carolink 3 barns morsan!

Så mycket gott till djuren på hösten

Under promenaden så plockade vi mer rönnbär, det var en hit för Amelia. Sedan fanns det även ett äpple träd, vet inte om det är vildäpplen eller om någon som odlat det där för länge sen.  Hur som helst blev det äpplen,rönnbär och sedan maskros blommor till Dodgie. Sedan en kvist med lite löv på till Honey. Kom och tänka på hur mycket gott det egentligen finns att plocka till sina djur nu på hösten. Hasselnöter och nypon kan man också ge till sina fåglar. Gäller att passa på. Så nu har vi lite äpplen ett tag fram och fryst in rönnbär. Underbara höst.
 
 

Coca-cola life

Vi tog oss en promenad för att handla lite mat och få lite motion.  Blev en sväng på rusta också. Köpte lite hygienprodukter och annat "skit". Sedan såklart stannade vi till och fotade. Resultat kommer lite senare . Var ju tvungen att testa nya cola life förresten. Egentligen var den inte så märkvärdig.Men den ska inehålla mindre kalorier och naturligt socker. Få se hur länge den får finnas kvar i butikerna innan dem kommer på dåligt farligt med den ;)
 
 

Shopaholic and baby

Köpte mig en engelsk bok igår för att hålla igång min engelska lite så blev boken shopaholic and baby. Kanske passar mig då det känns som  jag börjar bli en. Blev också en peppearkaks dräkt till Matteus. Så nu kommer han vara fin i jul. Johan passade på at klippa sig när vi var ute och åkte runt. Mycket billigare att klippa sig i jakan än här. Sedan avslutade vi dagen att åka till hans föräldrar och hälsa på. Blev middag där så kom hem rätt så sent.
 
 

Bloggen 2 år!

Insåg nyss att jag bloggat på denna blogg i två år nu. Den 23 september 2012 skrev jag mitt första inlägg här. Tänk så tiden går och så mycket som har hänt under dem två åren. Och det roligaste är väl ändå att jag inte svikit denna blogg. Kanske ibland, vissa dagar. Men det kommer i alla fall inlägg då och  då.  
 
 

Rönnbär till papegoja

Föra året tänkte jag plocka rönnbär till Amelia, men då var jag försent ute. Alla rönnbär hade blivit dåligt. Men i år  har jag minnsan plockat lite för att se om det är något för henne. Ska tydligen gå att frysa in det, så om det är en hit för henne ska jag plocka en massa och frysa in så har jag lite att aktivera henne med.  Men börjar med lite i taget. Egentligen ska man tydligen plocka dem när det varit frost en natt, tror det har något med smaken att göra.  Men får se om hon ens petar på dem.
 
 
 
 
 

Lekparken

Gick en lång promenad med min syster igår och så stannade vi till vid en lekpark. Matteus älskar verkligen att gunga, Längtar så tills han kan sitta i en sandlåda med hink och spade. Utan att äta sanden då. För sitta i den kan han ju. Såklart blev det lite lekparks bilder.
 
 

kopplar bort allt

Det är så skönt att vara hemma hos min mamma. Här sitter jag inte vid någon dator eller kollar fb på mobilen hela tiden. Tog mig ett varmt skönt bad och bara koppla bort allt för en stund. Kände att jag fick ny energi och känner mig nästan som en ny människa. Avkoppling på hög nivå. Det behövdes verkligen.Nytt objektiv

Nu har jag köpt mig mitt nya objektiv. Älskar det verkligen! Men känner att jag behöver mer övning. Bilderna blir huvsat bra, men kan bli så mycket bättre. Just nu har jag så mycket frågetecken om saker med det, så ska sätta mig på golvet med matteus och hans leksaker och testa mig fram.
 
 
Första test bilden, kanske inte den roligaste men. helt oredigerad i alla fall.
 

