carolink 3 barns morsan!

Dags att packa väska till BB.

Har packat lite som kan va bra att ha med sig när det är dags för förlossningen. Tänk att första datumet vi fick var den 2/2 vilket är på söndag!  Känns så sjukt att tiden har gått så fort egentligen. Nu blev vi ju fram skjutna till den 14/2 så får se. Men idag bestämde jag mig för att packa ner lite i alla fall. Går in i vecka 39 imorgon så man vet ju aldrig när han kommer. Men kläder är nerpackade och ska kolla lite mer vad jag kan tänkas behöva. Man vet ju inte heller hur länge man blir där.
 
Det som packas nu är:
 
Skön tröja
mjukisbyxor
trosor
strumpor
hudlotion
Tandkräm
barnkläder i olika storlekar
 
sen ska även kamera, tandborste, borste med. Får se vad jag mer kommer på
 
 
 

Amelia sitter på axeln!

Idag har det verkligen gått framåt med Amelia. Hon satt på axeln jätte länge tills jag satte henne i trädet igen. Framsteg på hög nivå! Tyvärr skriker hon nästan lika mycket som förr, nästan bara när Johan är hemma. Förstår inte varför hon aldrig ger sig? Vi pysslar med henne iaf 1-3 timmar om dagen. Får en kännsla av att hon slutat skrika när jag är ensam med henne? Men känner hur som helst att hon och jag börjar bli bättre vänner, inget huggande efter mina händer längre, eller har inte hänt på ett bra tag så.
 
 
 
 
 
 

J*vla hyresrätts förening!

 Idag har vi vart hos barnmorskan. Gick super bra! Har så himla bra värden, nästan bättre än i början av graviditeten. Jag är super kvinna nästan!  Han är ungefär 48 cm lång nu, så nästan lika lång som jag var när jag föddes.  Vi gick igenom hur graviditeten vart och hur jag ser på förlossningen. Inte så mycket att säga egentligen. Jag är väldigt lugn inför förlossningen eftersom jag ändå inte vet vad som väntar mig. Varför skrämma upp eller stressa upp sig själv över något man inte vet något om? 
 
Så det var det som var bra idag. Sen åkte vi till lägenheten för dem skulle komma och göra en besikting vid halv 2. När vi kommer ditt runt 12 städar vi lite och börjar packa bilen med saker. Sedan väntar vi och väntar efter en halvtimme ringer vi och kolla vart personen är. Men näää hon sitter på möte????? Vi hade bestämt 29/1 13:30. Så säger hon som står i receptionen att hon skulle ringa bovärden, men hon fick inget svar så säger att hon ska ringa upp om en stund. Ja den stunden blev en timme!! Så vi åker och käkar lite och sedan hem för att handla mat. Gissa dem har inte ringt än!! Fan vad förbannad jag blir på den där jävla föreningen! Dem gör inte mycket rätt där inte!!
 
 

framsteg med Amelia

Måste bara skriva lite om Amelias framsteg, bara för att få mig själv att inse att det faktiskt går framåt. Idag har hon skrikit väldigt lite då Johan kom hem. Annars har vi haft en lugn fågel. När jag tog ut henne gick hon direkt från buren till trädet sen även när hon flög och landade på buren och jag sa till henne att gå till trädet gick hon snällt och satte sig där.  Hon har även börjat flyga lite mer på eget insiativ. Så känner att man nästan kanske är på steg 2 av 20 nu. Lite kaxig är hon fortfarande men även det känns som det börjar lägga sig lite. Så tummen upp för idag.
 
 

vecka 28 (27+3)

Är nu i vecka 28, så tiden går! bara 3 veckor kvar. Hoppas vi i alla fall. Känner inte för att gå över tid även om min graviditet känns väldigt lätt. Inga besvär förutom sömnen fortfarande. Men annars rör jag på mig och gör det jag vill och känner för. Även om man kanske är lite klumpig och känner sig som en boll när man går.  Var och städade igår och träffade mikis för en promenad och sedan mycket prat. Sedan slängde jag eleketroniska saker med mamma. Så jag fick en hel del gjort.  Känner mig absolut inte höggravid om man jämför med andra. Ibland känns det som om många gravida överdriver? Men vad vet jag, jag har ju haft en skit bra graviditet så vet inte hur det känns att ha en dålig. Jag undrar hur andra gravida lever egentligen? varför får så många problem och pustar och har sig när dem går?  Jag kanske helt enkelt bara har haft turen på min sida och med nästa barn får jag alla problem folk pratar om :)
 
 

Idag ska det städas!

