carolink 3 barns morsan!

Babysim!

Nu är jag och Matteus anmälda till babysim i augusti! Kommer bli hur mysigt som helst och träffa andra bebisar och ha det skoj i vattnet tillsammans. Någon aktivitet måste vi ju gå på. Känner att jag inte är en sån mamma som måste springa på alla dessa aktiviteter. babymassage, babygympa, baby klapp och lek eller vad det nu finns. Öppna förskolan har jag inte heller besökt. Babysim är nog det ända som jag tycker verkar kul och väldigt bra. Man lär barnen att inte vara rädda för vatten och dessutom kan det nog vara bra inför teneriffa resan. Så Matteus vågar bada i poolen. Sen har jag ju andra aktiviteter som jag kommer sätta Matteus på när han blir lite äldre.
 
 

Bilder från power walken

 
 
Blev inte så många bilder idag, Batteriet tog slut så var stressad över att få någon bild i huvudtaget. Men några fick jag i alla fall. Är inte hel nöjd med dem kanske. Nu blir det en dusch, rensa avlopp, klippa Honeys klor och sedan göra rent vagnens hjul. Finns som sagt lite att göra när man går hemma.

Barn och djur

Honey kollar fortfarande bara på avstånd på  Matteus. Hon vågar inte riktigt gå fram och nosa på det konstiga djuret. Hon har ju gjort det en gång när Matteus var jätte liten. Men man ser ändå att hon vågar sig närmre och närmre och dessutom att hon är nyfiken på honom. Det är ett bra tecken och Matteus kollar på Honey likadant. Men han har börjat bli riktigt intresserad av djuren runt omkring nu och gillar att bara sitta och kolla på dem. Akvariet ska vi inte ens prata om, det älskar han! Där får han faktiskt peta på rutorna hur mycket han vill. Klappat Honey har han gjort en gång när jag höll i henne, Amelia vile han röra vid idag. Men det får vänta tills han blir äldre.
 
 

2 timmars Power walk!

Idag jobbade Johan dag så blev ingen jogging tur med Lillemor, utan körde en power walk med henne istället. En lång sådan på 2 timmar. Sedan en paus för lite fotografering, bilder kommer väl upp senare under dagen. Är super varmt ute just nu så en inne dag blir nog skönt. Så skönt när man kommer upp på morgonen och kan gå när det är svalt. Nu väntar djuren på mat och jag ska få i mig frukost. 
 
 

Nyttig måltid

Blev en god kyckling sallad med keso till middag. Tänker inte ge upp för att jag gått upp några kg. Annars brukar jag skita i allt och bara vräka i mig skit när jag ser att jag inte går ner. Men jag tänker fortsätta kämpa för att nå den vikt jag vill ha. Har stått och fixat med barnmat hela kvällen också. Gör ju egen mat till Matteus så nu har jag frysen full med små påsar med små "smak" portioner. Lite större än vad folk tycker kanske. Men ni skulle sett vad han älskade dagens mat. Ojoj. Pojken älskar mat. Vad mer ska jag säga? Nu måste jag ta hand om all disk som väntar på mig i köket och sedan krypa ner i sängen för imorn väntar en tidig morgon med powe walk. Har av någon konstig anledning börjat drömma om Miley Cyrus? Har drömt om henne 2 gånger denna vecka, att vi skulle va bästa vänner typ. Haha
 
 
 
 
 
 

Matteus första tand!

Matteus har börjat få sin första tand! Nu kan man känna den med fingret, och även börjat se den mer. Har ingen helt ny bild. Men den har vuxit upp fort. Nu ser man verkligen tanden. Vad stor han börjar bli egentligen, snart redan ett halvår. :D
 
 
 
 
 
 

nattstad

Funderar på att testa en annan blogg portal, kommer självklart fortsätta skriva här också då jag använd denna så länge. Men får se trivs jag på den andra bättre kanske bloggandet flyttas ditt. Än så länge verkar den sidan väldigt komplicerad.
 
 
 
 
Ska testa att importera allt jag skrivit här. Så skulle man skriva in en kod här som visar att jag har denna blogg. Bara det är ju en grej?
 
3561701246"

+ 1kg

Hur besviken blir man inte när man ställer sig på vågen och det visar 1 kg upp? När man känner att man vart duktig? Jag hoppade över snabb maten och tog en sallad, hoppade över något gott från max,  sitter och kollar medans dem andra äter glass. Sen kanske unnar sig en liten bit äppelkaka och ett glas läsk till middagen hos syster. Sedan promenader, Power walk, och till och med spring pass nu. Och vågen visar +1 kg? :(
 
Jag vägde väl 79-80 i slutet av graviditeten och gick ner till 70 på bara några dagar. Sedan brydde jag mig inte så mycket om vågen. Stod still tills jag ville börja gå ner i vikt. Gick sakta ner 2 kg. Med hjälp av först motion så gott det gick. Kunde ju inte gå normalt på 2 månader efter förlossningen.  Sedan med bra kost. Gick knappt ner och det var även efter 2 månader som jag slutade amma helt. Då började jag testa modifast i ungefär 2-3 veckor. Gick ner 1 kg! Då sket jag i allt och orkade inte bry mig.  Var nere på 68 som minst och då började jag känna hopp så försökte börja äta duktigt igen. Men nää då började jag gå upp och nu väger jag 73? får fortsätta kämpa helt enkelt..
 