En tom bur

Att avliva ett djur är verkligen något hemskt och det värsta med att ha djur. Dem lever ju inte lika länge som oss. Eller Amelia och Mona-lisa kommer finnas med oss länge. Men gnagare och många andra djur lever bara 3-8 år beror på vad vi pratar om för djur. Jag städade ur Rilles bur redan igår. Klarar inte av att se en tom bur. Så idag funderar jag på om man ska testa att faktiskt sätta ihop burarna som dem ska va, så det blir två våningsbur till Honey. Men den stora frågan är om hon kommer igenom hållet som finns till övervåningen och om hon kan ta sig upp för brädan. Den är så smal?
 
Jag och Johan har redan planer  på vad som ska få fylla ut den toma buren, men det kommer vi vänta med i några månader i alla fall. Det tråkigaste är att folk blir typ glada och säger " ja men det är väl skönt att bli av med ett djur i alla fall, ni har ju så många" Sedan när man säger att man ska köpa något nytt så säger dem " Men ni har ju så många djur redan. Vad ska ni med så många djur till. Dem kostar ju bara...." Och så säger dem bara allt negativt med det.  Är så trött på dessa kommentarer. Vi skaffar inte djur bara för att ha en massa djur. Utan för att vi har ett stort intresse för dem.  Vi lägger faktiskt massor med tid och pengar på våra djur. Nej ska se om Honey kan få sig en lyxbur på två våningar eller om hon är för stor ;)
 
 

R.I.P Rille

Idag fick Rille skutta upp till himmlen.  Veterinären sa att det var en öroninflammation. Tydligen satt den långt in i örat vilket gjorde att den störde visa balanssinnen eller vad man ska säga. Därför var han så sne, men jag tror mer på att han fått en stroke.  Då vi inte sett några symptom och allt hände under en natt. Sen skulle han fått antibiotika, vilket kaniner är kännsliga för. Så hon sa att vi skulle vänta tills imorgon för att se om han åt och drack något. Vilket han inte gjort under hela dagen. Han var gamal och vi kände att vi inte ville låta honom lida och vänta tills imorgon så han fick somna in.
 
R.I.P underbara Rille skutta lungt i himlen!
 
 

En hemsk dag

Idag när jag skulle ge Rille mat upptäckte jag att han inte kom fram som vanligt, annars brukar han jämt ställa sig på bakbenen och va ivrig efter mat. Men idag låg han bara platt på mage, när han försöte röra på sig ramla han omkul. Just nu har han fått i sig lite vatten, men ingen mat vill han ha. Har ringt vet och ska in och kolla vad som kan va fel vid 4. Men han är gammal så vi kommer inte operera eller göra något för att fixa det. Läste lite om detta och det kan vara bekdelsförlamning. Det kan vara att han har brutit bakdelen när han skuttat eller en parasit som gett sig på nervsystemet. Men gamla kaniner kan få stroke, vilket jag tror det är. Men vi får se.
 
 
 

Fotostund

Blev en liten fotostund igår med Matteus. Fixade till en bakgrund som man kan använda vid fotografering. Kom på en super bra ide. Att änvända en bit kartong och sedan bara ta tapet och sedan klistra fast, men upptäckte att det inte blev så jätte bra med tapetklister så ska köra att tejpa nästa gång. 
 
 

Internet shopping

jag känner mig hopplös, men ja jag har shoppat lite kläder på internet. Eller min syster har beställt åt mig. Blev inte så farligt dyrt och dessutom vill jag ha några tröjor som är i större storlek än dem  jag har. Så detta blev det.
 
 

Helt slut

Tänk att det ska ta en hel dag att tvätta? Har även tvättat och bytt lakan i sängen. Började kl 2 och blev klar för 15 min sen. Tur att vi bokar halvdagar i tvättstugan annars skulle jag annars hinna tvätta. Men nu är det gjort. Matteus har vart ovanligt ledsen och gnällig ikväll. Kanske magont? han har varit lite fisig också så. Men usch så jobbigt det är när barn bara skriker och skriker, det ända man kan göra är att bära runt på dem för att få dem lugna. Nu ska jag slappna av i soffan med en kop te tror jag och kanske en smörgås, fixa vidare med lite bilder
 
 
Tog denna bild på vicki när hon var här i helgen, jag tycker den blev grymt bra. :O