Igår fick vi hjälp att sätta upp dem sista hyllorna + lampor och lite annat. Idag ska jag iväg till gamla lägenheten och städa lite. Vi har ju egentligen den lägenhetern hela februari också, känns så sjukt dåligt att dem faktiskt inte kunde åtminstonde försöka hyra ut den. Dem sa att dem skulle försöka, men när den låg ute så stod det 1 mars ändå. vi har redan fått hyran så då har dem inte fått ut den då.  Hur som helst så måste den städas :)
 
 
 
 
 
Johans föräldrar hade med sig hundarna och pysen är jätte bra kompis med rille. Så där låg dem och nosade på vandra. Så sött! Ett bevis på att hundar kan gå ihop med alla djur.
 

Har en underbar man

Igår kom min man hem med choklad, blommor och  en gravid tidning till mig. Hur underbar kan man vara? Han vet vad som får en tjej på bra humör.
 
 

Då har jack flyttat hemifrån

Idag fick Jack flytta hem till Johans föräldrar och bror. Lite sorgligt är det ju, han är ju så fin och så mysig fågel. Men samtidigt som Johan sa " Vi tränar och uppfostrade honom, gjorde så han blev fin. Sen är det dags för honom att flytta vidare." Det skulle kanske vara en affärs ide. Ta hand om djur, uppfostra dem och se till att dem är fina och friska för att sedan ge dem vidare eller sälja. Skulle vara en ganska kul ide? Någon som har ett djur som behöver ett hem? Många gör sig ju av med sina djur just för att dem inte kan hantera dem på rätt sätt eller har för lite tid helt enkelt. Mitt intresse för djur är enormt stort och jag lär mig gärna ta hand om bråkiga djur. Kan ju inte alla djur slag, raser och arter men man lär sig ju när man hanterar dem. Läsa mycket och sedan får göra saker praktiskt. Viktigast är nog ändå att ha tålamod och absolut inte göra fel så det får motsatt effekt.
 
Men men idag sa vi i alla fall hej då till jack och vem vet han kanske kommer tillbaka någon dag :)
 
 

Fågeln ska komma upp i handen först.

Usch så Amelia har låtit idag.  Försöker köra lite hårdare regler och även Johan hänger med på det. Träffade på en granne idag som har hund och bor en våning ovanför oss. Hennes hund ylar på morgonen när hon går till jobbet, så hon ville bara höra så det inte störde eller var jobbigt. Eftersom Donna också brukade yla när ingen var hemma så är det lätt att förstå, dessutom tycker jag inte det är så farligt med en hund som ylar en stund på morgonen och kanske skäller lite. Det är värre med barn som springer och hoppar från 8-23 på dagarnar! så skönt att slippa det nu.
 
Hur som helst så sa vi att vi hade fågel som kunde skrika och fråga om hon hört något från henne. Men det hade hon inte, så känner mig lite lugnare nu och kan fortsätta träningen med att få henne sluta att skrika med gott samvete.
 
Läste att det är viktigt att lära fågeln att bli tam i buren först, alltså att hon kan komma upp på handen så man tar ut henne så. Detta känns helt hopplöst. Jag är envis och försöker stå med handen inne i buren, men hon vill aldrig komma. Ska man ge upp och låta henne klättra ut själv då?  jag har efter många försök gett upp och släppt ut henne ändå. Men det är ajabaja att vara på buren numera, nu är det trädet som gäller så jag är högre än henne.
 
 

Mer shopping

Igår blev det mer shopping på ikea. Har äntligen fått min smink byrå!! Men blev andra lampor än vad jag tänk, men blev super bra! Köpte ledlampor lister eller vad det heter, satte dem runt om spegeln. Blev skit bra ljus. Så nu ska byrån bara fyllas med smink och smycken. Blev en del andra saker också som två hyllor, ett litet bord till skrivarn, tvålpump, bestick låda och lite annat små plock.
 
 
 
 
 

Dricker min kanin för mycket eller för lite?

Ja, jag blir då orolig för allt. Rille dricker jätte mycket vatten och nu känns det som om Honey har börjat dricka för lite. Att man aldrig slutar oro sig som djurägare. Djuren ska vara så perfekta jämt. Men hur som helst så sökte jag på detta med vatten till kaniner och märkte att det var fler som hade dessa frågar. Så tänkte skriva lite vad jag kom fram till.
 
 
Vatten intaget beror mycket på en kanins storlek. Vilket är en ganska självklar sak. Rille som jag trodde drack för mycket läste jag lite om. Han väger runt 4-5 kg och det är inte konstigt om dem dricker upp till 7 dl. Vilket ändå känns ganska mycket. Så måttade hans vatten i några dagar och det vissade sig att han faktiskt bara drack 5-7 dl om dagen.
 
