carolink 3 barns morsan!

tack och hej!

Nu har vi vart och besiktat lägenheten och lämnat nycklarna. Man blir lite sne när man upptäckte att den faktiskt bara tog 2 minuter att göra! Vi som satt och vänta på dem en halv dag för några veckor sen och ingen kom eller hörde av sig fast vi ringde och frågade var personen var och dem sa att dem skulle ringa upp om några minuter. Hur som helst har vi fått det gjort och behöver inte tänka mer på den saken. Så nu säger vi tack och hej till den lägenheten.Träffade mickis en snabbsväng så hon fick se Matteus. Sedan en liten promenad hem till henne så hennes mamma också fick se vårt lilla troll. Sen handla vi sånt vi glömt handla igår, tänk att man jämt ska glömma något när man stor handlar. Nu sover Matteus och vi väntar på maten ska bli klar. Hoppas han bara kan sova inatt när han sover nu på kvällen.
 
 
 

Det är svårare än vad man tror

Mamma livet är svårare än vad man tror. Innan vi hade Matteus så tänkte jag att ett barn kan väl inte vara så svårt att ta hand om. Byta blöja, amma, sova, byta blöja amma sova.... och så vidare.. Men ja så fel jag hade. Det där är ju nästan en dröm.  Han vill ha mat varje halvtimme ungefär och sen lite emellan åt byta blöja. sen ha sina skrik perioder då inget är rätt...
 
svårt är det i början. men han har sina goa stunder också. Idag såg jag honom le och skratta till för första gången i vaket tillstånd. Annars ler han bara mycket i sömnen. Så gjorde dem första filmerna på honom idag också. Sen sover han hur bra som helst på nätterna. Så ska inte klaga på min guldklimp.
 
 
"TITTA EN LAMPA"
 

Kul med mycket besök

Igår var min mamma på besök och på fredag kommer min syster på besök och på lördag kommer Vicky!! :D Så kul när folk kommer för att träffa Matteus. Idag är det min första dag ensam med honom. Johan jobbar sin första dag efter sin ledighet.Han har 3 dagar kvar att ta ut men sparar dem till senare. Så får se hur det går helt själv. Just nu sover han, så ska väl passa på att äta något.
 
 
 

En till bra natt, det går bra nu..

Inatt fick vi sova som stockar alla tre. Vaknade kl 3 av att någon hade bajsat, men han sov som en stock ändå. Så var tvungen att väcka honom och byta. Sen fick  han lite käk och somnade om igen och sov till 8. Hur skönt som helst! Hoppas detta fortsätter så är man pigg på dagarna. Idag kommer Pappa/morfar över och sedan kommer Johans föräldrar över en sväng. Dem har vart så snälla och hjälpt oss städa ur vår gamla lägenhet och hämtat våra cyklar. Bara dem hittar dem bland alla cyklar i förrådet. Nu ska jag fixa kaffe till gästerna. Ingen rast Ingen vila.
 
 

En skön natt

Har inte skrivit så mycket dem senaste dagarna kom jag på nu. Har inte riktigt orkat eller haft tid. Gör fortfarande grymt ont där nere. Fattar inte hur lång tid det ska ta innan det läker helt. Jobbigt är det i alla fall. Hur som helst så går det bra med Matteus, Inatt sov han hur bra som helst var bara uppe 3 gånger för att amma och Johan en gång för blöjbyte. Hoppas det blir likadant i natt. Skönt att få sova i några timmar. Nu blir det fredags mys med familjen :D
 
 
 
 
 
 

Matteus har tappat navelsträngen

Nu har Matteus tappat sin navelsträng! Gissa om jag är glad. Jag älskar verkligen min son, men den där navelsträngen är vidrig! Den har Johan fått tagit hand om och tvättat. Nu slipper jag den helt.  Johan vill spara den och sätta in den i hans album. Men jag säger neeej!
 
 
 

En fin dag för en promenad, men aj så ont..

Idag tog vi en rätt så lång promenad i det sköna vädret. Nästan läskigt att det känns som vår redan. Undrar om det kommer komma någon mer snö i huvudtaget. Hur som helst var det skönt att komma ut. Dock inte så skönt att gå, har så fruktansvärt ont vid stygnen där nere.
 
En sak förstår inte jag, alla pratar om graviditeten som något jätte mysigt, sedan förlossningen som något jätte hemskt och sen? Ja sen säger folk inget mer, då låter det som om allt ska gå till det normala direkt efter förlossningen. Man blir en lycklig familj utan problem. Men fyy tusan vad ont man har där nere!! Det svider när man kissar, gör ont vissa dagar när man går, man kan knappt göra nr 2.  Men nu ska jag inte vara den som är den.
 
Vi gick hur som helst en mysig promenad idag, en väldigt långsam sådan. Andra gången vi testade barnvagnen.Måste säga att den rullar på riktigt bra. Vi har ju en rejäl vagn, gillar inte riktigt dessa med tre hjul eller dem som har smalare mellan hjulen fram till. Vår kanske är lite tyngre att svänga med. Men den känns väldigt säkert. Hoppas på fint väder imorn med så vi kan ta en promenad.
 
 

kroppen 1 vecka efter förlossning

 imorgon är det exakt en vecka sen vi fick Matteus.Har gått från 79-72 kg nu. Känns som det ändå går ganska fort ner, nästan 1 kg om dagen. Men egentligen så tappade  jag ungefär 5 kg direkt efter, eller vägde mig dagen efter. Men får se magen försvinner sakta men säkert och vätskan i kroppen också. Snart kan jag få på mig mina ringar igen. Har faktiskt saknat att ha dem på mig.
 
