carolink 3 barns morsan!

Att förbereda sig på att ta farväl

Att Donna börjar bli gammal är inte direkt någon nyhet. Men nu har hon tydligen börjat bli väldigt svag och stel i bakdelen och haltar lite till och från. Precis så började det för vår första hund vi hade. Sedan gick det ändå ganska fort och han blev mycket sämre. Men Donna är fortfarande pigg och springer och leker med leksaker och Amber.  Så får väl se, tror hon lever i alla fall ett halv år- ett år. Usch det känns så hemskt att tänka så, man blir nästan ledsen bara man tänker på det. Men Samtidigt är det så skönt att man kan förbereda sig.  Det värsta som finns måste ju ändå vara dem som åker in med en hund på 5 år och tror den bara har något litet fel, men sen visar det sig att den inte kommer klara sig länge till och vet rekommenderar att avliva direkt.  Nej jag är glad ändå att våra hundar hittils har blivit gamla och man märker att "snart är det dags".
 
 Donna blir 13 år i November

Träna med wii fit

Foten är fortfarande inte helt okej.Men blir så trött på att bara sitta på soffan och se på film. Igår blev det en kort promenad och dem senaste dagarna har det blivit lite wii spelande. Eller rättare sagt Wii fit träning. Så jäkla kul spel egentligen. Hatade yoga delen när jag var yngre, men idag tycker jag det är super kul. Står och kör yoga lite varje dag. Får se hur länge det håller, brukar tröttna på saker ganska fort så. Men än så länge är det kul i alla fall.
 
 
 

Slingat håret

Det blev att slinga håret efter många om och men. Så nu är det små små blonda slingor där. Var lite rädd att det som är färgat i mitt hår sen tidigare skulle bli orange. Men det väldigt jämt ändå tycker. Det syns kanske inte så jätte mycket. Men känner att jag är ganska nöjd ändå. Vill inte ha för mycket i, så nu får det vara som det är. Kommer ihåg sist när jag skulle slinga håret en gång till och det blev alldeles för många och konstig färg på vissa slingor. Nej nu ser  jag lite somrigare ut.
 
 

Vi föräldrar

Nu har jag besällt 10 nr av min favorit tidning Vi föräldrar. Varför springa till butiken varje gång den kommer ut när man kan sitta hemma och vänta på den. Dessutom blir det lite billigare om man beställer den. 10 nr för 299 kr och varje tidning kostar annars 47 kr. Finns även vi föräldrar gravid. Den läste jag innan Matteus kom till världen jätte bra tidningar med bra tips och andra föräldrar berättar lite om olika saker dem tar upp.
 
 

Det är så fint på sommaren

Allt växer så fort nu och det är så fint. Nog det ända jag gillar med sommaren. Hur grönt allt blir och människor blir på något sätt gladare. Men värmen kan jag gärna vara utan. Usch! Man känner sig tvingad att vara ute, för inne kan man ju inte sitta när det är varmt och solen skiner ute. Hur som helst så har min kryddodling börjat komma upp, humlen växer fint upp. Jag bara älskar såna där bågar så klätterväxter kan slingra sig upp. Sedan växer även vindruvs plantan. Får se hur lång tid det tar innan man kan få lite druvor. Jag tror till nästa år, men får se. Den växer på bra.
 
 
 
 
 

dop planering

Sitter och planerar Matteus dopfika. 5 tårtor ska göras, bullar ska bakas och sedan köpa kakor tänkte vi. Det blir 2 bild tårtor, 1 jordgubstårta och 2 bär/frukttårtor. Man kan beställa bilder på en sida. Så tänkte eftersom man ändå måste göra det och lämna in till bageriet här så kan man väl lika gärna göra tårtan själv? Blir ju billigare så också. Så två bilder ska väljas ut. En tror jag är bestämt men den andra är jag osäker på. En bild när han är ganska nyfödd kanske? Alla har ju inte sett honom så liten, inte ens på bild. Så kan kanske va kul? :)
 
Dopklänningen är klar. Han får ha samma som Johan hade, sen köpte vi en kortärmad body som han kan ha under. Fin kläder löste sig också. Han fick ju skjorta och jeans av min kusin i str 74. Det kommer nog bli bra, den är ju lite för stor nu. Men det är ju ändå 2 veckor kvar så.
 
Gästerna har tackat ja och nej. Men det största problemet är nog att prästen inte hört av sig? Man ska väl öva precis som man gjorde när man gifte sig? Ha psalmer eller låt att gå in till? Men det löser sig nog som sagt 2 veckor kvar. Ingen panik än..
 
 

Praktbotia

 
 
Blev lite nya fiskar till akvariet idag. Köpte tre stycken praktbotia, har ju väldigt mycket sniglar i akvariet och dessa fiskar äter upp dem. Jag tycker det är lite charmigt med sniglar. Då det ser lite mer naturligt ut och dem äter upp alger som sitter på rutorna. Men det får inte bli för mycket av dem så några fiskar som rensar bort lite kan nog ända va bra att ha. Får se hur mycket dem äter.
 
