carolink 3 barns morsan!

Besök hela dagen

Har inte hunnit skriva så mycket idag eftersom vi haft gäster.När jag kom hem efter jogging turen så kom Johans föräldrar. Dem hjälpte oss med det sista på vår garderob i hallen. Lite lister och hyllor som ska va i. Blir så jäkla fint! är verkligen jätte nöjd. Sen har vi haft lite vänner över för att fira halloween. Ganska enkelt egentligen, lite god mat och dricka.

 

Åter igen ja vet att jag ska äta modifast. Men denna dag har man bara inte kunnat helt enkelt. Får bli hårdare nästa vecka. Det positiva är ändå att jag sprungit. Så man får väga lite mellan det dåliga och det bra. Polarna är fortfarande kvar, vi sitter och spelar risk. Måste snart i säng för att orka dagen imorgon. Är ändå glad att Zandor har sovit bra i två nätter så jag är pigg idag. Imorse fick vi även sovmorgon till halv 9! Nej nu ska jag vara social med gänget. ;)

 

Yes var ute idag igen!

3:e gången denna vecka jag kommit ut och sprungit. Denna gång tog det emot lite att komma ut, var inte riktigt sugen på det. Men ut kom jag. Sprang samma runda som jag gjort tidigare och idag tog jag tid. ungefär 3 km på 15 minuter. Inte så illa va?  Glad är jag i alla fall att jag kom ut.

 

Har även en liten morot nu för att fortsätta. Om jag klarar av att springa 3 gånger i veckan i en månad så ska jag få unna mig en tränings jacka. Har ingen bra jacka att springa i lite kallare dagar. Någon som har tips på bra jackor i vinter tid?

 

Så nu måste jag ju ändå hålla detta eller hur :D

 

Full fart hela dagen

Idag har vi haft besök av några vänner. Till mig, Matteus och Zandor. En liten bebis kompis. Blev pannkakor till lunch och en massa lek.  Ja vet jag äter modifast, men unnade mig en pannkaka det måste man få göra.  Dem har varit här hela dagen därför har jag inte hunnit skriva. Snart väntar skenet bedrar. Ååh den serien asså, tyckte inte alls om den i början. Men nu tok älskar jag den. Ja det är fredag  idag förresten antar att många av er ska ut och festa till lite. För en barnfamilj är det mamma mu just nu på tv:n.  Vad gör ni andra en fredag som denna?

 

 

När man tar såna här bilder till bloggen försöker man göra det utan att Johan ser. För annars sitter han och glor på en och säger " Måste du göra dig till när du ska ta en bild till bloggen"

 

haha ja hur tusan vet han att det är till bloggen? Jo för när man ska ta en bild så sätter man sig upp ordentligt, putar lite fint med läpparna och lyfter lite på hakan och såklart lägger håret lite fint på sidan.

 

Okej jag erkänner så här ser det faktiskt ut när jag sitter vid datorn.

Kroppen efter förlossningen

När Matteus föddes  hade jag jätte svårt att gå ner i vikt. Fick inte på mig ett ända plagg och var tvungen att köpa en del nytt och slängde även en massa kläder som var för små! Men sparade mina favorit plagg för att ha lite motivation till att gå ner dem där kg. Men jag gick aldrig ner dem.

Sedan blev jag gravid med Zandor och gissa vilken skillnad det har varit. Allt har säkert berott på min sköldkörtel. Jag har gått ner alla gravid kg plus lite till. Nu kan jag nästan ha alla kläder jag kunde ha innan jag blev gravid med Matteus, så gissa vad som hänt med kläderna jag köpte? Jo dem är såklart pösiga och stora. Så snart dags att köpa nya igen. Jag som hatar att köpa kläder.  Men man får se på det positiva jag har gått ner massor i vikt! och har bara 5 kg kvar till startvikten från innan Matteus. 

 

Vårt akvarium

Äntligen har vårat akvarium börjat bli fint och växterna ser ut att trivas. Har nog hållit på med det sen vi köpte ett större. Innan hade vi ett 80 liters nu ett 175 liter. Men samtidigt gjorde vi det när vi flyttade så kanske kan vara vattnet? Hur som helst så lever växterna vi köpte sist och dem växer! Nu har jag börjat med vatten byte en gång i veckan och gör rent pumpen. Sedan har vi köpt eller vi har fått mer sand. Denna gång ljus sand, innan hade vi svart sand.  Så nu är det blandat vilket är väldigt snyggt det med. Nu håller jag tummarna på att detta kommer funka och att vi snart kommer kunna köpa nya fiskar. Just nu har vi bara en massa rödmunstetror.  Vill ha en liten ål! Så får se när man kan skaffa sig det.

