carolink 3 barns morsan!

Fifty shades of grey

Filmen var grymt bra! Trodde det mest skulle vara snusk, men det var en sån jäkla bra handling i den. Ska se 2:an när den kommer ut helt klart. 
 
Nej från det ena till det andra. Idag kommer Johans föräldrar hit så ska väl sätta fart att äta frukost och fixa mig iordning tror jag.
 
 
 
 
 

Bio ikväll

Snart kommer min syster över och käkar lite skräpmat och sedan ska vi gå på bio ikväll. Såklart vi ska se fifty shades of grey! Lillemor skulle också följt med men har blivit sjuk. Så blev bara jag och syrran. Nu hoppas jag bara den är bra. Har faktiskt inte läst böckerna, men det har hon. 
 
 

Det går framåt

Förkylningen börjar släppta lite. Inte lika snorig och hostan kommer och går. Huvudvärken verkar jag fått tag i, måste helt enkelt dricka och äta mer. Så svårt bara när man bara brukar äta frukost och middag. Sedan till det värsta just nu! Helt förstoppad! köpte lite till magen igår men fy tusan, det var nog det värsta jag tagit. Har haft jätte ont i magen idag. Kan ju tillägga att jag brukar få ont i magen när jag är skitnödig så inget konstigt egentligen. Men nu har det känns som jag varit skitnödig 10 gånger, det kommer som knip liksom. Nu måste det bli ordning och reda på min kost. Mycket mer vatten ska drickas, plommon ska ätas och byta ut brödet så det innehåller mer fibrer. Hatar att ha en sån här mage! Har haft dålig mage hela livet, men nu känns det som när man var liten igen. Så här dålig har jag inte varit på mycket länge.. Med Matteus blev min mage jätte bra och kändes underbart att vara gravid.
 
 

Första rörelsen

Igår kände jag första rörelsen från bebisen! Om jag inte inbilla mig.  Kände första rörelsen med Matteus jätte tidigt så har gått och väntat i 2 veckor på något tecken på liv där inne. Igår kom en liten liten puff och såklart fortsätter man att känna efter fler. Men det kom bara en. Matteus gav mig en rejäl puff i vecka 15 redan. Är i vecka 17 nu och som sagt kändes det bara lite. Men kan va en slö sak som ligger där inne eller så ligger han helt annorlunda :)
 
 

Vår i luften

Idag är det sån där vår känsla ute. Var tvungen att börja fixa lite på vår uteplats. Hade massor med kompost som legat under vinter i påsar och hinkar. Hann liksom aldrig få bort det, eller ja jag kanske var slö på den delen! Men sen vet jag inte riktigt vart vi ska göra av allt. Vi har ju kompost för matrester och blomrester. Men kan man verkligen slänga ner allt i sådana pappers påsar och slänga? Hur som helst tog jag tag i det idag och slängde iväg allt och soppat undan och gjort det lite finare i alla fall. Nu väntar jag bara på att riktiga våren ska komma så man kan städa ur förådet. För en gångs skull längtar jag faktiskt lite efter vår och sommar.
 
 

Ny tid för prov

Idag kom ny tid för blodprov och en telefon tid. Blir snart galen på alla dessa besök, sedan ska jag ju träffa en till special barnmorska, En så kallad aurora. Men det blir efter ultraljuder. På grund av min förlossnings räddsla och begäran av snitt. Jag önskar nästan att det ligger två där inne så jag slipper vara gravid och födda barn mer. Vill ju ha 3 barn. Men just nu känns allt bara extremt jobbigt, inte alls som med Matteus då allt bara rullade på. Har dessutom en liten räddsla för att barnet ska bli skadat på något sätt. Fick ju citodon utskrivet för min migrän och min mamma sitter och säger att nää det ska du inte ta. Det är jätte starkt :/
 
 

Värsta dagen på länge

Dagen började med huvudvärk, sån enorm huvudvärk! Försökte få Matteus att vara lugn och kanske vila lite tidigare än tänk. Men det ville inte denna pojk. Skrik och gnäll med ett bankande huvud. Usch trodde seriöst jag skulle gå under där ett tag! Det är så jobbigt i en sådan situation, ville bara ringa någon som kunde komma över och ta Matteus 2-3 timmar så jag fick sova. Tog en migrän tablett som jag fått utskrivet och la mig ner för att vila och det gjorde Matteus också då. Äntligen! Vaknade upp nyss och insåg att vi sovit över lunchen! Matteus sover än och han vill inte bli väckt verkar det som. Jag mår lite bättre men huvudvärken sitter och dunkar lite svagt i huvudet. Även illamåendet har kommit lite nu. Att va gravid, sjuk och passa barn är nog inte världens bästa kombo. Men jag klarar det, känner mig just nu som en super mamma! fast vi missade lunchen....
 
