carolink 3 barns morsan!

nyårslöften

Jaha detta med nyårslöften hörni?  vilka tänkte ha det upp med en hand! Det vanligaste nyårslöftena är nog ändå att gå ner i vikt eller börja träna och bli hälsosam. Jag har nog själv kört den några gånger. Men håller det aldrig! Eller ja till och från under året. Nu har jag ändå kommit igång med träningen så ändra kosten lite lite skulle ju inte skada. Men jag tänkte faktiskt ha ett nyårs löfte. Tror det är samma som föra året? I alla fall så tänkte jag ha som nyårs löfte att sluta gnälla så förbannad.

 

Ja jag kan vara en riktig gnällspik över saker och ting. Inte att jag skriver ut det , det är väl mest att en del polare får ta det. Så nu ska jag bli ännu bättre på att inte gnälla över människor,saker och annat skit helt enkelt. Så vad är era nyårslöften?

 

Nä nu måste jag sätta fart gästerna kommer snart och jag måste skala potatis!

 

Så gott nytt år på er så syns vi nästa år! ;)

 

2015 var bra 2016 blir ännu bättre

Ja här kommer en liten summering av året som varit i bilder.Gott nytt år på er!

 

Såg en av mina största idoler  Adam Gointer!

Med andra bra artister också som alice cooper och mötley crue

 

 

Vår nya garderob blev klar!

 

Jag gick ner massor i vikt.

Ute på landet en hel månad och tog en tripp till Åland.

Skaffar cykelsits så vi kan cykla runt på sommaren

 

Ultraljudet med Zandor. En till pojke!

 

Vi var i fjällen och njöt av snön.

Jag fick diagnosen hypotyreos

 

Matteus firar sin första födelsedag och får smaka mcdonals vilket inte alls var poppis och är inte det idag heller. Han ska ha sjömansbiff eller hel kyckling i ugn med sås och ris.

 

Berättar för släkten om lillebror

 

Vi skaffade spindel.

Promenad

Idag tog vi en promenad till affären. Så sjukt mycket folk ute och handlar idag! Säkert för att det är nyårsafton imorgon. Själv bryr jag mig inte så mycket om nyår. Köper i alla fall inga raketer. Blev lite tomtebloss för barnen i år. Så vad händer imorgon då?

 

Jo för oss kommer det lite folk och vi  ska äta lite gott helt enkelt. Johan jobbar till 8 så han kommer hem till halv 9 ungefär. Så kanske något spel eller så.

 

Från det ena till det andra. Tog med mig kameran på vår promenad. Känner att jag måste öva lite mer på naturbilder. Och sedan på alla inställningar. Så här är några bilder från idag..

 

 

 

 

När kommer hela nätter?

För två nätter sen sov Zandor 6 timmar i sträck, nästa natt låg han och små gnällde hela natten! Inatt vaknade han var 3:e och det är väl lite så det brukar vara. När ska han börja sova hela nätter, eller i alla fall kanske bara vakna en gång på natten/morgonen? Han vaknar för det mesta av hunger så det borde ju gå och ge honom något annat än ersättning som mättar längre? Vi har börjat köra gröt till lunch och till middag med en liten flaska ersättning för att han ska vänja sig. Vilket har gått bra. Första gångerna han åt en riktigt bra portion av gröt så sov han jätte bra! Men nu börjar dåliga nätter igen. Men men bara att bita ihop snart blir det bättre och det är snö ute! :D

 

 

Något annat vi har börjat ge är katrinplommon. Vilket han älskar :D

gått 1 mil

Idag har jag varit ute och gått med en polare.Vi gick 1 mil! Känner mig jätte duktig. Hade dessutom Zandor på magen och Matteus i vagn. Fick hjälp i den värsta backen men annars klarade jag de fint. Känner att jag kommer få en fin tränings värk i låren tills imorgon. Ingen spring runda denna vecka heller, lite besviken på mig själv när det kommer till det. Men samtidigt har det varit massor med jul och nu nyår. Så får komma igen sen helt enkelt.

 

Förskola eller inte förskola när man är föräldraledig?

