carolink 3 barns morsan!

Julfint

Idag har vi julpyntat!! Älskar verkligen julen, den där mysiga stämningen liksom. I jul planerar vi att alla ska komma hit också. Annars har vi varit hos min kusin så får se hur det blir, men alla verkar vara med på det. Så blir att möblera om lite så alla får plats. Igår var vi ute och plockade lite mossa till adventsljusstaken. Tänkte visa lite hur vi julpyntar här. Känns som vi inte har så mycket julsaker än men det kommer nog med åren.

 

Kolik skrik

Samma sak varje kväll. Zandor skrek från halv 9- halv 11 igår. Håller seriöst på att bli tokig! Vet inte vad man ska göra. Fortsätter det såhär får vi nog gå till farbror doktor och kolla läget. Igår hjälpte det om man bar på honom, men det orkar man inte hur länge som helst. Speciellt inte när man är super trött själv! Sedan testade jag lite magmassage som dem rekommenderat och gör det nu morgon och kväll. Då upptäckte jag att han låg och kollade lugnt på sin apa han har vid skötbordet. Så la honom i sin säng och tog fram babygymet och hängde apan där, sedan satte jag igång speldosan och han somnade då efter 10 minuter! helt jäkla underbart! hoppas det kan funka ikväll igen. För  tusan vad trött  man börjar bli på kvällarna nu.

 

 

Jag är tjejen som hatar att shoppa!

Ja jag tycker inte alls det är roligt att springa runt i klädbutiker och kolla på kläder. Tvärtom faktiskt. Ända gången jag åker och handlar är när jag vet vad jag vill ha eller vet att jag behöver något. Förstår inte dessa människor som kan gå timmar i butiker och bara kolla. Samma sak gäller nätshopping kollar bara om det är något jag ska ha.

Som nu har jag börjat gå ner i vikt och har börjat komma i mina gamla kläder. Min gamla jacka jag haft sen jag var 17 sitter perfekt igen! och det är faktiskt inge större fel på den. Så varför slösa pengar på en ny? Sedan har jag ju två dunjackor till vintern. Det ända jag måste köpa nu är jeans för alla byxor är för stora och är mamma byxor. Men ja, jag tycker det är så tråkigt att slänga pengar på kläder så några jeans har jag då inte orkat köpa än haha. Hur orkar ni som är modemedvetna shoppa egentligen?

 

En bra natt

Igår tog vi ju bort sidan från Matteus säng och trodde denna natt skulle bli rent ut sagt ett helvete! Men han var så jäkla duktig! Han klev ur sängen några gånger för han la boken och två tidningar på golvet och sedan plockade han upp dem igen efter ett tag så höll han på några gånger sedan somna han och sov fram till kvart i 9 imorse! Hoppas verkligen han kan fortsätta vara så här duktig. Han verkar i alla fall jätte stolt över att ha denna frihet. Så tror på något sätt att detta är en bra ide inte bara för att han kan klättrar ur sängen utan för hans självförtroende, att han märker att vi litar på honom.

 

Lillebror däremot fortsätter med halv skrikiga kvällar och vaknade varannan timme inatt igen. Matteus sov ju så bra när han var 3 månader. Kanske inte varje natt men han kunde i alla fall sova 5-6 timmar ibland under en natt. Dem nätterna var så jäkla sköna och man hann ta igen sömnen lite. Med Zandor är det verkligen 2 timmar sömn mat och så håller det på.

 

Liten blir stor

Ja då var det dags att plocka bort ena sidan av matteus säng. Han hängde över kanten igår. Så lika bra att ta bort innan olyckan är framme. Så nu måste vi ha sängskydd eller vad det heter så han inte rullar ur sängen. Ska bli kul att se hur dagarna blir nu. Känns som kaos! Men det är bara att vänta och se.

Godmorgon!

Blev en skrik kväll till igår.  Man blir så otroligt frustrerad när han skriker. Man vet inte riktigt vart man ska ta vägen eller vad man ska göra. Men igår var ändå en lugn kväll han skrek nog bara 1 timme? Han sover väldigt bra på mornarna, inte för det hjälper mig så mycket eftersom Matteus vill upp innan 9. Men bättre än 7 i alla fall så ska väl inte klaga.

 

Igår när jag stod i duschen funderade jag på en sak eller på fler saker egentligen.  Men det första jag funderade på varför människor klagar så jäkla mycket? Man klagar verkligen på allt och alla? Ska inte säga att jag är så mycket bättre men det är något jag skulle vilja bli bättre på.  Att sluta klaga då.

