carolink 3 barns morsan!

valborg

Idag har vi firat valborg hos min mamma.  Grillade och hade det mysigt.  Blev även en sväng till en brasa.  Var några år sen man var på en brasa faktiskt.   Men nu ska vi sova är jätte trött och matteus har hållit igång sedan 11. Så han somna på några sekunder när vi kom hem. 

Vecka 24

Då gick man in i vecka 24. Har börjat må riktigt bra, ingen direkt smärta eller illamående. Man känner verkligen hur förlossningen närmare sig med storm steg! Ställde mig på vågen idag och den visade +2. Får se om det håller sig eller om jag går ner igen. Har inte direkt ätit så nyttigt denna vecka. Ska börja ut och cykla lite varje dag tänkte jag så jag försöker hålla i gång. 
 
Bebisen sparkar som bara den imagen, speciellt på morgonen. Matteus var en kvälls sparkare. Men denna håller mer igång på morgonen.  Magen har verkligen börjat se ut som en gravidmage. Rund och fin, men längtar ändå tills denna graviditet är över. Är ju inte den som njuter och trivs som gravid. 
 
 

Cykelhjälm

Igår var vi och handla en cykelhjälm till Matteus! Så nu kan vi ut och cykla. Så synd att det blev regn idag bara. Men det verkar som det varit lite sol under tiden som jag och Matteus har sovit lite middag haha. Usch vad trött jag är idag.  Så vi får försöka komma ut och cykla i helgen kanske när Johan är ledig.
 
 

Vatten test

För några dagar sen tog vi ett vatten test i vårt akvarium för att se vad som var för fel. Vi fick inte direkt fram något som saknades utan att vi kanske bara ska byta vatten lite oftare och sedan försöka göra vattnet lite surare. Så det blir att köpa lite rötter. Köpte test stickor på arken som kosta 300 kr ungefär och man fick 25 stickor i den. Får hoppas att det hjälper så våra växter blir fina igen, jag mistänker lite järnbrist i vattnet. Men det testade inte stickorna. Men vi börjar som sagt med fler vatten byten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Honey får börja komma ut

Nu har Honey börjat få komma ut mer. Tog ut henne i sele igår så hon fick lite gräs under tassarna. Hon är inte så mycket för att äta gräs och sånt när hon är ute tyvärr. Utan mer nyfiken och kanske lite rädd för ljud runt omkring. Men på altan har hon börjat få vara lite varje dag nu. Snart börjar nog även reptilerna kunna komma ut. Ska köpa ett flexarium i år så dem kan följa med ut på landet i sommar.
 
 
 

Cykelsits!

Äntligen har jag köpt en cykelsits till Matteus så vi kan börja cykla lite och ta oss lättare och snabbare fram till ställen. Tog en liten liten test runda och det kändes jätte bra. Trodde det skulle vara mer vingligt med att cykla med barn. Nu måste vi bara köpa en cykelhjälm till honom.  
 
Köpte även ett par nya skor, mina jag köpte sist gick sönder förra veckan! Endas 1 månad gamla skor!  Köpte där jag köpte mina rosa sist och dem höll ungefär 1-2 år i alla fall.
 
 

Bubblor!

Idag är Johan äntligen ledig! Så idag ska vi åka och handla mat till djuren, en cykelsits, skor och sedan åka och kolla på ett akvarium som Johan ska ha till jobbet.  Sedan blir det nog att fixa iordning cykeln så man kan börja cykla någon gång.  Så skönt om man kan ta sig till stranden och andra ställen som ligget lite längre bort. Speciellt nu när det kan vara lite jobbigt att gå.
 

Vackra vår

Har varit ute på en långpromenad med Vicki idag. Fotade dem fina rosa blommorna. Sedan blev det en sväng till en ny lekpark så Matteus fick leka av sig lite.  
 
 

Pomsky

Denna underbart söta hund! Det är ingen godkänd ras än i svergie och kanske inte i usa heller? Vet inte så mycket om den. Men det är i alla fall en korsning mellan pomeranian och siberian husky. Har sen jag varit liten velat ha en husky men dem kräver så otroligt mycket träning och aktivering så vet inte om jag skulle orka med en sådan hund. Ska läsa på lite mer om denna hund och kommer den till sverige ska jag köpa en! Idag kostar en sådan hund ungefär 37 000 kr i usa. Så kostar den så mycket när den kommer till sverige kanske jag väntar något år till. Men vill så gärna ha en sån hund!
 
 
Vet ej om detta är en riktig pomsky. Men dem ser ut så här i alla fall.

