela bär. Så nu ska jag ut och leta rönnbär!

Dance central 2

Nu har jag fått i mig lite frukost och känner mig pigg och glad idag. Igår var jag jätte trött och orkade ingenting. Men så kan det vara just nu. Så nu ska jag spela lite tv spel, dance central 2! :D ett dans spel till xbox kinect. Så får man röra lite på sig. Gäller att passa på när man är pigg. Har inte fått jobba nu på 4 dagar. Känns så segt och jag har verkligen suttit med telefonen framför näsan hela tiden och väntat på ett samtal. Men nej då inte ens ett 7-11 pass har man fått. I helgen ska jag bort så då blir det inte heller något jobb. Nej nu ska jag dansa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tandläkarn

så då har man kollat sina tänder och dem var hela och i alla fall rätt så rena. Lite tandsten kanske,men annars inget mer. Men usch så dyrt det är! 600 kr för att kolla och ta bort den där stenen i munnen på mig. Helt otroligt. Nej nu väntar jag med tandläkaren tills 2015 :-) nu ska jag hem och äta frukost.Planer på att skaffa hund

Vi håller på och planerar för en hund. Jag vill inte ha en ny hund fören min hund har gått bort och när Leon har blivit lite större. Men vi har börjat planera lite, Måste ju vara överens om en ras först av allt. Det får från schäfer till golden,australien shepherd till shelti. Jag vill ha en hund att träna, men samtidigt vet jag inte hur mycket tid jag kommer ha för en schäffer tillexempel.  En sån hund får kanske vänta till senare då man har störe barn. Men vill ändå ha en hund som inte kräver allt för mycket men som är pigg och vill träna.  Kan säga att min hund har riktigt chow chow huvud, envis och gör som hon själv känner för lite. Inte för att hon är olydig så. Men som i agilityn så kunde en tävling gå kanon och sen nästa gick hon och satte sig på A hindret och vägra komma ner utan satt där och kolla sig omkring. Väldigt charmigt men inte roligt när man vill träna! Så nu kollar vi runt efteren ras som kan passa både mig och Johan. En familje hund men ändå tränings hund. Just nu är vi inne på shelti..
 
 
 
Johans föräldras sheltis :)
 

Blev en del kläder igår

Igår fick vi rensa ut lite kläder bland Johans gammla barn kläder. Kan säga att det blev en hel del. En del var såklart lite "gammeldags" kanske, men det mesta var  jätte fint så man kan använda det när man är bortbjuden och så. Nu har vi säkert kläder från föddseln tills han är 1-2 år. Så nu behöver man inte oroa sig över sånt. Dessutom kommer man ju få en del av vänner och familj tror jag.  :)  Så kul! man känner att det närmar sig nu.
 
 

Sollentuna

Idag drar vi iväg till sollentuna en sväng för att ta en promenad med Johans föräldrars hundar, sedan kolla igenom lite bebis grejer som dem har hämtat ifrån hans farfar och farmor. Får se om vi hittar något som passar till Leon. Sen ska vi även byta till vinterdäck på bilen. Blir nog en hel dag i sollentuna skulle jag tro. Så nu är det bara att sätta fart.
 
 
 
 

Honey har kärat ner sig..

Honey har blivit så på. Hon slickar mig på armen, nafsar och sätter tassarna på armen. Såklart undrade jag vad detta beteende var och vad hon ville säga med det. Så jag sökte efter olika beteenden och hittade att hon i stort sätt säger " Du är min". Jag har väl blivit hennes "partner" då antar jag. Mina söta bebis :D
 
 
 Honey för 1 år sen.

Nya skor!

Igår insåg jag att mina tygskor inte håller för detta väder när jag jobbar. Dem blev blöta ganska fort, så åkte iväg och köpte två par nya skor igår. Ett par bra jobbar skor, som jag faktiskt hittade på barn avdelningen på skopunkten. Bra att ha små fötter ibland! sedan ett par lite finare vintersskor, utan klack! Jag har nästan bara skor med klack och det känns inte som dem rätta skorna just nu när ryggen och höfterna börjar svika mig. Nu ska jag sätta igång och städa, är egentligen helt slut efter en jobb dag men ser ut som ett bomb ner slag här hemma. 
 