 

Det folk klagar mest på är att dem har det sämre än någon annan. "Jag måste gå upp 6 på mornarna, ååh jag är så trött" Då måste någon såklart kontra och säga " Äsch värsta sovmorgonen jag går upp 4".  Sedan en annan sak många klagar på är pengar.  " Ååh jag önskar jag hade råd med den där väskan för 5000, jag har verkligen inte pengar" Så frågar man dessa människor vad dem tjänar och det är oftast dubbelt så mycket än vad vi tjänar.  

Nä det är sjukt vad folk klagar! Jag ska försöka bli bättre på detta och försöka se positivt istället. Men det är så jäkla svårt att vara positiv när folk i sin omgivning är negativa. Det smittar liksom.

 

Bvc besök och snö!

Ja detta är väl ingen nyhet för så många egentligen att det snöar! Jag upptäckte det när vi kom ut och skulle gå till bvc. Vi som har en sån dålig syskonvagn också. Ingen riktig sufflett till Zandor. Måste kolla hur jag kan fixa det idag, så han slipper få snö på sig såna här dagar. För han uppskattade inte att det snöade eller var lite kyligt!

 

Hur som helst så gick det bra på bvc. Han fick sina 3 månaders sprutor. Förstår inte dessa människor som inte vaccinerar? Vad finns det för argument till att inte göra det? Tycker vi ska vara glada att det finns vaccin till våra små för nu finns det ju inte till 5 åringarna så dem små prioriteras. Det gick i alla fall bra, han skrek till lite men blev lugn när han fick komma till mammas famn. Det är verkligen skillnad när andra barnet får vaccin och sprutor man vet liksom hur man ska ta det och hantera det. Han hade inte vuxit så jätte mycket, men gått upp nästan 1 kg. En liten klump! Sedan pratade vi lite om Zandors skrikiga kvälls perioder och hon sa att det lätt som kolik. Det räknas som kolik om dem skriker 3 timmar minst 5 dagar i veckan. Oooha nästan så är det här.

Igår skrek han från 7-9. Jag var så jäkla trött så jag var helt yr i bollen! Så fort jag blundade snurrade allt. Så jäkla jobbigt! och så höll det även på när jag vaknade för Zandors första mål mat. Imorse sov båda pojkarna jätte bra, hade ju ställt klockan så vi skulle ta oss upp och iväg till bvc. Så ställde om klockan en halvtimme till, blev lite stressigt men vi hann. usch är så jäkla trött! Känns verkligen att man varit uppe 3 månader nu varje natt. 

 

 

En dålig vecka för viktnedgång

Idag var det invägning och har gått upp 0,6 kg. Men jag tror min mens är på g tillbaka och då samlas ju vätska och så vidare i kroppen så kan ju vara det? Eller kanske för att jag faktiskt åt lite igår? Eller att jag inte tränat så mycket förra veckan. Kom bara ut en gång eftersom jag varit så förskylld. Ja finns en del ursäkter från mig denna gång. Men nu är det sista veckan med modifast och vi har gjort den sista beställningen. Denna gång blev det även deras pasta rätter och en ny shaker. Blir en middag denna vecka i alla fall annars ska jag köra stenhårt har jag tänkt!

 

 

Sån jävla bra konsert!

Ojoj vilken kväll det var igår. Alla 3 banden var gryma! Måste varit den bästa konserten jag varit på. Blev övernattning hos Johans föräldrar och idag passade vi på att hälsa på hans mormor och morfar. Så kom hem nu på kvällen. Nu kollar vi på tv och kollat på 1:an där Johans farfar var med en liten stund. Nu ska jag gå och sova! Är så jäkla trött, men fick ändå en rätt så bra sömn natten som  var.

 

Lite bilder från konserten kommer här :

 

 

Lite halv bra bilder.. Kommer fler imorgon ;)

Mam vs Esska

Tänkte skriva lite om dessa två nappflaskor. Mam och Esska. När Matteus var liten och började äta ersättning åt han från en Esska flaska och Zandor började med Mam flaska. Varför olika flaskor? Jo det ska jag berätta för er nu..