 
 
 

Varför ska allt hända vänster foten?

Först nageltrång och nu har jag bara fått ondare och ondare i foten. Antagligen så är den stukad eller överansträngd muskel. Så frågade min mamma om jag borde linda den, så köpte ett avlastningsbandage. Så nu får jag se. Jag som var så pepp på att träna, men nu får jag vila foten och vänta tills den blir bättre. Hoppas den blir det snart!!
 
 

Krokodilskink

Det är klart att min favorit ödla ska komma in i reptil butiken i Uppsala nu. Har läst att den ska vara svår att få tag på så gav upp hoppet om den ganska fort. Men som sagt, nu finns den där och jag vill så gärna ha en. Johan har sagt okej till att köpa en. Men då måste jag hitta någonstans att ha den. Inte så lätt rättare sagt. Det är ganska fullt här hemma.
 
Lite kort fakta:
 
Namn: krokodilskink (Tribolonotus novaeguineae)
Ålder:15-20
Lägnd: 18 cm
Miljö: fuktigt
föda: Insekter
Terrarium 90*45*45
Tempratur: varmare del 34, en sval del 24.
Tempraturen ska inte gå under 22 grader på natten, ett bra tips är att ha ett så avlångt terrarium som möjligt så tempraturen verkligen håller en varm och en sval sida.
 
Krokodil skinken behöver ingen värmelampa utan en bra värmekälla kan vara värmematta, sedan är uv ljus viktigt för dem! Till botten material kan reptibark eller coco husk användas tillsammans med mossa för att hålla en bra fuktighet. Då fuktigheten är viktigt för dessa kan det va bra att ha rinnande vatten eller dimmaskin. Sedan ha en del av terrarium med vatten och andra delen land. Håller man vattnet rent behöver man ingen vattenskål.

 

Matstol

Igår fick vi en matstol av Johans föräldrar. Tror man säger matstol? Hur som helst har jag velat ha en trip trapp stol till Matteus och detta är nästan en sån. Vet inte  riktigt vad det är för skillnd på denna och en sån. Tripp trapp kanske man inte kan ha till så små barn och kanske lite annan design. Eller om det bara är olika märken på dem?
 
Så här ser den ut i alla fall, den är för 6 månader så om 2 månader kan vi börja använda den :)

Det går inte så bra att gå

Träningen går uselt. Jag kom igång bra, men fick ont i foten efter första passet. Jag ignorera problemet och fortsatte att träna. Men nu  börjar det göra riktigt ont när jag går. Vet inte vad det kan vara. Det är samma fot som jag har nageltrånget på, men det har faktiskt börja bli bättre. Min första tanke var inflammation eller något i foten eller någon muskel. Men får vänta och se, vilar i några dagar innan jag kör igång igen tror jag.
 
 

Äntligen! nu kan jag sluta svettas för jag har fått shorts!

Jag hittade en jätte fin klänning som jag kan ha på dopet. Efter en del svordomar, suckar och tankar över att ge upp så hittade jag äntligen min klänning! Första gången jag var ute i affärer och provade kläder. Storleken var större än vad jag trodde och alla klänningar satt antingen som korvskinn eller som ett tält.  Men så hittade jag en perfekt klänning där jag inte såg så jätte tjock ut och jag kände mig vacker! Sedan hittade jag ett par jätte sköna shorts så nu slipper jag svettas i sommar. Så otroligt skönt. Sedan blev det en kjol. Så nu har jag det jag behöver för sommaren. Sen är det bara att kämpa med vikten. Hatar verkligen att shoppa kläder! Så nu slipper jag det på länge. Hoppas jag i alla fall...
 
 
 
 

Vilken fest

Det vart väldigt lugnt igår och matteus var med en liten stund. Sen somnade han gott runt 8 och sov till 23. Han måste ändå vara en sån där underbar unge som många föräldrar vill ha. Lugn i sällskap, somnar lätt och är helt enkelt väldigt nöjd med livet. Idag ska vi leta efter klänning och kanske ett par shorta till mig och sedan en vanlig body till matteus som han kan ha på dopet.
Party Party

Idag ska vi ha en liten fest. Inget märkvärdigt egentligen. Grillspett sedan lite snacks och meloner. Drickat får våra gäster stå för själva. Lättast så då man inte vet hur många som dricker alkohol eller vill dricka läsk. Själv ska man dricka lite vin. Har köpt ett av mina favorit viner. Dricker ju inte mycket utan är mer sån som nöjer mig med ett glas för smakens skull. Får se hur Matteus kommer va med lite mer folk, har gått jätte bra när vi va hoss Johans släkt med mycket folk. Men då var han kanske bara 1 månad. Men nu har man lärt sig knepen för att få honom lugn så det ska nog gå fint fint. Han var så söt igår när vi var och handla. Vi köpte en sån där snuttifilt som är som ett gosidjur. Vi kör scaner på ica så då fick han den när vi scanat den och han satt och kollade på den och kramade den hela vägen genom affären. Han är kär :D