carolink 3 barns morsan!

Stress

Jag blir snart tokig på allt! Allt bara strular och bråkar med en! Känner mig så jäkla irreterad på allt och alla hela tiden just nu. Först är det den där jäkla läkaren och aurora samtalet, fick en till tid till läkaren samma dag? jag ska gå nästan hela jävla graviditeten och vänta på ett jävla besked om snitt eller inte. Fast jag sa till om det på inskrivningen och berättat hur stressad jag blir av detta väntade på nästa besök.
 
Sedan var det alfa-kassa som skulle sega och att jag inte fick ansökan förren första arbetslösa dagen och fick då bara in 900 kr den månaden! Sen ams om att jag måste söka jobb och just nu hittar jag inget att söka. Dessutom sa dem på infomötet att jag inte får tacka nej till jobb för då kan a-kassan dra in ersättningen?  Ge mig mer stress och press...
 
Sedan dessa jäkla blodprov och telefontider, mvc besök som det står fel tid på mån 26/7 26 är på en söndag? och nästa tid är den 21/7? 
 
Sedan försäkringskassan nu som skickat en blanket om årsarbetstid... Så står det fyll i från och med den månad man får blanketten.. Men jag jobbar ju inte och har inte gjort det? Dem har ju min inkomst som är skyddad i ungefär 2 år. Så man ska få samma ersättning om man skaffar nästa barn inom dessa år/ månader. Skrev och fråga om det var nödvändigt och fick som svar. " ja då det är ett nytt ärende". Fan så drygt det ska vara.....
 
Dessutom för er som vet har jag så jäkla svårt att ringa samtal så grattis till mig som egentligen har massor att ringa och kolla. Mår så jävla illa av denna stress!
 
 

Invigt poolen

När Matteus fyllde år i februari fick han en pool av gammel mormor, eller vi önskade oss en till honom. Så i söndags när det var så otroligt varmt och fint väder var det dags att inviga den. Han tok älskar att bada i den! Så den kommer vara perfekt nu i sommar. Vi fyller inte upp den så mycket eftersom det blir så svårt att tömma den på vatten sen och det är ju skönt för Matteus att bara plaska i den. Vi har tur ändå som har en sån stor uteplats. Så otroligt mysigt ute varma dagar med soffan, parasoll och nu en liten pool till Matteus.
 
 

Blodprov

Så var det dags igen för nytt blodprov. Denna gång sa hon som tog provet att jag skulle få en faktura på 100 kr för att jag inte hade frikort? Jag har inte betalat någon gång innan eftersom det är gratis då det går under mödravården. Jag frågade till och med om det gällde även om det var för specialist mödravården och hon fortsatte med att säga att det skulle kosta 100 kr men att hon skulle fråga efter provtagningen. Hon var dessutom världelös på att sticka! Fan va ont det gjorde denna gång.
 
Efter provet kollade hon i någon mapp och verkade till och med fråga en kollega och kom sedan och sa. " Det kommer kosta 100 kr, det är bara undantag för dessa" Så står det en lista på vilka som får proverna gratis och mödravården står såklart högst upp på listan! Säger igen " ja men det är ju mödravården jag går hos, men det är specialist mödravården som har hand om mina prover" Då ger hon med sig och säger bara jaha ja men då kostar det inget. Såå drygt! Speciellt när man är trött och hungrig.. Nu är det bara att vänta på proverna för att se.
 
 

besök hos mamma

Igår var vi hos min mamma och grilla.  Matteus fick bada i en liten pool hon hade köpt vilket han tyckte var jätte kul.  Sedan som sagt god mat och vatten melon till efterrätt.  Matteus var helt tokig i det och åt nog en halv melon själv. Idag blir det en lugn dag på uteplatsen, här är det iallafall jätte varmt så parasollet har åkt upp så man får lite skugga.

Grillning

Igår kom Alex på besök. Det blev såklart grillat till middag och vi hade fint väder! Dessutom köpte vi en dart tavla så halva kvällen stod vi och kastade lite pil. Det är ju roligare än vad jag trodde! Har bara kastat pil på grönan och missat jämt. Nu inser man att det måste vara något fusk bakom deras pilar. För mig blev det en ganska tidig kväll, är så jäkla trött på kvällarna och orkar bara hålla mig vaken till 10-11.
 
 

Matteus fick gå med hund

När vi var på landet fick Matteus hålla i ett hundkoppel med en hund i för första gången! Det var en av Johans föräldrars hundar. En sheltie, Matteus tyckte verkligen det var kul. Fast hunden ville inte riktigt gå med honom då dem inte är så jätte förtjusta i barn. Annars gick det jätte bra på landet med hundarna och Matteus. Han jagar dem inte eller drar i dem och verkar ha jätte stor respekt för hundar i huvuvdtaget. Vilket jag tycker är jätte bra!  Han klappar lite på dem när han fått tillåtelse att göra det och sedan är det inget mer med det.
 
 

Libero startbox

Har varit och hämtat ut liberos startbox för några dagar sen. En super bra box! Bättre än den andra babyboxen jag fick hem. I den fick man en pampersblöja, medans i libero fick man ett litet paket med 5 små och 9 i nästa storlek. Så denna box måste ni verkligen hämta ut tycker jag ;)
 
 

Vecka 32

Idag går vi in i vecka 32! Känner verkligen av stressen för förlossningen. Känner ingen direkt längtan än. Men det beror nog på att jag inte fått något som helst besked om snitt så man går bara och oroar sig. Har aurora tid den 7:e och nu när vi kommit hem hade vi fått en tid till  överläkaren samma dag? Fattar ingenting om dem har bokat av min tid eller om jag ska till båda samma dag. Kommer vara i vecka 34 när vi ska ditt och det är ju ganska ont om tid då? Så antagligen har dem slagit ihop båda besöken för att jag ska hinna få information och så vidare om jag får snitt.
 