 

Om vi börjar med Esska:

 

Matteus började som sagt med Esska flaskan. Jag upplever att det går fortare att mata med denna flaska och Matteus åt med glad aptit. Nackdelen med denna flaska var att den började läcka efter ett tag! Det rann ifrån nappen, jag har aldrig förstått varför dem läcker?  Vet inte om formen har någon större betydelse egentligen. Men flaskan känns lite stor och klumpig!

 

Zandor har också fått testa denna flaska men var inte alls i hans smak! Vet inte om det beror på att vi började med mam flaskan? Han  verkar inte hitta sugtekniken riktigt för denna flaska och får nästan panik för det verkar komma för mycket. Till honom köpte jag två nya nappar till flaskorna och en av två har börjat läcka.

 

Mam flaskan:

 

Matteus testade mam flaskan efter han testat Esskas. Tyckte att det gick bra att börja mata honom med denna flaska. Han verkar inte bry sig så mycket. Det jag själv upplevde med bytet var att det gick långsammare och han nästan han somna innan han fått i sig allt.  Annars tycker jag detta var en jätte bra flaska! Nackdelen jag upptäckte då var att man måste vara noga med att botten är ordentligt på skruvat annars kan man råka spilla mycket!

 

Zandor började med denna flaska och varför började jag med denna flaska denna gång? Jo just för att han inte skulle få i sig så mycket på en gång för jag försökte amma samtidigt. Så han inte skulle känna mättnad känsla så fort utan få jobba lite för maten, Precis som dem måste göra vid bröstet. Men jag börjar tro att mam att format sin napp så när barn har fått in den sugtekniken så har dem svårt att ta någon annan flaska. Just för att man ska köpa deras flaskor och nappar. För Zandor verkar faktiskt inte veta hur han ska suga på den andra flaskan riktigt? Nackdelen jag märkt nu med flaskan då jag använder den mycket är att dem är jobbiga att diska! tar man inte ut gummit i botten och riktigt diskar av allt och steriliserar dem så börjar det lukta urk! Fördelen där är att man lätt gör detta i micron. 

 

Så lite snabba för och nackdelar.

Disk:

Mam- Lätt att sterilisera. Bara in i micron  3 minuter. Måste ha en speciell flaskborste för att diska förhand och man måste ofta plocka isär hela flaskan, alltså ta bort botten, gummit där i, nappen för att det ska bli riktigt rent annars börjar dem lukta! och man måste faktiskt ställa dem i micron för att all lukt ska försvinna.

Esska-  Kan använda vilken flaskborste som helst. Lätt att diska för hand och bara nappen som behöver tas isär.

 

Att hålla tätt:

Mam- Jag har upplevt några gånger att den läcker från botten. Har flaskan även inte torkat i botten ordentligt rinner det oftast lite vatten från hållen. Nappen har alltid hållit tätt.

Esska- Har använt napparna 1-2 månader och då har dem börjat läcka! Detta har hänt med 3 av 4 nappar

 

 

För mamma och barn:

 

Mam- Tar tid att göra rent och längre tid mata. Eftersom båda mina somnar ofta vid flaskan och äter så otroligt olika varje gång blir det att man får kasta jätte mycket! För barnet tror jag att det ät bättre att äta så här långsamt, ska vara en kolik flaska så barnet inte ska få så mycket luft i magen. Dock har Zandor haft mer ont i magen än vad Matteus hade. Denna flaska verkar göra så att barnet bara övar in en sugteknet omöjligt att byta flaska!

 

Esska- Går snabbt att göra rent och snabb att mata. Matteus fick ofta i sig allt och blev väldigt nöjd fort. Man sparade mycket mat. Detta ska också vara en kolik flaska. 

 

Så dessa två flaskor är nog dem vanligaste att hitta i en matbutik. och vilken skulle jag utse som vinnare? Egentligen ingen av dem faktiskt. Finns säkert någon flaska som är mycket bättre än båda dessa tillsammans. Men måste jag välja så är det nog ändå mam flaskan.

 

 

 

 

En stor dag idag!

Idag ska jag äntligen få se Adam Gointer live! Det är så otroligt overkligt!  Jag har ju lyssnat på hans musik sen jag var 15 år! eller kanske till och med yngre. Så har velat se honom så länge. När han var med i three days grace så kom dem aldrig till sverige utan mer till london. Så Förra året bestämde jag mig för att åka och se dem. Men han var ju inte med då eftersom dem bytt sångare.

 

Så idag ska jag äntligen få se HONOM och han nya band. Deras låtar är faktiskt så jäkla bra!

 

Saint asonia

Three days grace