 
 

Snart kommer mamma/mormor på besök

Idag väntar vi besök av mamma/mormor. Verkligen en hälsa på helg. Men det är samtidigt lite skönt att köra många på en gång, för då har man dagar att ta igen sig på sen. Inatt var Matteus väldigt pigg och hungrig. Blev inte så mycket sömn, men däremot sov vi en timme längre imorse.  Men är ganska trött ändå idag. Men det är ju så det ska vara att ha barn, man ska inte få sova jämt det är ju inte att ha barn. ;) 
 
 
 
 
Johan och Matteus på BB

Haft besök

Idag kom Johans föräldrar på besök och hans mormor och morfar. Nästan fullt hus. Många som vill komma och träffa vårt lilla charmtroll. Det är så skönt att Matteus ändå är så lugn.  Han kunde ligga hos sin farmor och va cool lugn. I alla fall när han hade sin napp. Sen var ju även deras hundar med och dem va så otroligt nyfikna på vad det var som låg och skrek. Så nu har Matteus fått träffa hundar för första gången. Han brydde sig inte så mycket om dem heller. Just nu verkar inte särskilt mycket störa honom. Får hoppas att det sitter i, för det är ganska skönt ändå att andra kan hålla i honom och man kan sitta och fika. Kanske inte helt i lugn och ro, men det lilla han skriker gör ingenting. För det är ju alltid något han vill då. 
 
 
 

sovit på mage och äntligen fått skita!

Ja inatt fick jag sova på mage efter så lång tids väntan. Sov alltid på mage förut innan graviditeten, men såklart är inte det en skön sovställning då. Så inatt la ja mig på mage när jag sov och vaknade så. Så jäkla skönt! Jag kan typ fortfarande göra saker som jag gjorde när jag var gravid. Som när jag ska ta mig upp ur sängen, tog alltid tag i säng knoppen för att dra mig upp. Har sakta men säkert börja sluta med det nu. Haha Johan sa det första gången han såg mig göra det sen vi kom hem " Måste du fortfarande ta dig upp så?". " Nää just det, jag har ju ingen tung mage kvar" Haha tänk hur kroppen ställer in sig på vanor.
 
Sen en annan sak som jag gjorde idag. Jag kunde skita! Har gått och vart skit nödig hela dagen igår, men har gjort för ont för att kunna göra det behovet. Så tog lactulos igår på morgonen och idag gick det! Inte helst smärtfritt, men det gick! Idag måste ju dagen ändå bli underbart bra :D
 
Dagen efter förlossningen. Man såg rätt så fräsh ut ändå.

Det nya akvariet

 
Nu har vi fixat till akvariet. Så här snyggt blev det, sen kommer det såklart komma i lite fler fiskar och växter med tiden. Men är riktigt nöjd med hur vi fick till det nu. Nytt grus, stenar och lite rötter.

Glad alla hjärtans dag

Idag skulle Matteus egentligen ha kommit enligt ultraljudet. Men så skönt att han kom tidigare. Nu har jag min alla hjärtans dags present <3 Jag och Johan känner inte för att fira alla hjärtans dag på något speciellt sätt i  år. Utan att få va en familj är nog ändå den största presenten man kan få. Min syster kom på besök idag för att se vårat lilla charmtroll.  Matteus fick en liten snuttefilt och vi fick en fin blomma. Nu blir det lite familje mys i soffan.
 
 

Hur reagerade djuren på en ny familjemedlem?

När vi kom hem igår sa inte djuren så mycket, men imorse visade Amelia och Honey vad dem tyckte. Honey satt och stampa i flera minuter och verkade inte alls förtjust i den skrikande lilla bebisen. Amelia Måste jag säga ändå vart ovanligt tyst men visade mot Johan att hon inte var glad.
 
Trodde dem skulle va sura och griniga ett bra tag, men efter några timmar så har det gått bättre. Honey har fått kommit ut och just nu ligger hon på mattan där hon brukar ligga. Hon verkar inte störas av Matteus skrik specielt, inte heller Amelia bryr sig längre. Rille brydde sig ingenting, han ville bara ha sin mat imorse haha.
 
Sen har jag vart orolig hur Matteus skulle reagera på Amelias skrik och Honeys oljud. Men blev väldigt förvånad då han sover som en stock fast båda låter som bara den. Han  börjar inte skrika eller ens gny när dem låter. Så det känns riktigt bra just nu. Hoppas bara det håller i sig och att han står ut med dessa ljud.
 
 

Första natten hemma.

Det var grymt skönt att få sova i sin egna säng inatt. Matteus vaknade till och från. Mest för att han verkade orolig och ville ha sällskap. Han fick sova i liggdelen som ska va i vagnen, sängen kändes så stor för honom. Det såg ut som han var ensamast i hela världen då. Så då fick det bli i den, så efter halva natten tog vi upp liggdelen till sängen så la jag ner min hand när han började gråta, funkade faktiskt huvsat bra. Sen kl 6 imorse tog jag upp honom och la han vid mitt bröst, oj vad han sover då. Så då låg vi och sov i två timmar tillsammans. Så otroligt mysigt!
 
Idag har han vart jätte lugn och vi har vart och tagit pku prov. Även då var han jätte lugn. Så nu ska vi passa på att vila ett tag, innan han sätter igång igen.
 
En overklig kännsla. Tänk att det är min son <3