Gratis box från babyland

Igår  fick jag min babybox med lite roliga saker i.  Försöker komma på vart jag beställde den ifrån men kommer inte ihåg!... Har suttit och kollat runt lite på google och jag hitta den!  https://www.babybox.se/ finns den att beställa hem. Nu ska jag beställa liberos gratis box också. ;)
 
 
 
 
 

Leksaker till sängen

Matteus har börjat ta med sig leksaker när han ska sova, igår var det en orange larv idag var det en boll som skulle med och sova. Känns lite som mig när jag var liten. Jag skulle ha alla gosedjur i sängen och det började väl på samma sätt. Att jag började med en i taget. Har läst om dem som inte tillåter att sina barn har leksaker i sängen och funderar på vad kan det göra för skada? Han kan ligga och pyssla med den tills han somnar?
 
Skulle va kul att höra någon annans åsikt om detta med leksaker i sängen.
 
( gamal bild, men där är larven han hade med sig igår)

Barn och hund en vecka

Eller kanske inte riktigt en vecka. Men sen i söndags tills idag har vi ju haft hunden Leffe på besök. Det har faktiskt gått riktigt bra! Sen har det även varit så jäkla mysigt att  ha hund, även om det kändes lite jobbigt att vara ensam en hel dag och ta alla promenader själv. Plus  att hunden ville ut kl 6 på mornarna och gjorde så att Matteus vaknade. Får se, kanske får passa hunden någon vecka till snart. Eftersom ägaren ska åka utomlands nu i 3 veckor och henns mamma ska ta hand om honom då. Johan känner ju båda.
 
 Men Leffe har i alla fall varit en perfekt hund. Även om jag inte gillar små hundar så mycket så har Matteus och han haft välidgt kul ihop och det viktigast av allt. Dem funkade ihop! 
 
 
 

Frukost ute

Idag  började dagen med storhandling. Kl halv 8 var vi redan på ica för att slippa allt folk. Och det var inte många där. Dessutom har jag upptäckt att dem har väldigt bra priser på kött då. Dem har väl säkert bara lite av en del saker och säljer ut det. Sen när det är slut så är det slut. Fick biffar för 49 kr kg!
 
När vi kom hem blev det frukost på uteplatsen.  Så jäkla skönt när man bara kan sitta i en tjocktröja och inte frysa. Dessutom blev det nybakat bröd som vi köpt. Tycker vår uteplats är så mycket mysigare här än den vi hade där vi bode förut. Sedan har vi ju en skönare soffa också, än den gamla träsoffan vi hade.
 
 

Oron växer varje vecka

I början av denna graviditet var jag inte så jätte orolig över förlossningen och mitt beslut om snitt. Men ju närmare aurora besöket jag kommer ju oroligare blir jag. Jag vill verkligen ha det där snittet och jag  är skiträdd att jag inte kommer få det. Jag har så jäkla svårt att berätta hur rädd jag faktiskt är, jag är den som stark. Gråter inte inför andra och pratar speciellt inte kännslor med någon jag inte känner. Känns som jag kommer bli nekad och blir jag nekad kommer jag känna mig så misslyckad. För min dröm är ju ändå att ha 2-3 barn. Blir det vanlig förlossning kan jag ju säga att det inte blir någon 3:e och det svider lite inom mig. Kankse därför jag är extra orolig. Försöker att inte tänka på det så mycket och ta det som det kommer. Men denna gång sitter jag och läser hur det går för andra och  att andra blivit nekade. Jag orkar inte sitta och vänta längre snart! 
 
Jag är rädd för snitt också. Men som jag tänker om förlossningen. Har man inte varit med om det vet man ju inte hur det känns. Därför känns ett snitt så mycket bättre och har hört från dem som inte alls velat ha snitt men fått akut snitt att snitt var så jäkla bekvämt på något sätt. Men att dem gärna vill testa en vanlig förlossning.
 
 

Kall kaffe drink

Nu när det börjar bli varmt ute brukar inte jag vara så jätte sugen på varmt kaffe. Men smaken är man ändå lite sugen på. Så jag brukar göra min egna kaffe drink. Skulle vilja kunna något mer, typ karamel frappe? Men vet inte riktigt vad man ska ha i. 
 
Hur som helst så här gör jag min sommar kaffe drink...
 
1.en halv kopp kaffe ( försöker få det lite kallt)
2. Tar ett annat glas som jag har mjölk i som ska fylla upp resten av koppen. Blandar i 2-3 tsk vanilj socker, 2 tsk socker. Sedan skummar jag upp mjölken med en liten skumvisp. 
3. Krossar isen i en mixer så den blir fin krossad. 
4. sedan i med mjölken rör om lite försiktigt så det blandas och i med isen lite i taget.