carolink 3 barns morsan!

Men köp inte djur TILL BARNEN!

"Säljer nu våran kanin då barnen tröttnat på den"
 

Jag vet inte varför men när jag läser en sån här mening blir jag så arg inombords.  Hur kan vuxna människor köpa djur till sina barn och sedan förvänta sig att dem ska ta hand om dem helt själva? För det första köper man djur så är det den vuxnas ansvar att djuren får mat och rent och tas hand om. Barnen ska inte ta ansvar över ett djur!
 
Man kan låta barnen sköta det och säga till sitt barn att ta hand om djuret som man köpt. Men ja barn tröttnar för djur är inte bara gull och kel vilket dem tror. Det krävs så mycket mer att ha ett djur och det är inte bara roligt. Köp ett djur till ditt barn och tänk dig att barnet bara ska kunna kela och klappa. Du kommer va den som måste göra rent och se till att den får mat. Sen om ens barn gör det frivilligt. Gratis!
 
Djur ska inte köpas som leksakar åt sina barn utan det är levande individer!
 
 
Mina undulater som jag fick när jag var 7-8 år ungefär.
Hamstern jag fick runt 8 års ålder
 
 
Donna fick jag när jag var 11.
 
En tankeställare till föräldrar som köper djur till sina barn: Varför tror ni det finns åldersgräns för att köpa djur?
 
 

Måla måla

Igår köpte vi svart färg och målade garderobsdörren svart. Alltså skåpet i garderoben. Det blev helt okej, Johan hade lite svårt att få det jämt då han började med penseln. Så det som rinnande svarta fläckar, vet inte hur jag ska förklara. Men hur som helst så tycker jag att det blev bra gjort. Ändå nästan bara jag och Johan som ser den så.
 
Sedan köpte jag trådbackar som jag kommer ha nästan alla mina kläder i. Jeans, tjock tröjor, klänningar ska upp på hyllor eller galger. Sedan ska jag göra en hylla till alla mina skor. Det är en del ska jag säga er. Hade 35 stycken bh:ar också. Men nu har jag faktiskt rensat ut och har kanske bara hälften kvar.
 
 
 
 

Så fascinerad över ett kryp

Nu har den där kokong blivit en skalbagge. Är så otroligt intressant, ja vet jag känner mig lite udda  som faktiskt kunde stå och kolla på den där baggen i en kvart. Men tanken över att den först varit en sån där zophobas och sedan blivit en bagge är fascinerande. Har aldrig vart med om att det faktiskt blivit en sån. Hoppas på att det kanske blir fler så dem kan föröka sig så man kanske slipper köpa så många fler i framtiden.
 
 

Squatsen

 
Det går faktisk riktigt bra med squatsen. Idag är det 140 stycken. Känns som låren blivit lite smalare, men vikten står kvar på samma. Jag som verkligen försöker gå ner i vikt och komma i mina kläder. Blir så frustrerad över att jag inte går ner. Jag vet att det bara gått 3 månader, men ändå.
 

Hålla flaska själv

Matteus har börjat lägga händerna på flaskan och verkar vilja hjälpa till och hålla. Han kan inte riktigt balansera den såklart så när den nästan är slut så kan man släppa i korta stunder och han håller den helt själv. Men lite stöd får man hjälpa till med ibland. Men för det mesta håller jag fortfarande flaskan, men det ser så otroligt gulligt ut när han tar fram båda händerna och lägger på den.
 
 

Så mysigt med nageltrång!

Har så j*kla ont i tån. Den har typ blivit inflammerad också så har köpt lite sprit nu och tvättar den morgon och kväll. Kändes lite bättre imorse ändå. När denna tå har läkt ska jag aldrig mer klippa nageln fel. Rakt över som man ska och inte runt. Många som klipper fel egentligen bara för att man inte vill ha den där vasa kanten. Men Hellre den tror jag än detta.
 
