carolink 3 barns morsan!

Uppdatering..

Ja några av er kanske vill ha en liten uppdatering ;)
 
På förmiddan fick jag lite känningar och blev helt plötsligt jätte pigg! Var tvungen att packa en väska till Matteus tänk om det kommer igång snart? Ingen hunger på hela dagen, men har ändå ätit. Johan har gått som ett frågetecken och frågat om något är på g. Sedan avtog allt och vi åkte och handlade. Nu är det lite på gång igen..  
 
Var lite samma sak med Matteus i några dagar, så får se hur detta slutar. Med Matteus höll det på i 3 dagar men utan diarre :O
 
 

Händer absolut ingenting

Nä falsk alaram! Kommer ihåg när man var i dessa veckor med Matteus man kände verkligen efter och letade tecken på att något skulle vara igång. Men det var lite som triss plötsligt hände det bara. Vet inte riktigt om jag vill att det ska starta innan mitt snitt? Blandande kännslor på den fronten.
 
Idag är det dåligt väder som vanligt,tycker det är skönt med regn och molnigt. Men nu börjar man sakna solen lite faktiskt. Får se vad vi kan hitta på idag.
 
När Matteus låg i magen, 3 dagar innan allt startade.

Får se vad som händer

Ursäkta infon men nu under dagen så har jag fått två världens diarre attacker. Jag som varit så trög i magen under hela graviditeten. Har läst att tarmarna kan tömma sig innan förlossningen startar och för en del har värkarna, vattnet, blödning kommit efter 1 dygn med diarre. Så får se om något händer. Känner mig inte alls bered för en förlossning!  Önskar faktiskt att han stannar 21 dagar till! Men men får se vad som händer...
 
 
 
 
 

Vecka 37

Igår gick jag in i vecka 37. Denna dag spenderades på leos lekland. Massor av lek för Matteus som verkligen njöt och hade kul! Efter all lek och stoj käkade vi curry mat när vi kom hem. Jag sa till Johan att nu kommer väl säkert förlossningen igång efter all rörelse och stark mat. kl 4 imorse vaknade jag av världens smärta i magen. Försökte ligga kvar, men gick inte. Sedan blev jag illamående och behövde spy. Men fick inte upp något annat än slem. Sitter just nu med molande smärta i magen och är så rädd att förlossningen har startat. Kan ju vara latensfasen? Känns som jag aldrig har fött barn förut för har verkligen ingen koll på hur värkarna kändes. Men men bara vänta och se vad som händer. Kan ju bara vara dem gär förbaskade förvärkarna som är i farten eller gaser i mängder.
 
 
 

Fortsätter utveckla den nya buren

Vi kom ganska fort fram till att den lilla höhäcken var för liten, man är tvungen att fylla på 2-3 gånger per dag. Så min lösning blev denna..:
 
1 kompostgaller
x antal stripes.
 
Så böjde jag helt enkelt gallret bara och satte ihop ändarna i varandra så det blev som en.. säger man cylinder? Hur som helst, så den blev runt sedan satte jag fast den med stripes i plywooden. Sedan är det bara att fylla upp med hö och det ser ut och räcka i kanske 2-3  dagar nu.
 
 

Snart är jag redo!

Var och köpte nya trosor och byxor som är tänkta att jag ska kunna ha efter snittet. Köpte mamma trosor, i stor storlek. Haha var lite skeptisk mot dem först och tänkte "Jaja ska bara ha dem efter snittet för att dem inte ska ligga mot såret". Men dem är ju super sköna! Trodde dock dem skulle gå upp över magen mer, men dem var ganska låga så nu blir jag osäker på om dem kommer bli bra ändå. Men som sagt det är en stor storlek så dem kanske sitter väldigt löst ändå.
 
Sedan blev det ett par gravidleggins. Också dem otroligt sköna! Bara 99 kr, jag fattar inte varför jag inte köpt såna tidigare för. Speciellt nu när det är varmt. Sköna, snygga och passar till nästan allt. Dem hade även rea på gravidbyxor på den hm vi var på i stinsen Solltenuna. Tror 79 kr för ett par jeans, små storlekar. Men snygga. 
 

Djur och lek

Igår blev det en spontan utflykt till ett ställe som heter vallby friluftsmusem med en kompis och hennes barn. Otroligt mysigt! Med lite lantdjur och annat att kolla på. Sedan blev det fika på en stor gräsmatta där barnen sprang runt och lekte med varandra. Alltså man blev nästan tårögd över hur fint dem lekte och visade att dem tycker om varandra. Henne dotter är inte lika stabil på att gå som Matteus så hon ramlar lite oftare, men Matteus fanns där och hjälpte henne upp och tog tag i hennes hand. Så jäkla fint! Blev några bilder såklart, men en del blev jag otroligt missnöjd över, inte själva motivet men på färgen på dem. Mer övning på den delen.
 
 
 

Tänk vad rätt bur för ditt djur kan göra

Honey har börjat bli den kanin hon en gång var igen. När jag köpte henne var hon bara 8 veckor och hon blev jätte social och mådde verkligen bra hela tiden. Sen när vi flyttade och hon växte så växte hon ur buren lite, så då fick hon flyta ner till andra buren så hon kunde hoppa upp på sin sittbräda. I början av detta år började hon bli mer och mer tillbaka dragen, magen började bli svullen och hård. Vi försökte med att byta lite foder, ta ut henne mer. Men hon började gnaga på el sladdarna. Så det blev jobbigt att hålla koll på henne och på Matteus. Att släppa ut henne på altan var för kallt en del dagar.
 
