carolink 3 barns morsan!

Morsdag!

Grattis till  alla mammor där ute och till mig själv!
Blir inte så mycket till firande här eftersom Johan jobbar till 21 ikväll. Så får se om jag och Matteus hittar på något speciellt själva idag. Men vädret är inte heller speciellt roligt. Men något ska vi nog allt kunna hitta på.
 Inte nog med att det är morsdag, det är min sista dag som mammaledig och Johans sista dag att jobba. För imorgon går han på pappaledighet fram till miten av september och jag blir arbetsökande till augusit.
En gammal bild på mig och Matteus tänk va tiden går va?

Bara gå vidare

Efter regn kommer solsken sägs det ju och jag hoppas verkligen det gör det för mig nu. Idag har jag inte kännt någon större lust till något. Men som sagt så lever man upp ändå tack vare Matteus. Inga bittra miner när han är runt omkring en. Idag ville han så gärna gå ut så han fick gå ut och känna på regnet vilket han aldrig har gjort. Det var lite blandade kännslor från hans sidor haha. Men sen ville han i alla fall inte gå ut något mer.
 
Nu väntar jag på Johan som ska komma hem med middagen, tacos står på schemat idag.
 
 

Blev mycket igår

Usch igår var en riktig hemsk dag! Inte nog med samtalet utan jag fick migränattack igår! Och ni som läst förrut om mina migränattacker vet vad det innebär. Extrem huvudvärk som går ner till ögonen, klarar inte av ljus och knappt ljud och spyr som en gris! Detta smyger sig på under dagen och mot kvällen slår det till och håller i sig  i 8-10 timmar. Sedan blir det mildare och håller i sig som spännings huvudvärk 2-3 dagar. Nu har jag fått tabletter mot migränen under denna graviditet så jag tog en sådan igår men den hjälpte knappt. Men lyckades i alla fall somna i huvsad tid.
 
Idag har jag spännings huvudvärk och får gå med det hela dagen. Lika bra att det är skit  väder ute idag! Funderar på om migrän kan räknas som medicinska skäl till att få snitt? Längtar tills mitt nästa besök på mvc så jag får prata med min bm. Hon känns mer männsklig och mer förstående än vad läkaren verkade göra. För som sagt allt jag sa verkade gå in och ut. Det var lite som att hon pratade om sitt och var fast vid sitt förslag.  Sen det jag sa spelade ingen roll för hon tyckte att hon hade rätt. Så när jag inte hade något mer att säga och hon sagt sitt blev det helt tyst i rummet. 
 
Nej usch nu måste jag släppa detta och gå vidare. Än är jag inte nekad till snitt. Men besöket igår slog ganska hårt på en.
 
Så glad att jag har min pojke så jag klarar av att hålla humöret uppe och inte gömmer mig under täcket hela dagarna!

Snittsamtalet var en stor besvikelse

Ååh vad arg och ledsen jag är just nu! Vi kommer till akademiska och träffar våran läkare. Går in i ett rum och sätter oss. Hon inleder med att säga att hon läst min journal och att jag hade en jätte hemsk förlossning. Jag säger att jag inte sett min journal så vet inte riktigt vad dem skrivit. Hon visar då på sin skärm och säger att det är under väldigt lång tid som dem inte gjorde något. Att dem borde gjort något mycket tidigare. Sedan att det inte får gå till såhär? Jaha så vi kan alltså anmäla detta på något sätt?
 
Jag tänker direkt att jag lätt borde få snittet. Sedan fortsätter hon med att säga att jag vill ju ha snitt men att jag inte har några medicinska skäl till snitt. Så det dem kan göra är en igångsättning där jag får bestämma hur allt ska gå till. Men jag säger att det är snitt jag vill ha och får jag inte det här så åker jag till Stockholm och försöker få det där. Hon forstätter mala på om igångsättning och säger att skulle det vara så att det blir för långdraget eller att jag får panik så får jag snitt då. Men jag säger att jag inte vill ha igångsättning åter igen och att jag vill ha snitt. Redan då kände jag hur tårarna började rinna för just detta var jag rädd för. Att jag skulle vara tvungen att sitta och övertala henne om varför jag ska få snitt. Jag stänger som jag alltid gör när jag inte orkar lyssnar. Så hör bara ordet igångsättning. Sedan bryter jag typ ihop och berättar hur jag kände när han kom. Att jag inte kände att det var värt det, att jag var så trött så jag somnade och knappt brydde mig om vad som hände honom, att jag inte kände den där lyckan alla pratar om och att det är den jag vill känna och är rädd för att inte känna vid nästa förlossning.
 