Snyggt målat va förresten. Det är Johan som har målat dem, men det var ju kanske några månader sen så det börjar försvinna nu.

handledarkurs avklarad

Nu har jag vart på handledarkurs. Så snart kan jag börja köra. Min plan är att köra först med syrran, sen ta några lektioner på bilskola, köra mer med syrran sedan intensiv kurs. Får hoppas det går bra och att jag har det snart. Måste bara skicka in syntestet nu. Sen är det bara att rulla och köra.
 
 
min dröm bil.Säger bara .. En vacker dag ska den bli min.
 

nymålat och fint

Igår blev det målat i garderoben. Nu ska vi bara köpta trågbackar och hyllor sedan ska jag sätta upp så jag kan hänga kläder på galger. Tror vi ska måla dörrarna på skåpet i garderoben svarta och  sedan måla hyllorna vi ska köpa svarta. Sedan köpa tyg som man kan sätta för trådbackarna. Ja ni får se hur det blir.  Än så länge ser det ut så här..
 
 

Nu börjar projekt garderob

Nu har vi äntligen börjat fixa i garderoben. Ska måla hela vit och sen fixa med lite hyllor och så.  Så nu har vi röjt ut allt och tagit bort hyllorna som satt där inne.
 
 

3:e gången gillt

har nu testat bärselet för 3:e gången. Funkadee bara i 5-10 min som förrut. men testade även denna gång att sätta honom framåt, vilket han uppskattade mer. Men tyvärr så är inte selet till för det så funderar starkt på att skaffa ett sådant som han kan sitta fram på. Hann i alla fall borsta tänderna.
 
 

110 squat

110 stycken idag då. Har inte get upp än. Utan kör stenhårt varje kväll innan jag går och lägger mig. 100 kändes ganska hårt, men samtidigt orkar jag göra fler åt gången än förrut. kör 20 och sen står rakt i några minuter. Det kan väl ändå inte räknas som fusk? innan det gjorde jag hur som helst 10.
 
 

Ingen mysig promenad

Vet inte vad som hänt med Matteus men han ska bara skrika när man är ute och går nu. Han vill inte alls sova längre i vagnen och bli så snabbt misnöjd över saker.  När vi vände och skulle börja gå hemåt, tidigare än planerat så somnade han såklart. Tanken var att vi skulle möta Johan som kom med bussen. Hur som helst fick vi en kortare promenad, men fick i alla fall kort på dem fina träden vid ån :)
 
 
 
 

Vad skulle jag göra utan den kära gamla gungan

Min syster somna i denna gunga, jag somnade i den och nu är det Matteus tur. Detta är  nästan det ända sättet att få honom att somna en stund just nu. Vet inte om det är för varmt i vardagsrumet? Hur som helst sitter jag i barnrumet nu med honom. Ganska skönt för då slipper jag tv:n. Annars fasnar man lätt där.

En kasse med kan ha och en med kan inte ha.

Nu har jag rensat i garderoben. Blev en ikea kasse med kan ha kläder och en kasse med kläder som jag inte kan ha. Sedan blev det en soppsäck med kläder som ska slängas. Alla mina kjolar, shorts och jeans hamna tyvärr i kan inte ha. Jag hatar att shoppa nya kläder!!  Eller vist är det kul att få något nytt, men vill inte lägga pengar på kläder. Specielt inte när man har kläder egentligen. Får nästan ångest när jag inte får på mig mina jeans längre. Har alla detta problem efter att man vart gravid? Jag får gå med mjukisar och mina ända par leggins som jag har. Har ett par jeans måste jag ju erkänna, men dem sitter så högt upp. Ovanför naveln till och med.  Men men får se när jag kan köpa nya kläder. Har annat på min shopping lista just nu..
 
 

Vad händer idag?

Idag är en sådan dag då jag inte har någon anning om vad man ska göra. Det är fint väder ute och jag känner absolut inte för en promenad. Hatar värme. Har hellre regn och går i än det här.  Väntar till mer på eftermiddan och ser om det blir lite svalare. Ska kanske fortsätta att rensa ur garderoben. Har en del linnen och tröjor som tur är. Men byxorna är få och kjolarna är 0 just nu.