Sen åkte vi till landet och hon fick vara i en helt annan sorts bur och komma ut i en liten hage. Hon verkade trivas så otroligt bra så då fixade vi hit en liknade bur fast lite större. Gissa om hon stortrivs! Hon kommer gärna fram och vill att man lyfter upp henne. Hennes mage har börjat återgå till det normala och är mjuk igen.  Hon morrar inte längre som hon gjorde i sin gamla bur. Vi har även lagt om hennes kost lite. Minskat pellets, ger mer grönsaker med mycket vätska i och såklart hö och vatten.
 
Hon har verkligen blivit den kaninen hon var förrut och tack vare en större ljusare bur! Så tänk på det om era djur ser ut och må dåligt. Byt bur! ;)
 
 

Så trött.. så trött

På bara några dagar har jag blivit så otroligt trött! Orkar ingenting, illamående och sedan sammandragningar. Ibland känns det som om något är på g. Men samtidigt som jag önskar att det kunde starta tidigare så hoppas jag han stannar där tills den 20:e. Önskar jag kunde bli lite piggare nu, ligger mest i soffan. Så skönt att Johan är hemma, hur skulle jag klara detta utan honom? Igår blev det en promenad till lekparken, för min del blev det en bänk en stund för att hämta energi. Idag har vi bara tagit det lugnt, suttit och sorterar leksakerna så dem hamnar i rätt lådor.

Vecka 36

Inte många veckor kvar nu eller dagar för den delen. Nedräkningen har börjat till snittet. Igår  var vi på mvc och  hon säger att det är en rejäl pojke. Han har tryckt ner sig så långt det går och ligger ändå och sparkar på både lungor och revben. Matteus sjönkt ner väldigt mycket i dessa veckor. Men inte denna herre.
 
Börjar känna av tröttheten och tar varje tillfälle att vila eller sova. Orkar verkligen inte mycket, men måste ändå röra på mig för att hålla igång magen som just nu är jätte bra! Blir som ni ser inte så mycket uppdateringar just nu. Men lovar att komma igång och skriva så fort jag har ork och tid.
 
 

Parken zoo

Igår var vi på parken zoo med två andra familjer. Var verkligen super mysigt! Men barnen var inte så intresserade av djuren utan ville hellre leka i alla lekplatser dem såg. Klapp hörnan var en favorit, men kaninerna tyckte Matteus var väldigt ointressanta. Där var det roligare att plocka kottar och pinnar. Haha, Men alpackorna var nog lite roliga ändå. Vi hade med oss egen mat så blev som en stor buffe av. Sedan var sean banan där ;)
 
 

Syster på besök

Snart kommer min syster på besök och ska stanna över natten. Vi gör ett partner byte, hon kommer hit och Johan ska umgås med hennes sambo. Så det städas för fullt, men just nu la sig bebis på en nerv eller något så fick så jäkla ont. Bara badrum, dammsuga och kanske torka lite golv kvar. Sedan ikväll ska vi grilla, så hoppas på att det inte börjar regna. Så här börjar helgen för oss och vi har fullt schema hela helgen ;)
 
 

Amning bh

Igår kom min amningsbh. Blev en sport-bh och den var super skön! Fast funderar på om jag inte skulle tagit en mindre storlek? Sen sitter ju bra, men hade kanske velat ha den lite tightare. Men samtidigt vet man ju inte om brösten växer lite när man just ammar. Köpte min hur som helst på glammom, en sida jag verkligen rekommenderar. Super fina bh:ar! Blev så besviken när jag gick på hm och lindex där jag hittade deras tråkiga amnings bhar.  Kanske därför jag inte köpte någon med Matteus? Men denna gång hitta jag deras. Beställde bara en nu, så får jag se om jag beställer en till sen. Vill se så amningen fungerar först.
 

Vecka 35

Idag går man in i vecka 35. Bara 5 veckor kvar nu, nedräkningen har verkligen börjat nu! Hoppas på att han inte vill komma ut förren snittet. Mår super bra just nu! Började använda  stödbältet idag när vi var ute och gick eftersom det trycker så mycket neråt och jobbigt och gå. Varför har jag inte tänkt på den tidigare för! Så mycket skönare att gå och lättare att röra sig då.
 
Inatt blev jag täppt i näsan så nu börjar väl "gravid förskylningen". Men det löste sig fint med lite nässpray.Sover otroligt bra på natten också och börjar märka en rutin. Så detta kanske blir en rutin unge också nattetid. Skulle ju vara underbart om han blev som Matteus. Vakna samma tider varje natt och är lika lätt sövd. Bara vänta och se! Är så nyfiken på lillebrorsan :D
 
 

Kejsarsnitt beviljat!!

Gissa om jag är lycklig!? Gissa om jag känner mig lättad!? Ja, det var en stor tung sten som föll idag när jag fick mitt snitt datum ner skrivet! Nu väntar jag bara på papper hem om information och själva tiden. Nu längtar jag som fan efter dagen då vår 2:a son ska komma till världen!
 
Samtalet idag gick fort och smärtfritt om man får säga så. Vi kom in i rummet och hon frågade hur jag kännt sen aurora samtalet. Jag sa att jag funderat kring detta med igångsättning. Men att det är snitt jag vill ha, att en igångsättning inte är tänkbart. Utan då får förlossningen komma igång av sig själv. Hon tar fram ett papper och berättar att antingen tar man snitt en vecka innan bf eller en vecka efter. Vill ha en vecka innan och ville ha det på papper att jag ska få snitt ett datum. Så hon skriver på ett papper om datum och sedan berättar hur ett snitt går till. Sedan pratade vi lite om det kommer igång av sig själv.
 
Då kommer jag få åka in till förlossningen, känna efter om jag klarar en vanlig förlossning eller så kör dem snitt. Känns så jäkla underbart just nu! Äntligen har jag mitt snitt och den 20 augusti kommer våran pojke!