 
 
 
 

Formaterat om datorn

Nu är datorn som ny, behövs lite stor städning även i datorn. Fattar inte vad hotmail har för jäkla system helt plötsligt vill dem att man ska ge en kod som dem skickat till en jätte gammal mail adress som man inte använt på si sådär 10 år!! hur tusan ska jag komma ihåg det lösenordet. Hade kod till virus skydd på min mail så var tvungen att komma in på mailen, blä! Nu är det äntligen gjort och jag känner mig så dryg i huvudet just nu så ska slänga mig i sängen. har haft en mysig dag hos min syster hur som helst.  Nej sängen var det! natti natti
 
 
Bjuder på en gammal bild då jag inte har några bilder alls på datorn just nu så.

Första jogging rundan på mycket länge

Var uppe halv 7 imorse och möte upp Lillemor för en jogging runda. Det gick faktiskt bra för att vara första gången på mycket länge. Det blev jogging, power walk, jogging.Blev väl en runda på 3,5 km. Lilltåns nagel låg och skavde mot den andra tån. Alltid ska det vara något, men löste det genom att ta lite tejp från stortån. Så gick huvsat bra ändå med det. Men jag kom ändå ut och jag jogga! Nej riktigt stolt är jag ändå..
 
 

Yes! i can do this..

Power walk idag igen med två små jogging tillfällen. Inte långa, kanske bara sådär på 200-300 meter. För att se vad rygg och tå gick för. Kändes bra! Ryggen kändes hur bra som helst idag och tån också! Även om tån inte är helt ok så kan jag springa!  Imorgon väntar min första jogging tur på 1 och ett halvt år! Säger bara önska mig lycka till, det lär jag behöva.
 
 
Samma väg som igår, denna gång blev det en paus för att kolla in korna. muu!
 

Projekt köket!

Nu har vi börjat fixa till i köket. Inget märkvärdigt egentligen bara målat lite vitt nu. Men i helgen ska vi sätta upp en fondvägg tänkte vi. Så nu har Johan vart så duktig och målat mellan alla luckor. Blev faktiskt en stor skillnad även om han målade vitt på vitt, eller ja lite gult såg det nog allt ut att va innan. Blir så fräscht.
 
 

Mmh grekisk yogurt!

Har blivit helt kär i den grekiska yogurten, först åt jag den som fanns i förpackningen. Sen igår köpte Johan fel och köpte den som finns på burk. Säger bara mums att göra smoothie på den! Sedan till frukost blanda jag dem två för den på burk är liksom lite fastare. Sedan banan och äpple i. Så gott! Igår blev den hallon och banan smoothie . Tror jag ska köpa lite mer bär och göra lite smoothie ikväll. Undra hur nyttig eller onyttig den är egentligen?
 
 

Sån mysig promenad, men vilken värme!

Trodde det skule vara molnigt när jag skulle ut och gå. Kanske att det till och med skulle komma lite regn. Men inte en ända droppe föll ner och solen låg på ganska bra emellan åt. Som tur var det ändå ganska mycket moln på himlen så det blev inte så jätte varmt för Matteus som låg i vagnen men jag blev helt svettig. Hade med mig vatten till både honom och mig. Blötte ner en handduk som Matteus fick ha på sitt huvud när det var som värst och det funkade ganska bra tycker jag. Lite små gnäll från Matteus sida, men ändå inte farligt. 2 timmars promenad idag! Nu väntar en nyttig middag vill jag lova.
 
 
Men måste ändå säga att naturen här är guld värd och sedan gick vi förbi en kohage och doften av koskit är underbar!

Det går framåt med Amelia

Det börjar gå så otroligt bra med Amelia, äntligen börjar jag förtjäna hennes vänskap och hon har börjat lita på mig. Hon har börjat komma upp på handen så jag kan sätta henne på axeln, till och med att jag lyckats göra det innefrån buren några gånger nu. Idag blev det en dusch för denna dam och hade inga problem med att få in henne på toaletten där jag duschar henne på hennes träd. Sedan hoppade hon lätt upp via handen och upp på axeln igen när vi var klara. Känner mig så stolt och glad som börjar lyckas. Det har tagit sån tid och tålamod. Hon är fortfarande kaxig när Johan är hemma. Men det tar jag senare. Just nu är jag glad att jag kan hantera henne när jag är ensam :D