carolink 3 barns morsan!

Familjen annorlunda

Satte mig framför tv:n för att kolla på familjen annorlunda och gissa om man blir förvånad när en av ungarna i en familj heter matheus! Stavas bara olika  men ändå och det skiljer 2 månader mellan dem. Andra gången nu jag hör någon annan unge heter det.
 
Matteus :D

Cintronkladdkaka

Var tvungen att testa att baka denna kaka. Och den var super god! Påminner lite om cornetto citron som fanns förr. Vi åt den med glass. Men egentligen skulle man nog bara kunna äta den som den är utan något till.
 
Idag kommer en vän över som ska få smaka.Hoppas och tror hon kommer gilla den.
 
 

Apelsin kaka

Bakade en apelsin kaka igår och den blev inte alls lika bra som sist jag gjorde den. Då vart den mer fluffig nu vart den lite kompakt eller vad man ska säga. Men men det får duga för fikat idag. 
 
 

Handsprit håller oss friska

Hittade en ganska kul sak på expressen 6 myter om hälsa. I slutet kom det om handsprit. Jag blir nästan, bara nästan galen på alla som använder handsprit hit och ditt. Så nu när jag läste denna myt om handsprit fick mig nästan att skratta lite. Läs själva....
 
"Nej, handsprit har ingen som helst hälsoeffekt. För det första: den dödar bakterier, inte virus - och de vanliga förkylningarna och influensorna är ju virus. 
Dessutom kommer bakterieinfektioner från dina egna bakterier. När du får lunginflammation är det till exempel dina egna pneumokocker som du har i näsan som åker ner i kroppen. 
Handsprit hör bara hemma i vården, där det finns antibiotikaresistenta bakterier."
 

Pyssla om Honey

Satt och kliade lite på Honey medans Matteus sov. Så hon hårar just nu!  Hela  jag såg ut som en pälsboll. Hon behöver lite mys hon med ibland. Just nu hinner man inte riktigt med alla djuren känner jag. Men man får göra så gott man kan. Höll på lite med marsvinen för några dagar sen och Amelia är jag ännu sämre på att hålla på med. Kanske för att jag inte riktigt har ett intresse för fåglar. Men ska försöka lite med henne också, dem får ju komma ut lite varje dag, men tänker väl mest på aktiveringen.
 
 
 
 

akvariet

I helgen var vi och köpte lite nya växter till akvariet.  Ser jätte bra ut nu i akvariet.  Köpte mest växter som sprider sig fort. Så får se hur det ser ut om några veckor.  

Nya tänder på g

Matteus grät nästan hela natten och varit jätte grinig och klängig idag. Mistänker att det har med hans två nya tänder att göra. En kindtand och en till framtand. Kindtanden verkar vara ganska tidig, för har läst att den ska komma när dem är 14 månader. Men han har haft sina ljusa stunder idag också. Fotade lite idag och min lilla modell bjöd på sig själv. Många goa leenden fick man.
 
 

Från igår

Färgade håret lila igår, tog en extrem färg även om jag har mörkt hår och viste att det inte skulle bli så knall lila. Men det blev mörk lila som jag gillar. Sedan köpte jag ett lite bättre balsam, hoppas jag i alla fall. En sak jag funderat på när jag går på hm är varför det inte finns mjukis byxor för tjejer?? Det finns, men dem är inte så tjocka. Och dessutom är det massa fulla mönster på dem. Nej jag vill ha vanliga sköna lite tjockare mjukisbyxor så gick på herravdelningen och dem har ju för fan massor! Tjocka, luftiga mjukisbyxor. 
 
 

shopa

Har varit och shoppat lite idag.  Blev en kavaj, två mjukisar, balsam, hårfärg ,pyjamas till matteus och så köpte Johan lite kläder också.  Visar mer av det jag köpte imorgon. Är så jäkla trött så skriver på mobilen.  Sedan gjorde Johan semlor.  Inte för att jag tycker speciellt mycket om det. 

Honey har fått grått öga

Honeys ena öga är helt grå/vitt. Inget kladd eller rinnande.  Tror inte hon fått något i ögad för då skulle det varit gäggigt och det har det aldrig varit. Tror mer på något som är medfött? Johans mamma har tydligen sett det en längre tid, men jag har aldrig märkt det. Man ser det bara i ljuset, Brukar ju kolla så ögonen inte rinner, men ja ibland missar man tydligen saker. Får se om vi går till vet. Hon verkar inte lida av det eller så. Väntar någon vecka och ser. Hon kanske helt enkelt är blind på ögat?
 
 

godmorgon

Vaknade som vanligt tidigt idag.  Ska snart gå upp från sängen och börja städa lite.  Fick ut min medicin igår såg ska börja med den idag.  Får se om det blir någon skillnad.  När dags att gå upp.  Matteus vill inte vara kvar i sängen längre. 

lördags mys

Vicki är på besök idag.  Blev en god middag och nu sitter vi i soffan med en skål popcorn och morötter, gurka och dipp.  Kollar på beck. 

Nya svar

Nu har jag fått nya provsvar, men dem har inte ringt än! Så kan inte börja med medicin. Konstigt nog har jag kännt mig ännu tröttare idag. Men kanske beror på att värdena har blivit sämre. pto vet jag inte riktigt vad det är, tror ett av hormonen som sköldkörteln producerar. Hittar inget normalt värde på dessa men det står att referens värdet är < 35 och jag ligger på 243?
f4 lågg på 11,8 och hade referens värde 12-22. tror referensvärdet är det man ska ligga på? 
 
Så komplicerat men säkert jätte lätt ändå.