 

Fota, framkalla och klistra in

Ibland funderar jag på hur många som egentligen framkallar sin foton idag? Sedan hur många som klipper och klistrar in sina kort. Känns väldigt old school, eller hur man säger? Min morsa gjorde så när vi var små. Jag och syrran har ett varsitt album. Det roliga är att Matteus och Zandor har ett varsitt album också nu. Men skillnaden är att i mitt är det kanske 2-4 sidor från när jag är nyfödd till jag är 2. Matteus har redan 2 fulla album och ett halvt som jag håller på med nu och han är bara,om man ska vara exakt 20 månader. Zandors har jag precis börjat med, så där är det inte så mycket gjort än. Men han har väl ett halv album för  sina 3 veckor och mer kommer det bli har ju bilder för 2 månader för honom redan.

 

Så detta är vad jag gör när barnen sover på dagarna och ibland på kvällarna. Min avkoppling.  Sedan har jag ju ett album till jag ska eller som jag redan har börjat med och det är mitt egna. Har massor med bilder från när jag var 14 som jag vill ha in. Dessa album är ju som en dagbok fast med bilder. Så jäkla kul att ha och kolla tillbaka i.

 

En tur i jogging spåret

Yes jag var ute idag igen och sprang. Samma runda, men denna gång sprang jag hela varvet runt utan att stanna till.Eller jag stannade till en gång för jag höll på att tappa byxorna. Men sen sprang jag hela vägen till där jag stannade igen för att få ett helt varv. Kollade även idag hur långt jag sprang. 3 km är sträckan jag springer just nu. Blev så jäkla glad att jag för det första kom ut och sprang och för det andra att jag klarade hela varvet som sagt.

Tog det lite lugnare denna gång för att jag just skulle orka. Så första målet är väl nått att orka hela varvet utan att stanna eller gå. Nu ska jag bara klara det några gånger. Sen ska jag börja ta tid och få en bättre tid varje gång. Sen får jag se vad nästa mål blir. Har tänkt mig en längre sträcka då och till slut börja springa en mil :D

 

Godis banta

Ja så känns det exakt vad man gör just nu. Köpte ju bars som är måltidsersättare från modifast. Nya som jag aldrig har smakat. Denna som jag smakade nu är cappuccino smak. Hur god som helst! Smakar som godis nästan.  Dessa köpte jag endast för att ha något att tugga på till kvällen, eftersom allt drickande gör en sugen på att stoppa något i munnen att tugga på. Man kan ju köpa tuggummi också men det är inte samma sak.  Mmh nu ska jag fortsätta njuta av min bar.

 

 

Oj vilken hemsk bild. Men ja, jag får väl helt enkelt bjuda på denna. Nu är det dags att sova.. Natti natti!

Vi tar in hösten

Ville ha fina kort på Zandor i höstlöven. Men eftersom han är så liten och blir lätt kall så kändes det omöjligt att få en fin bild. Ja förutom dem som jag redan tagit med hans björndräkt på.  Dem är jätte söta. Men lite små tråkiga. Blir liksom bara en bild av det. Så idag tog jag in en massa fina löv och fotade inne helt enkelt.

 

Höstfotografering

Idag blev det en tidig morgon promenad med barnen för att hinna fota bland löven som dem håller på att blåsa bort här omkring. Hittade några fina lövhögar där jag kunde fota Matteus. Denna lilla herre blir minsann svårare och svårare att fota. Han vill inte alls sitta eller vara där jag vill att han ska vara. Haha men det är väl så det är att fota barn. Fotade även en polares barn i veckan. Fick en del bra bilder på henne, men barnen ville såklart bara leka då också. Nej mindre text och mera bilder. Dagen bilder kommer här ;)

 

 

Kaoset är inte slut..

Haha vad är detta för vecka! Först blir som sagt Matteus magsjuk och spyr ner lakan och kläder. Idag fick jag chansen att boka tvättstugan för att tvätta allt. Men vad händer tror ni? Jo det blir såklart stopp i avloppet så det är ett hav av vatten! Det var säkert 4 cm med vatten över hela golvet! Så började moppa och vänta på någon som skulle fixa det. Efter 4 hinkar med vatten kom det en snubbe som fixade avloppet. Det är fortfarande blöt på golvet, men startade en ny maskin nu och torkar lite när den är klar. Var tvungen att ge Zandor mat. Så nu blev inte min promenad jag hade tänkt att ta av och fota Matteus bland löven. Hoppas dem inte har blåst bort allt till då.