Annars mår jag toppen! Magen har kommit igång igen och jag måste verkligen ut och röra på mig. 2-3 km om dagen för att hålla magen i igång.
 
 
 

Välkommen hem!

Då är man hemma igen efter två underbara veckor på landet.Det har varit otroligt mysigt och avkopplande att komma hemmifrån. Blev en sväng till åland med eckerö linjen och deras buffe på vägen tillbaka. Något jag starkt rekommenderar! Vi har aldrig tagit deras buffe pågrund utav priset. Men denna gång kände vi att det kanske var värt det då Matteus skulle bli hungrig runt den tiden. Så otrolig fräsch och god mat! 
 
Johans familj var ute på landet också så Matteus har fått massor med uppmärksamhet och vi har fått massor med egentid. Vilket vi inte bad om utan Matteus blev helt fast vid Johans bror och ville leka med honom och dem andra hela tiden istället för oss. Till oss kom han när det var dags för blöjbyte,mat eller ledsen. Försökte leka med honom men han bara sprang iväg och hämta någon annan.  Men såklart åkte vi iväg och gjorde saker på egen hand också.
 
Så nu är vi hemma igen och kommer vara det hela sommaren. ;)
 
 

Mvc besök

Idag har vi varit hos bm, kändes så skönt att få berätta vad läkaren sagt.  Hon tyckte också det lät konstigt med det läkaren hade sagt om att jag inte hade medicinska skäl och hade föreslagit en igångsättning, sedan att hon senare i stamtalet sagt att om det blir för långdraget eller jag får panik så får jag snitt. Tycker denna barnmorska är så otroligt bra och förstående. Hon som jag hade med Matteus var också bra, men känner att med henne som jag har nu kan man verkligen prata med. Bra personkemi helt enkelt, tänk att sånt är så viktigt.
 
Efter mvc besöket fick vi veta att Matteus fått en förskoleplats! Den vi önskade som första plats också. Eller egentligen hade vi önskat en annan men dem gjorde om den till natt och helgdagis. Så vi fick ett annat alternativ som jag tyckte lät lika bra. Ligger bredvid bvc och öppna förskolan så då kan man lämna Matteus där och sedan va på öppna förskolan med den lilla sen. Vi kommer ha 15 timmar i veckan eftersom jag går hemma, just nu känns dessa timmar aldeles för mycket! Känns lite små tungt och jobbigt att lämna honom på förskolan. Men samtidigt tror jag han kommer trivas. Så 11/8 börjar han med inskolning och det är skönt att både jag och Johan är hemma då.
 
 
Tänk va stor våran pojke börjar bli!
 

Äntligen har jag fått min bounce till blixten!

Igår kom min syster och henne kille över för att grilla och dem hade även med sig min bounce jag beställt från en sida. Ska exprementera till mer med den sen, men tog några test bilder igår.
 
Vi hade jätte mysigt igår, med grillning och hade verkligen tur med vädret! för det slutade regna för ett par timmar så vi kunde tända grillen och få maten klar. Sedan spelade vi lite tv spel på kvällen. Snart kommer Alex över, vi funderar på att gå och käka lunch ute. Plånboken säger nej! Men hjärnan och magen säger JAA!
 
 

Nationaldagen

Egentligen så bryr jag mig väl inte så värst mycket om nationaldagen faktiskt. Firar den inte på något sätt. Men just idag så råkade det bli så att min syrra och hennes kille ska komma över och grilla.... I det otroligt fina vädret! Hoppas det inte regnar ikväll i alla fall så man kan tända grillen. Johan har ju fått en ny som han fick i tidig födelsedagspresent.
 
Grattis Sverige på nationaldagen. Denna är till dig ;)
 

Nu så!

Nu börjar nog stressen minska lite, ska få arbetsgivarintyg hemskickat som ska in till akassan inann den 16:e. Gissa om jag fick panik igår över att se att det ska in så fort! Idag ringde dem från aurora mottagningen också. Först ringde en kvinna som lät lite äldre, hennes röst påminde så mycket om Astrid Lingren.  Fast hon lät lite små seg och pratade lite sådär psykologisk " Hur känner du för att komma nästa vecka".  Vi har ju en del att göra och så, dessutom föreslog hon måndag då vi ska till mvc. Så sa att efter 24.e kunde jag när som helst. Hon skulle skicka en kallesle och så var det inte så mycket mer med det.
 
Några timmar senare ringer en annan från samma mottagning och frågar samma sak. Jag berättar då att jag redan pratat med en från mottagingen och hon ber så mycket om ursäkt och säger att dem har det lite rörigt nu att få ihop tider under sommaren. Men hon lät så himla glad, framåt och trevlig. Hon såg i datorn att jag inte fått någon tid så vi bokade in en tid som passade på en gång. Jag hoppas verkligen att det är henne jag får gå till. Tänk vad en röst kan göra egentligen. Känner mig lite lugnare nu för nu känns det som allt håller på att ordna sig. Jag känner mig så glad igen helt plötsligt.
 
Så från det ena till det andra.. Idag fick svinen komma ut och äta lite gräss och känna av lite av sommarvärmen. Dem såg ut att stortrivas. Hoppas vi kan börja ha dem ute lite mer, tyvärr går ju alla barn på sommarlov nu så då kommer det kanske va för mycket barn som är ute och leker på gården. Men vi ska ju ut till landet med alla djuren så då får alla tillfälle att njuta av sol och gräss ;)