Det kändes som hon inte lyssnade ett dug utan säger att det inte är hon som besultar snitt utan att dem är en läkargrupp som gör det. Vist är det säkert så, men får inget som helst stöd eller nått över att jag vill ha snitt. Så ska få kallelse till aurora. Jag som redan nu är så grymt trött på alla jäkla läkar besök hit och dit! Jag vill inte gå till någon jäkla aurora som ska försöka övertala mig om min förlossnings räddsla. Jag har redan själv försök få mig själv att vilja födda vanligt. Men jag mår så grymt illa av tanken!! Sedan så säger hon mot slutet " Du vågade bli gravid igen i alla fall" Alltså hon har ingen anning om detta var en planerad graviditet eller inte? Nu var det ju det och jag känner mig fruktansvärd dum som blev det igen utan ett beviljat snitt i förväg...
 
 
 
 

Stor skillnad

Förra året hatade verkligen Matteus värmen, han var ju väldigt liten då också. Men han bara skrek och skrek så fort vi gick ut och satte oss på uteplatsen fast han låg i vagnen i bara blöja och i skuggan så svettades han som en gris! I år älskar han att vara ute och egentligen spelar det ingen roll om det är sol, regn  eller molnigt. Ute är roligast. men kan förstå honom. Vem tycker det är kul att sitta inne när man får uppleva djur och naturen för första gången på riktigt i sitt liv. Tror denna sommar kommer bli den bästa på länge. Bara 4 dagar kvar sen går Johan på pappaledighet. Myss hela sommaren! 
 
 

Överläkaren ringde

Yeap och dem var tvugna att skjuta upp tiden till 2, men eftersom Johan jobbar då  så kunde vi inte ändra tiden. Så läkaren skulle kolla om någon annan kunde ta emot mig på fredag eller om vi får byta dag. Så typist att detta ska hända när jag äntligen har börjat lugna ner mig lite och inte är så stressad inför snitt samtalet. Såklart kände jag stressen i magen igen. Tror det är en av anledningarna till varför jag har ont i magen. Så nu är jag nervös inför vad som kommer hända med samtalet och stressen över akassan. Längtar så till augusti då vi har vår bebis, lillebror.
 
Annars har dagen varit lugn här. Johan har varit ledig, blev en promenad på dagen utan vagn för en gångs skull så Matteus fick gå. Vi kom inte så långt direkt. Men att bara vara ute är ju bra.
 
 

Vecka 28

Idag går man in i vecka 28, egentligen skulle det varit vecka 30 om vi inte hade gått tillbaka på ultraljudet. Känns lite sådär. Men men om två veckor är det 30!
 
Är så sjukt förstoppad just nu och det beror nog mest på att jag måste äta järn som ger en förstoppande effekt. Speciellt när man redan har en trög mage. usch, äter laktulos för att få igång magen. men magen känns så spänd och det gör ont av alla gaser och ja ni vet. Annars så mår jag faktiskt ganska bra, sover bra på nätterna igen utan värk under revbenen. Behöver just nu inte gå upp så många gånger på nätterna. Bara 1-2 gånger som inatt. En ända gång! Fast man känenr sig ändå lite trött på dagarna så att sova förmiddag med Matteus gör saken bättre.
 
 

öppna förskolan och Ikea

Idag tog vi oss till öppna förskolan.  Just idag höll dem till i lekparken.  Jätte mysigt. Matteus sprang runt hela tiden så man fick aldrig sitta ner längre stunder. 

Efter förskolan åkte vi iväg till Ikea och käka lite och såklart blev det lite shopping.  Kuddfodral till soffan och överkast så soffan blev helt svart. Sedan en toasits till matteus.  Vet att jag skrivit om toasitsar förr och tänkte köpa en dyrare variant.  Men blev en från Ikea nu som sagt. Får se om han vill sitta på den. Sedan gick matteus en 
Egen fotölj.  Så jäkla söt.  Har länge velat köpa en sån och kollade redan innan vi skaffade barn på en sån. Äntligen har jag fått köpa en till matteus. 


Snitt samtal

På fredag är det dags för ett möte med läkare om snitt. Känner mig ganska säker på att bli beviljad egentligen. Min barnmorska sa att jag skulle få det jag ville. Så antar att hon vet lite vad som krävs. Är såklart lite nervös ändå, vet ju inte vad det är för läkare. Har hört att en del verkligen fått kämpa för att få sina snitt och jag vill verkligen inte ha en sån läkare. Vill att hon ska vara lätt, inte tvinga eller försöka argumentera emot mig. Typ säga att hon inte kommer tvinga mig utan bara ge information om snitt. Jag kommer inte gå med på något annat än snitt. Vill inte ha igångsättning, eller födda vanligt fast förlossningen satts igång naturligt. Det ska vara snitt en vecka innan bf!  
 