 

 

Diet för en månad!

Nu börjar jag lite lätt med modifast, en måltidsersättare. Den är faktiskt super god och man känner sig mätt tills nästa mål. Har testat nutrilett en gång och tyckte den smakade pytton! Har kört modifast förut och gick ner massor! Nackdelen som med alla andra sådana produkter är ju att man lätt går upp när man slutar. Om man inte håller en bra kost och motionerar vill säga.  Vilket jag måste erkänna  att jag är dålig på. 

 

Hur som helst så har vi köpt choklad,banan, kaffe och jordgubbs dryck. Sedan en choklad pudding och några nya bars som vi aldrig smakat. Dem ser jätte goda ut! Så hoppas man inte blir besviken. Lite gott att ha något att tugga på. Så idag kom våran beställning och vilket stort paket det blev.

Hypotyreos

Idag tog jag min första jogging tur på si sådär 1 år! Var ute och sprang några gånger efter att Matteus föddes. Men det gav inga resultat!  Blev helt enkelt omotiverad och gick kanske ner 1 kg, sedan upp 2. konditionen blev inte heller bättre, utan flåsade som en tok!  Kom ihåg hur frustrerande det var, sen fick man kommentaren att jag inte försökte tillräckligt. 

Sedan blev jag gravid med Zandor och började frysa som om jag vore sjuk. Visste ju att vi har hypotyreos i släkten. Både mormor och mamma hade/har. Så tog upp det med barnmorskan direkt. Och se där! jätte dåliga värden och det sitter kvar i mig så måste äta medicin. Tror jag har gått med detta längre, till och med innan jag blev gravid med Matteus.

 

Ja för er som inte vet vad hypotyreos är så är det helt enkelt en sköldkörtelsjukdom. Man producerar för lite av ett vist hormon som har bland annat hand om ämnesomsättningen. Vilket gör att man har svårt att gå ner i vikt, man kan frysa, man blir trött och så vidare och så vidare. 

Nu efter Zandors förlossning har jag gått ner alla gravid kg plus att jag gått ner 7 kg till!! Genom att bara äta bra mat och varit ute och gått. Så det är enorm skillnad denna gång och hoppas jag kan hålla motivationen uppe och få bra resultat.

Men ja joggingen idag då. Gick bättre än vad jag trodde den skulle göra. Sprang inte överdriver långt. Kanske 2-3  km? Stannade upp 2 gånger för jag kände att det blev jobbigt att andas. Men annars sprang jag hela tiden! Är så jäkla stolt över mig själv!

 

Vår fina hall och mer säng till familjen!

Idag har vi fixat lite hemma. Har bland annat fixat en egen säng till Zandor nu! Så nu har vi extra stor säng. Eller ja vi har satt ihop hans spjälsäng med våran. Det kommer bild så ni ser och fattar vad jag menar. Blev jätte mysigt! Så får se hur det går att sova inatt. Sedan har vi monterat ner en stor möbel som stod i hallen. Så nu har vi bara en liten och ska sätta upp tavelhyllor och en stor ram som vi har en del små bilder i. 

 

Och nu var det också gjort. Haha här går det fort fram! Så jäkla mysig hall vi fått nu!  Så snart är projekt hall klart. Bara invändigt i garderoben som ska göras och sedan vill jag ha en stor växt i hallen. Sen är jag väldigt nöjd med den! Nästa projekt blir att fixa sovrummet. Men det får vänta för vi har annat att lägga pengar på ett tag framöver ;)

 

En till bebis?

När jag och Johan pratar om hur många barn vi ska ha så är vi väldigt överens. 3 barn vill vi ha. Jag skulle kanske kunna tänka mig fler. Men Johan tycker 3 är lagom. Även om han verkar leka med tanken om fler. Så nu har vi två underbara pojkar och vi har faktiskt redan nu börjat prata om en tredje. När denna ska planeras komma. Det skiljer 1,5 år mellan matteus och zandor. Jag funderar på om det ska bli tätt mellan nästa också. Kanske redan nästa oktober? Då blir det 14 månader mellan dem. Men jag känner en osäkerhet. Det är endast om vad andra eller mer vad min släkt och familj skulle tycka. Någon som har fler än 2 barn och tätt mellan alla? Ja vi får väl se när vi blir 5 helt enkelt.