carolink 3 barns morsan!

Shopping

Idag blev det lite shopping med Lillemor. Jätte mysig dag.  Blev lite skor till mig och matteus.  Smink, matteus fick även en keps.  sen blev det en fika så matteus fick lite mellis. När vi kom hem stod maten på bordet. Blev en underbar dag efter en hemsk natt. 

Migrän

Inatt var den värsta natten på mycket länge! Inte nog med Matteus var lite grinig så fick jag migrän på köpet. Så mitt inatten vaknar Matteus av att han vill ha nappen jag for upp och började leta. Men kan inte hitta den! Går runt i hela lägenheten slänger ut allt som ligger i hans skötväska och min väska. Sedan tillbaka till sovrumet för att lägga mig på golvet och försöka få fram någon han slängt bakom sängen. Längst in på listen ligger en, tar upp Matteus slänger ur allt i sängen och försöker desperat hitta en annan, men hittar ingen. Så drar ut  sängen och klättrar bakom för att få tag i den ända napp jag hittar. Johan vaknar till och ser min vrede!! Han säger inget och det gör han nog rätt i. För jag är inte på bra humör haha! Lägger Matteus till en början i vår säng och försöker somna om. Men huvudet dunkar ännu mer och tårarna börjar rinna vilket får huvudet att dunka ännu mer! Så lägger ner Matteus tar en migrän tablett egentligen citodon. Sätter mig i sängen med en kall blött handduk på pannan och försöker bara andas och ta det lugnt. Efter en timme var migränen  hanterbar så jag kunde lägga mig ner och vila för att senare somna.Idag har jag spännings huvudvärk vilket jag brukar ha efter sådana migränattacker då jag inte spyr. 
 
 
För er som inte vet så står alltså hans säng precis vid våran  så man tar upp honom från kortsidan :)

Nostalgi

Var i en butik som heter L&M här och det är ungefär som öb och rusta. Hittade några glas som ser exakt likadana ut som några vi hade när vi var små! Så kär i dessa glas så köpte tre stycken. Så otroligt kul när man hittar sådant som man själv hade när man var liten. Min morsa har 1 sånt glas kvar hemma oss sig.
 
 

Matteus står för underhållningen

Var och tog blodprov imorse. Det är en jäkla väntan där eftersom det är drop in, Står att jag ska vara där 8 på remisen så ställde klockan på kvart över 7. Matteus höll på och grätt mycket inatt och klockan 5 ville han komma över till vår säng. Jag gjorde ett försök och hoppades på att han ville sova och inte leka. Men han somnade nästan direkt och imorse låg han på mig och sa till Johan att sätta klockan på snooze. Men han stängde av den! Så somnade om och vaknade 8. Matteus var jätte trött och sov fortfarande då. Så det var bara väcka honom och dra iväg.  Det var inte så farligt lång kö, Men det tog en stund innan det var min tur. Matteus fick många att skratta i det väntrumet. Han är så jäkla charmig! Till och med en gubbe som såg lite butter ut började le. Underbara unge!
 
Nu får jag vänta och se vad jag har för värden. Hoppas dem fortfarande är bra, tog det förra lite för tidigt egentligen efter höjningen. Vill att det ska ligga perfekt nu eftersom jag mår så jäkla bra! Huvudvärken är borta nu också så tror det berodde på min snabba och höga ökning.

Spel kväll

Igår blev det premiär grillning och en spel kväll. Köpte spelet risk och satt och spelade.  För mig blev den en rätt så tidig kväll eftersom jag viste att jag skulle upp med Matteus 7 och dessutom vrider man ju fram klockan en timma inatt. Så vi var uppe 7 som vi räknade med. Nu ska vi äta frukost och gör oss iordning för att sedan dra iväg och fira min syssling som fyller 18 år idag!
 
 

Potta

Har börjat tänka på hur man ska börja potträna Matteus. Men nu efter lite snack med en polare känns det nästan som man mer ska börja på toan direkt och köpa en sån där toa ring. Hon hade hört och sett barn som blivit toatränade blöjfria mycket fortare och min teori är ju att barnen faktiskt vill sitta på toan eftersom mamma och pappa brukar ju sitta där. Men dem sitter ju aldrig på pottan? Sen att man ska avänja pottan till toan kanske blir ett problem. Så från att vilja köpa en dyr avancerad potta till att köpa en barnring istället. Vad tror ni om min teori?
 

Stor handla eller små handla?

Jag funderade igår på vad som lönar sig mest? Att göra dem storhandlingarna som vi gör just nu eller börja små handla. Just nu skriver jag handlings lista så man har allt hemma som man brukar använda, sedan små handlar vi en gång i veckan typ. Med små handla tänker jag kanske att man handlar lite varannan dag och då går man till butiken istället för att ta bilen. Det sparar ju lite bensin men inte så jätte mycket eftersom vi har ungefär 5-10 minuter till butiken.
 
Förut skrev jag vad vi skulle äta varje dag men slutade med det då jag märkte att vi ändå ändra oss var och varanan dag. Dessutom blev det oftare snabbmat då. Nu bestämmer vi på morgonen vad vi ska äta till middag och det blir nästan alltid det. Dessutom tar vi det som finns hemma då. 
 