Läste i vi föräldrar  i tyck till om en förälder som fick barn ganska tätt. Den äldsta var väl 9 månader när hon blev gravid igen och det är ju ungefär som mellan våra. Hon har svarat på någon annan som skrev in en insändare i oktober om att dem vill läsa mer om just oss som har barn hemma från förskola länge.

 

Hon skriver även att folk har rynkat på ögonbrynen och sagt att barnet inte får någon stimulans av att inte gå på förskolan och att det kommer bli jobbigt för henne.

 

Ja som sagt vi struntade i förskolan vi med. Tanken var att han skulle börja där och han var på inskolning 3 dagar. Men allvarligt talat så blev man mer mörkrädd.  Stimulans? kan ju säga att man kan ge sitt barn tusen gånger så bättre stimulans själv än att låta barnet gå i förskola. Kan förstå dem som redan har barn som går och gått ett tag men att börja skola in sitt barn när man ändå ska gå hemma med det yngsta barnet känns helt fel.

 

Vad var det som var så skrämmande?

Ja ska vi börja med det värsta? Ja vi kör bara. Vist att barn kan vara elaka mot varandra men fick uppleva saker som inte ens ett barn ska säga! Johan satt i sandlådan och lekte med några anda barn medans Matteus sprang runt där med sin hink och spade. Då häller en unge sand på hans ben, Johan säger då till detta barn att sådär får man inte göra och borstar bort sanden. Ungen bara ler och häller mer på hans knä. Medans han ler säger han då " Tar du bort det så dödar jag dig".  Johan fick en chock och sa till ungen att sådär får man väl inte säga? Det satt pedagoger runt om och ingen gjorde något?

 

Sedan var jag då höggravid med Zandor och det kom fram en annan unge med en kvast och började peta mig i magen? jag sa till honom att " Gör inte sådär jag har en bebis i magen" Ungen fortsatte och jag fick säga till 2 gånger till tills en pedagog kom och sa till ungen.  Jag kände lite att inte ens jag skulle vilja vara där.

 

Sedan var dem flesta barn över 2 år och kunde prata bättre än Matteus. Alla tänker vi bra tankar om våra barn och såklart gör jag även det om Matteus. Matteus tycker det är jätte kul att leka med andra barn och då menar jag verkligen med. Sparka boll, delade med sig av hinkar och spadar och så vidare.  Men i stort sätt alla barn i hans ålders grupp bara skrek "mitt mitt mitt" Han fattade ingenting! Så han  gick mycket till dem äldre barnen och ville leka med dem.  Han kanske också skulle bli så efter ett tag om han forsat att gå. Men grejen är den att ingen i hans ålder ville leka med honom han försökte leka med en pojke. Men då höll han på att bli omkull knuffad och ungen bara skrek åt honom.

 

Vid inskolning ska föräldrarna själva ta hand om sitt barn, en pedagog där berättade att förr skulle föräldrarna bara finnas där så barnet kunde komma och "tanka" trygghet. Det är precis så jag kände att det skulle gått till nu med. För pedagogerna gjorde inte mycket med Matteus så han hade ingen chans att lära känna dem och känna en trygghet hos någon av dem.

Sedan var det detta med att sova. På den förskolan skulle dem små sova i vagnen och man var tvungen att ta med vagn varje dag för dem hade inget vagn förråd att ställa in vagnen i. Man kunde ha den utanför men vem vet sitter mycket ungdomar där och en vacker dag har man väl ingen vagn. Alltså skulle jag varit tvungen att gå med Zandor i bärsele ditt lämna Matteus och sen om jag skulle någon stans hem och hämta vagn gå ditt jag skulle för att sedan gå hem igen lämna vagnen och hämta Matteus. Vist det tar kanske bara 15 min att gå ditt. Men ändå. Så där försvann suget också.

 

Och sist men inte minst när vi kollade på räkningen från förskolan så skulle 15 timmar i veckan kosta 750 kr i månaden! Vi kände direkt att för dem pengarna kan vi lägga på ungarnas konton eller göra något annat roligt för tillsammans.

 

Så kort fattat nu då.