Jag kan ju inte bestämma datum riktigt. Men med tanke på att Matteus förlossning startade 5 dagar innan beräknadförlossning så borde det bli en vecka för min del? Stod förresten i tidingen vi föräldrar gravid om snitt vs vanlig förlossning.  Om någon annan skulle vilja läsa om det så finns tidningen ute nu! Det ända jag är rädd för med snitt  är att det kommer bli komplikationer så man inte kan bli gravid sen igen.
 
 
 

Grannbarn på besök

Det bor en hel del barn där vi bor. Och nu har barnen runt om oss börjat förstå hur många djur vi har! Så i helgen kom det då två flickor som ville klappa kaninen. Så jag tog ut henne och dem frågar om vi har fler djur. Jag berättar då vad vi har och dem ville såklart in och kolla. Tycker det inte är några problem att dem vill kolla och klappa för det är bra träningen och aktivering för våra djur också.
 
Så flickorna kom in och klappade mest marsvinen och sedan tog jag ut Honey några gånger till. Men hon är så stor och barn som inte är vana vid att hålla djur är det ganska svårt att veta hur man ska håll och hur hårt man kan hålla.
 
Hur som helst fick dem se alla djuren, klappa, hålla och mata. Sedan hittade dem ju Matteus leksaker! Dem började leka och kände att det inte var så farligt om dem lekte med dem. Matteus blev lite ledsen för att han inte fick vara med och leka med flickorna för dem nästan puttade bort honom? Så jag satte mig såklart och lekte med honom.
 
Sedan försökte jag ge Matteus ett marie kex i smyg för jag mistänkte ju att flickorna också ville ha. Men dem upptäckte det och precis då ringde Camilla som var på väg till oss. Ena flickan stod och hoppade vid mina fötter och sa " Jag vill också ha kaka!" Jag är uppfostrad att man inte ska skrika och störa vuxna som pratar i telefon utan man väntar. Så går den flickan och hämtar den andra som kommer och petar mig i magen och säger " Hon vill ha kak" Då tar jag fram förpackningen och dem tar den och säger " Vi tar några" När jag pratat klart går jag och hämtar förpackningen för att ställa tillbaka den. Då är den hoppande tjejen tillbaka och ser rånen och säger " Jag vill ha såna!" jag säger då att dem nästan är slut och att Matteus ska ha dem till sin frukost. Då säger flickan att hon vill ha fler kakor. Ger dem ett varsit till och säger att det räcker sen.
 
Flickorna leker vidare och den hoppade tjejen ser mina fin pennor som jag har till fotoalbumet alltså lite dyrare pennor.  " Jag vill rita" Jag säger då att man inte kan rita med dem så tar fram kritor så dem kan sitta och pyssla med. Efter ett tag går flickorna, jag och johan börjar städa undan det dem plockat fram. Efter ett tag kommer dem igen! Och klättrar över grinden framför våra ögon. Så springer dem in och säger " Vi ska klappa marsvinen" Jag säger då att djuen måste få vila lite. Då fortsätter dem in i lekrummet och ena tjejen frågar om hon får leka med en låda med köksleksaker i. Jag säger att vi snart ska få gäster och att vi precis har städat. Flickan säger att dem kan sitta i sängen och att dem plockar undan sen. Vilket dem faktiskt gjorde när vi sa till.
 
Efter ett tag kom den hoppande tjejen fram till mig och säger " jag vill ha äpple!" Notera att hon nästan skriker detta också. jag säger att vi har bara till djuren. Tills slut kommer camilla och barnen går. Sedan igår efter att johans föräldrar åkt på kvällen var flickorna här igen. Johan säger att vi ska äta och att bebisen sedan ska sova. flickorna som då gått från 2 till 3. Sätter sig utanför vår grind ett tag. Sedan lägger vi matteus och tar plats i soffan för att vänta på pizza. Då är flickorna tillbaka och klättrar då över grinden! Johan säger igen att vi ska äta och att bebis sover. Att han behöver lugn och ro för att sova. Tog ett tag innan flickorna gick.
 
Just nu ångrar vi att dem fick komma in för ska vi behöva ta detta nästan varje dag? Jag tycker det är jätte mysigt och kul att andra barn vill hålla på med våra djur och så. Men att behöva tjata och behöva säga ifrån 2-3 gånger är ganska jobbigt. Dessutom när det kommer barn som förväntar sig att dem kan få allt av männsikor dem inte ens känner? Får se vad detta leder till, men jag känner att jag inte riktigt vet vart jag ska dra gränserna, hur jag ska hantera andras barn? 
 