 

Idag har jag namnsdag!

Idag är det Inga som har namnsdag. Vilket jag heter i mellan namn. Så grattis till mig idag! Egentligen så bryr jag mig inte så mycket om namnsdagar. Det är bara min kära mamma som har koll på sånt, blir överraskad varje gång jag har namnsdag. Idag har det kommit ut en del lägenheter och det finns ju tre som är intressanta. Så jobbigt när man bara får välja en. Men vi tror vi vet vart vi ska flytta nu i alla fall och vilken lägenhet vi ska satsa på :) visning om en vecka, så får se hur det går.
 
 

Träna Donna idag.

Donna var ju även här över natten. Första gången hon är hos mig utan Amber och kan säga att det går så mycket bättre. Hon är ju livrädd för fågeln när hon börjar skrika. Men igår kväll låg hon nedanför soffan och snarkade gott. Amelia var ju tyst igår, kanske småprata lite. Men Donna känns väldigt lugn tycker jag, hon darrar inte som hon brukar göra och står inte vid altan dörren och vill ut. Utan går och lägger sig under sängen en stund och sedan tittar fram då och då. Idag vågade hon till och med stå nedanför fågelburen. Så nu vet jag nog vart probelmet sitter, det är Amber som stressar upp Donna och det är egentligen Amber som skulle behöva träna på att vara nära fågeln. Amber är ju till och med rädd för kaninen. Hunden som kan åka tåg och buss är rädd för små söta djur.  
 
Donna är ju sån vart hon än är, Hon gillar att gå och lägga sig under sängar eller bord och springer inte efter en  hela tiden som Amber gör. Amber gör så i alla fall det när hon är här och ska soffa i sängen med oss också för den delen. Så skönt att Donna är lugn, nu kan jag börja ha henne här oftare. Idag står träning på schemat så ska ut och köra lite lydnad med henne.
 
 
 

Donna på besök!

Har vart och hämtat Donna. Saknar att ha hund! Så mysigt och man kommer ut på promenader. Så ska ha henne tils imorn, för den ska jag jobba torsdag-söndag. Om inte fler dagar. Så nu blir det träning med bara Donna här och får se hur lugn hon är. Hon är ju så rädd för fågeln. Än så länge har det gått bra.
 
 

letandet fortsätter

lägenheten var tyvärr inget för oss. den var för tok för liten. stort kök,föråd och klädkamare. men vardagsrum och sovrum var väldigt litet. skulle aldrig få plats 3 där plus alla djur. nej vi får leta vidare. vi fick i alla fall en promenad runt i enköping och dem har jätte lite snö på marken :-D
Dodgie är fascinerad av min tunga

Så kul! Jag upptäckte nyss att Dodgie tyckte min tunga var intressant sak. Såg ut som han trodde det var en jätte mask för han började sträcka ut tungan för att ta den eller nåt. Eller så såg han piercingen och trode det var något ät bart. Haha, men efter ett tag tröttnade han och sprang till mona-lisa som åt sallad. Alla djuren ska underhållas på sitt egna sätt :)
 
 
 
 
 

Barnmorskan

Idag har vi vart hos barnmorskan för att mäta magen, väga, lyssna hjärta och sånt. Gick jätte bra och desutom var det första gången som vi fick träffa vår barnmorska. Hade en annan vid inskrivningen och var lite orolig nu att denna inte skulle va lika trevlig. Men man ska väl inte döma någon i förväg, hon som vi hade idag var lika trevlig. Jätte kul. Idag ska vi även iväg och kolla lägenhet i Enköping så håller faktiskt tummarna på att det kan vara något att ha. Så vi kommer härifrån snart. Det som oroar mig med flytt innan förlossning är att vi måste byta förlossnings ställe och kanske barnmorska igen? Men vi får se, vi är inte där än och när det kommer får man ta då :)
 
 

mot jobbet

minus grader ute idag. jag älskar vintern men när man inte hunnit ta fram en varmare jacka så är det buurrr!! nu ska jag till jobbet och jobba tills 21 ikväll. får se hur det går. många timmar framför mig :-)