Min fundering är om man småhandlar så kanske man köper "god mat" kanske lite dyrare saker varje gång. Istället för att köpa mycket och faktiskt ta det som finns hemma redan och låter sådan mat ligga då?
 
Hur gör ni?
 
 

Yr

Allt snurrar i huvuet just nu och jag håller på att bli galen. Det började igår på eftermiddan och försvann efter några timmar. Har ätit bra och druckit bra. På kvällen när jag skulle gå och sova var jag också yr. Trodde natten skulle bli ett helvete men somnade ganska fort och sov bra. Men jag drömde om att jag var yr. Jag sov 6 timmar! Brukar annars sova 3 timmar för att sedan göra ett toa besök. 
 
Nu  är jag yr igen och har börjat måilla i samband med det. Vet inte vad jag ska göra, lägger jag mig ner och  blundar blir det nästan värre. Har läst att det kan vara järnbrist och har varit dålig på att ta det eftersom jag blir så lätt förstoppad. Men igår tog jag det och ska ta det idag igen och hoppas på att det blir bättre.  Denna graviditet känns dubbelt så jobbig som med Matteus och kan säga att min graviditet med Matteus var jätte lätt och skön. Förrutom vissa delar då. Så undra hur det blir med tredje. 3 gånger så mycket värre kanske..
 
 

Castus

Matteus fick en bit av en fruktstång från en kompis som fått den som smakprov från någon föräldratidning. Och jag har kollat efter dessa jätte länge.  Igår hittade jag dem i vår ica butik! Matteus tok älskar dessa och jag själv tycker detta är ett jätte bra alternativ istället för marie kex och majskrokar som han brukar få som efterrätt efter måltider.  Dessutom vet jag inte om det är dessa som gjort att Matteus avföring har blivit lite bättre. Köpte den med blåbär och blåbär är ju lite förstoppande och han brukar vara rätt så lös för det mesta. Måste till ica idag för att köpa fler! Haha jätte bra godis till honom att ha i vagnen eller när man själv sitter och fikar.
 
Så ett litet tips till er andra föräldrar ;)
 
 

Barn och djur

Matteus intresse för djuren ökar mer och mer. Inte bara att kolla på utan han börjar även vilja hjälpa till att ge dem hö och såvidare. Ger man honom en vatten flaska eller fiskmatburken vet han exakt vart man ska. Tycker även han börjar bli riktig duktig på att klappa djuren.
 
 

Vecka 19

Då var man i vecka 19, tycker det är så jobbigt att börja räkna om veckorna men nu kan man säga att jag är ikap. Var ju på ultraljud i vecka 19 men gick tillbaka till vecka 17 då. Nästa vecka ska vi på ultraljud igen, lika spännande varje gång att gå på ultraljud. Var ju samma sak med Matteus, men då blev hon som gjorde det förvånad över att jag kom tillbaka? Får se vad dem säger denna gång. Gick ju i stockholm då och går i uppsala nu. Mycket trevligare personal i Uppsala. Men det hon sa sist  var att dem vill se hjärtat i vecka 18-20.Så får äntligen se våran son igen. Kan ju säga att hans namn redan är bestämt. Men det håller vi hemligt tills han kommer ;)
 
Magen börjar synas nu. Men vågen står på -1. Hoppas verkligen jag inte går upp allt för mycket denna gång. Att jag inte går över 80 i alla fall :)

Våffeldagen

Idag blev det våfflor till frukost! Bara för att Johan skulle hinna äta det med oss innan han drog iväg för att jobba. Vårt våffeljärn är inte det bästa. Vete fan vad vi gör för fel för dem blir aldrig hela, frasiga eller får fin färg. Men goda är dem! och det är väl huvudsaken. Ska köpa nytt järn tänkte jag, men får väl bli nästa år. Vi fick i alla fall i oss några våfflor var.
 
 

Vallby friluftsmuseum

Igår åkte vi iväg till ett jätte mysigt ställe. Fanns lite djur att kolla på och Matteus var jätte intresserad av att kolla. I alla fall visa djur. Gässen, grisarna och getterna var roligast. Var bara lantraser, men kul ändå att kolla på. Sedan hade vi köpt med oss lite fika att ha i solen. Älskar verkligen att åka till sådana ställen. Dem visade lite hur det såg ut förr i dem svenska gårdarna och kanske lite i byarna,
 
 
 

Three days grace- human race

Tror det var igår Three days grace nya låt släpptes. Det är tredje låten med Matt walst med i bandet. Vet inte riktigt vad jag tycker. Har lyssnat på dem med Adam i ungefär 10 år så känns underligt med en annan röst och dessutom tycker jag låtarna har ändrat lite stil. Känns som dem gamla låtarna är enklare text och musik på något sätt. Kan inte riktigt sätta fingret på det. Ger Matt en chans och kommer lyssna på hela deras nya album som kommer ut snart. men hur som helst här är human race ;)