 

Jag tycker det är för tidigt för barn att börja förskolan vid 1 års ålder! Om det inte är ett måste och båda föräldrar måste jobb/plugga. Kan man ha barnen/barnet hemma så länge som möjligt så tycker jag man ska ha det. Stimulans? Ja jag kan ge dessa människor mängder med tips. Öppna förskolan där träffar man andra föräldrar och barn, gå till en lekpark ofta barn där med och leker, gå till simhallen, skaffa vänner med barn. Sedan läsa, sjunga och leka med barnet själv hemma. Kan ju säga att barnet får så mycket mer uppmärksamhet hemma än på förskolan och lär sig nog dubbelt så mycket mer. För pedagogerna har inte tid att förklara för varje barn varför snön faller från himlen, vad sanden har för färg, varför maten smakar konstigt. Vist det är tufft en del dagar att vara hemma med två små men att få se dem utvecklas och umgås med båda varje dag. Ja det är det som är livet! och det är väl synd att några andra ska få ta hand om den biten när man själva kan göra det.

 

( Kan även säga att vi kanske haft otur med förskola, men flera stycken har berättat om hur kompisars barn har blivit av förskola och även pedagoger själva hur lite tid dem kan ge barnen)

 

Så jäkla snygga ljushållare

Tror det heter ljushållare?  I alla fall så hittade jag dessa godingar på rusta för någon vecka sen. Det är ed hardy motiv, jag bara älskar detta! Har massor med tröjor med det och nu dessa.

 

Att se snö för första gången i sitt liv

Zandor upplever vintern för första gången i sitt liv. Men är för liten för att se, känna eller förstå vad det är. Så han kommer få uppleva den nästa vinter. Matteus har sin andra vinter, men sin första vinter var han bara 8-10 månader. Han är ju född i februari och det året var det ingen snö då. Utan det var i nov-dec han fick se och kunde känna på snön. Men tror inte det är något han minns. Så idag fick han ändå uppleva vintern på riktigt. Det var som om han förstod vad det var ändå, han var liksom inte chockad. Men så kul han tyckte det var! Han slängde sig i snön, hoppade och åt såklart. Så mysigt och härligt att se sådan glädje. Vi gick förbi ett gammalt par, när vi gick förbi sa dem " Ja han kan nog inte vara gammal kan nog vara första gången han ser snö"

Försökte fota lite, men vet inte om objektivet jag hade på var lite känsligt mot kyla för den började låta konstigt, hittade inte fokus och ja var bara konstigt. Men några bilder fick jag nog allt.

 

Snö! äntligen snö!

Ja många av er har säkert också snö idag. Som man har längtat efter denna kyliga, härliga, vita snö!  Så idag ska vi ut i detta härliga väder. Med kameran i högsta hugg förstås! Så ska inte lägga så mycket tid på datorn eller att skriva så mycket mer för man måste ju passa på att vara ute medans det är ljust eller hur?

 

Lill-lördag

Kommer ett sent avsnitt med mig. Eftersom datorn har krånglat och sen tyckte jag egentligen att veckans avsnitt av "lill-lördag med carro" Inte blev så bra. Men ja ni får avgöra själv nu har jag gjort ett avsnitt i alla fall och hoppas jag kommer på något nytt till onsdag ;)

 

Nu behöver jag er hjälp!

Jag är helt slut på ider när det kommer till vår youtube kanal. Eftersom jag inte är med i grabbarnas ätar utmningar så kör jag en liten grej på sidan. " lill-lördag med carro". Men har världens ide torka! Så ge mig tips vad som helst egentligen. Ställ frågor, säg ett ämne jag kan prata om, något jag ska göra ja ni får helt enkelt bara  säga vad som helst så kanske jag får inspiration helt enkelt! :)

 

En bildbomb från julen

Ja nu har vi firat jul i 3 dagar. Man blir ganska trött på julmat efter dessa dagar. Barnen har fått så otroligt mycket julklappar. Och jag fick en jätte fin av min morfar. Min mormors gamla kamera. Minotla rs7 en kamera  som man måste ha film i. Så nu börjar jakten efter filmrullar och så kommer det bli så kul att lära sig hur den fungerar. Varje bild kommer liksom bli speciell. Nu kommer en liten bildbomb från min jul.