Honey har jag trott druckit för lite. Men där har jag läst lite om foder. Äter kaniner mesta dels hö än grönsaker så dricker dem mer. Får dem mycket grönsaker så får dem i sig vatten via grönsakerna därför dricker dem mindre  vatten. Ganska logiskt egentligen eller hur? Honey får ju faktiskt mer grönsaker då hon är ute och skuttar och jag tränar henne och hon äter mycket mindre hö än rille. Så där fick jag svaret.
 
Sen ska man såklart hålla koll på så dem äter ordentligt och avföringen så att det inte är så att dem dricker för lite eller för mycket för att dem är sjuka. Men detta lugnade mina nerver i alla fall.
 
 

Va högre än fågeln

Försöker ju att träna Amelia så hon ska sluta skrika. Så hon får motion och använda hjärnan lite. Igår kändes det helt hopplöst. Sitter och läser massor om papegojor och försöker göra som det står.  Man ska försöka vara högre än fågeln och hennes bur är ju högre än vad mina ögon är så får använda mig av en stol.
 
Amelia började med att vara väldigt kaxig där uppe på sitt burtak. Hon försökte bita i mina fingrar men jag fick däremot klappa henne.Sedan tog jag en stol och stälde mig på. Resultatet blev att hon nästan såg osäker ut. Som om ingen någonsin stått över henne och visat sig större än hon. Jag kunde sträcka fram handen utan problem och denna gång gick hon hellre iväg några steg än att hugga efter mina fingrar. Klappa fick jag göra, men hon var väldigt stel.
 
Fåglar med hög rang sätter sig oftast på sittpinnarna som sitter högst upp för att visa att dem är högre än andra. Därför ska man egentligen inte låta dem sitta på axeln då deras ögonhöjd kan bli högre än ens egna. Men nu blir jag nog mest glad när Amelia faktiskt kommer till mig av sig själv och sätter sig på axeln. Annars har hon jämt undvikit mig så mycket som möjligt.Jag tror denna dam inte har någon som är högre i rang än henne, utan det är hon som sitter på kunga tronen. Idag ska hennes träd in, grenarna på den är lägre än vad jag är så kan bli lättare med träning. Andra framsteg igår var att hon kom upp via handen igen och även höll på att komma upp när Johan var med, + att hon flög och satte sig på min  axel när Johan var i samma rum. Aldrig hänt tidigare. Så man kan väl säga att det gått 1 steg fram av kanske 20.
 
 
 

Honey stor trivs i nya lägenheten

Honey var otroligt nyfiken men ändå jätte osäker när hon fick utforska lägenheten för första gången. Men nu efter några dagar verkar hon älska detta ställe. Dock har vi stängt för sovrummen. Så hon har hall, vardagsrum och kök att skutta i. Men ändå verkar hon tycka det är roligast att va i sovrummet. Men så är det ju med alla varelser på denna jord det man inte får göra, det är det som är roligast. Av någon konstig anledning.
 
Amelia har börjat få vara ute mer nu också. Är orolig över att hon ska skrika så mycket så det stör grannarna och sedan kanske störa bebin när han kommer. Dessutom behöver hon mer aktivering, så försöker lära mig mer om aktivering och träning av fågel. Det går väl upp och ner.
 
 

Lugn dag

Idag har vi fixat tv:n så nu har vi alla kanaler vi ska ha. Har tydligen tele2 här och vi fick välja 2 utbud! Så det blev bas och barn kanaler. Väldigt generöst, vi fick ju bara välja 1 i förfa lägenheten. Så nu ska jag lägga mig i soffan och bara ta en relax dag. Känner mig jätte trött och det sägs ju att man ska villa mycket nu i slutet av graviditeten så man orkar en förlossning. Just nu vill jag bara att han ska ut. Inte för att det är jobbigt, utan för att jag är så grymt nyfiken på hur han kommer se ut och hur han kommer vara.
 
 

Mycket gjort idag

Idag kom min syster över för att hjälpa till med det sista. Det tog oss ungefär 5 timmar att bygga ihop skrivbordet!!  Men då var vi till tvättstugan en sväng också och slängde in tvätt. Men ändå 5 timmar för ett skrivbord. Så nu är alla lakan och barnkläder tvättade och jag var ju bara tvungen att bädda iordning i spjälsängen. Vi har fått en del lakan av Johans föräldrar. Hade inte hunnit kollat igenom dem så när jag skulle tvätta hittade ett örngott och påslakan som ser ut som ett av mina gamla jag hade när jag var liten! Fast mina var i större format och dessa var mindre. Har till och med kvar mitt örngott så nu kommer jag och sonen har likadana kuddar. :D