 
 

Bröstpump

Denna gång ska jag satsa lite mer på amningen så vill ha en helt ny bröstpump. Har en gammal som vi fått av Johans mamma. Den är mer som ett röra. Först var jag helt säker på vad jag skulle ha för någon men nu när jag sitter och kollar blir jag lite osäker. Var helt inne på mams bröstpump eftersom vi tänkte ha deras flaskor och då funkar napparna på flaskan man pumpar ner i. Men den kostar 699 kr, Kollar man på någon lite mer billigare får man en annan form av napp, tror dem heter dinapp va? Hur som helst så får jag för mig att det är bättre att ha samma forg på dinappen så bebisen lär sig den och inte behöver byta sugteknik. 
 
Mams bröstpump lite dyrare men samtidigt är den andra på rea som jag kollat på. Känns som denna även kommer vara lättare att göra rent då botten bara är att skruva av?
 
Jollyrum har just nu 50 kr rabatt på denna..
 
 
Denna har jag även kollat på philips avent, Känns som ett stort märke och någor som borde vara bra. Just nu rea pris på lekmer.se.
 
Även några tior billigare på jollyroom var denna.
 
 

jordgubbar och glass

Idag har vi haft besök hela dagen. Först av Camilla och Vicki som var här och grilla igår. Åt dem första jordgubbarna med glass idag. Så jäkla gott! Dessutom har man fått en fin bränna idag. Sedan kom johans föräldrar och köpte en tv av mig oss, fikade och lekte massor med matteus. Matteus var helt Slut på kvällen så det middag och ett bad som han inte riktigt gillade idag. Han höll på att somna på skötbordet.  Nu väntar vi på pizza och så blir det en lugn kväll. 

Grillkväll och mysmorgon

Igår hade vi en jätte mysig kväll med grillning och sedan satt vi ute med terassvärmare till kl 11. Matteus var jätte duktig och ville gå och lägga sig kl 7 på kvällen. Han gick själv till skötbordet och ville byta om.  Tänkte att han skulle vara uppe lite längre så hämta snutt och napp. Men han sprang ut för att säga godnatt till pappa och sedan kom han inspringande och tog sin snuttefilt och napp.  Sedan in till sängen och var helt tyst och somnade. Så jäkla skön unge man har ibland. Idag blev det frukost på uteplatsen i solen. Riktigt sommar väder idag. Så njut förfan;)

Vad gör man som mammaledig

Många verkar tro att man bara sitter på fb hela dagarna när man är mammaledig. Speciellt en del av mina vänner. Men kan ju säga att man gör så mycket mer än så. Jag är inne på fb just för att vi inte har någon mottagning på våra telefoner. Comviq är inget man ska ha på landet! Men är på g att byta. Hur som helst så blir fb det stället där jag kan snacka med människor då. Dessutom är jag inte så förtjust att snacka i telefon längre utan tycker om att svara när jag har tid. Behöver båda mina händer och hjärna här.
 
Men ja nu skulle detta inlägg handla om vad man egentligen gör som mammaledig. Nej man ligger inte på soffan hela dagarna och kollar på tv heller. Speciellt inte med en 1 åring.
 
Så vad gör jag egentligen? Jo som idag har jag hunnit med massor! tack vare Johan är ledig också. Tänk också på att jag är gravid så jag tycker jag är extra duktig som håller på och står i fast det känns som mina revben ska slitas isär. Idag har jag hunnit detta:
 
* gett djuren mat
*städat till reptilerna
* Tränat
* bakat
* Vart ute och lekt med Matteus, Samtidigt plockat maskrosor till djuren och slängt soppor.
* Dammsugit
*torkat golv
* städat toalett och handfatt
* plockat ur diskmaskin + plockat i
* städat köket
 
Sedan lite pauser mellan. Detta kanske inte låter så jätte mycket. Men tänk en 1 åring runt dina ben som drar ur sladden ur dammsugarn var 3:e minut. Plockar fram allt du plockat undan så du får plocka undan det igen när du dammsuger. Men han får en stor applåd för att han hjälper till med disken. Nu har jag lite kvar känner jag. Så får se vad jag hinner. Andra dagar är det nästan samma sak, finns alltid något att städa eller fixa med. Så egentligen är mammaledighet att städa, leka, städa, leka, vila, äta, städa.... ;)
 
 
 

oljat uteplatsen

Igår passade vi på att olja uteplatsen på kvällen när vi lagt matteus.  Så idag har det torkat och det ser jätte fräscht ut ute nu. Tyvärr är det skit väder idag så blir inte att sitta där något. Men imorgon får vi gäster och ska grilla.  Hoppas på att vi kanske kan sitta ute och äta. Tror det skulle vara sol och moln. Men men det ser vi då ;)