 

Vecka 16

Snart har hela vecka 16 gått. Förutom en jätte förskylning så börjar det kännas lite bättre. Sug efter saker har kommit smått tillbaka. Men har gått ner 4,5 kg. Illamåendet kommer och går. Men håller sig mest på avstånd. Lägntar nu tills förskylningen lägger sig helt och jag blir "normal" igen. Två veckor kvar till ultraljud. Är så nyfiken på vad som gömmer sig i magen, har inte kännt några direkta rörelser. Tror mer jag inbilar mig ibland. Jag och Johan sitter och funderar ut tjej namn om det skulle vara en tjej och kommer inte fram till något wow namn än. Pojknamnet är klart. Men namnet får ni reda på när lillen kommer ;)
 
 

Spindeln växer

Nu börjar hon bli ganska stor, men större ska hon bli och inte lite till heller. Men nu börjar man kunna se den röda färgen på benen och se att det faktiskt är en fågelspindel,
 
 

flashdance igår och flashdance idag

Igår var vi ju på flashdance i stan. Jätte mysigt, efter gick vi och käkade Kina mat. Blev en bra dag fast jag kände mig lite halv dålig.  Föreställning var bra hade inte sett filmen innan bara. Men idag såg jag filmen och det kändes som dem öppet över ganska mycket och gjort om en del.  Som Alex som är huvudrollen.  Hon var så kaxig i  föreställningen men i filmen var hon lugnare och vist hade hon typ svar på tal i filmen. Men i föreställningen var hon lite extrem. Men ja den var hur som helst bra måste jag ändå säga. Skådespelarna var jätte duktiga.

förkylningen fortsätter och imorgon är det flashdance!

Usch idag har jag mått bra och sedan jätte dåligt. Pojkarna fick åka och handla utan mig så fick jag ligga och sova en timme. Det var faktiskt underbart att få sova och vila i lugn och ro för en gångs skull. Sedan vakna upp till total tysnad. Imorgon ska vi på flashdance. Jag, min mamma och min syster. Så Johan får passa Matteus. Ska vil jätte kul och jag hoppas jag är i alla fall lite bättre imorgon.
 
 
 

Foto dag med Lillemor

Idag har vi fotat lite.  Lillemor hade några ider som hon ville göra så fotade massor med snygga bilder på henne. Sen fotade även hon mig och Matteus lite. Fast Matteus hade ju  så svårt att sitta still så blev väl sådär bilder på oss. haha Men några bra på bara mig i alla fall och sen massor med bra på bara honom.. 
 
Måste ju bara säga att jag börjar älska mitt hår! Har haft fläta i inatt och hela dan igår och det blir så fluffigt och fint. Dessutom börjar det bli långt.

Usch vilken förskylning

Ush nu har jag fått Matteus förskylning. Mår rikigt dåligt. Snor, halsont, hosta, trött och bara nere. Dessutom graviditets symptom  illamående och värdens humörsvägningar. Som om inte detta skulle vara nog sköldkörtelns verk fryser som en tok!
 
Men ska väl inte klaga för det finns väl alltid någon annan stackare där ute som har det värre och tycker mitt bara är trams. Som sagt humörsvägninar! var nyss arg, sen satt jag och grätt över att en disney karaktär nästan dog. Och nu är jag i mellan läge igen. Ska försöka vara vaken till biggest loser och sedan sova. Nää nu måste jag sluta skriva innan det blir snyft i inlägget haha ;)
 
 

Promenad med syster

Blev en promenad med min syster idag. Skönt att komma ut, tror inte jag skulle gått ut idag om inte hon kommit hit. Inget vidare promenad väder. Men såg en jätte snygg spindel när vi var ute. Men ska dem inte sova nu? Matteus  är feberfri idag, första dagen på 6 dagar. Snorig och lite mindre hosta. Så det går framåt. Men nu har däremot jag börja känna av i halsen så hoppas inte jag åker på något nu.