carolink 3 barns morsan!

Träning och diet

Just nu känns det som bloggen kommer fyllas med träning. Har verkligen perioder för olika saker att skriva om. Just nu är det mycket träning eller ja hur jag kämpar om att gå ner i vikt. Har börjat använda en app där man räknar kalorier och skriver in sin träning. Som idag cykla jag 1 timme! Helr sjukt bra kondition jag har känns det som. 
 
Igår blev det lite fusk i kalorie räknadet, vi var ute och käka lite med Alex. Men jag drack vatten och åt sushi och kanske något friterad. Haha. Så nu är det stenhårt med kosten som gäller resten av veckan. Eller lördag ska vi fira Johan med hans släkt. Så lite smörgås tårta då. Det går inte att vara super strikt, men jag känner mig duktig ändå!
 
Men igår blev den cykling och en promenad på 1,5 timme. Sen stannade vi till och lekte lite i lekparken och sparka boll. Promenaderna är väl mest för Matteus så han får komma ut och röra lite på sig. Så idag väntar en till promenad. Men nu ska jag bli duktigare på att ta med kameran så jag kan öva upp mig lite.
 
 
 
 

Att hinna träna med två barn..

Ja detta är faktiskt inte omöjligt.  Idag har jag cyklat på motions cykeln i 45 min. Man måste passa på när dem små sover. Matteus sover i sin säng och brukar sova mellan 2-3 timmar på förmiddan. Sen när Zandor fått lite mat och han är trött lägger man honom i vagnen och ställer den bredvid cykeln. Så samtidigt som man cyklar gungar man vagnen så han somnar. Sedan får man cykla tills han vaknar och inte vill ligga där längre. Sen idag ska vi ut på promenad mer motion och träning. Passa på och ta ställen med mycket backar ;)
 
 
 
 

Nej jag fota inte den där jäkla månen...

Men ja jag hade velat det! Men här var det så molnigt så den inte syndes. Var uppe flera gånger på natten och kollade. Men ingen måne jag fick fota den inna jag gick och la mig då det syndes klart och tydligt. Då var det inte så mycket moln heller.
 
Idag har jag i alla fall lekt med kameran och blixten. Fotade mig, Matteus och Zandor. Har inte så många andra att fota. Haha. Men ja fick några bra kort i alla fall..
 
 
 

Massor med besök

Igår var min mamma,syster och deras respektive  här och firade Johan som fyller år den 12:e okt. Lite tidigt, men morsan åker utomlands snart så fick bli så. Var jätte mysigt! Och jag fick äntligen dricka min white russian som jag längtat efter. Sedan en god middag och tårta såklart!
 
Idag var Johans föräldrar här. Inte för att fira honom utan bara för att hälsa på. Hans släkt ska vi fira med nästa helg tänkte vi. Och äntligen hittade jag ett bärsele på blocket som jag nu köpt! Eller Johans föräldrar var och hämta det eftersom den fanns i solna. Fick dessutom ett babyinlägg med för 550 kr. En ergobaby bärsele blev det. Har inte sett eller provat den än så ska inte säga om jag är super nöjd. Men är så jäkla glad att jag äntligen fått en. Såg annonsen och svarade 10 min efter den lagts ut, tydligen var det många andra som skrev på den också då hon gärna ville veta när jag kunde hämta. Dem är så jäkla populära!
 
Snart väntar sängen, Zandor har äntligen börjat få lite rutiner på nätterna. Hoppas det håller i sig. Om han nu sover som han gjort dem två senaste nätterna så kommer han vakna halv 2 och  halv 5. Sedan kommer han vara lite pigg så då får han ligga i sängen bredvid mig och då somna om vid 6 och sova till 8.  Men Matteus vaknar vid 7 så då kommer jag gå upp ändå. Så ser det ut hos oss just nu. Får se när jag hinner uppdatera nästa gång ;)
 
 

Jag och Zandor kämpar

Ja Zandor tränar ju på sätt och vis med. Nu har jag hållt på och cykla lite lätt i ungefär 1 vecka tror jag. Man känner verkligen konditionen komma tillbaka. Dessutom är jag nere på 65,5. så mitt första mål är i stort sätt nått! Snart börjar jag på mitt nästa mål och det blir 60 och att börja försöka ut och springa lite. Men först måste jag på efterkontrollen så jag kan få klartecken från bm att jag kan börja springa så jag inte förstör något i kroppen.
 
 
Ja och zandor då.. Han kan lyfta helt på huvudet och länge också. Jätte duktig är han. För Matteus tog det ju 3-4 månader innan han kunde göra det. Sån skillnad. Nej nu vaknade barnen!!  Här kan man inte sitta...
 
 
 träna träna träna vilka resultat va ;)

Vem kan sälja mig ett bärsele?

Nu har jag skrivit på två annonser på blocket om bärsele som jag vill ha. Skrev och frågade om dem fanns kvar första fick jag som svar:
 
" Ja den finns än så länge kvar"
 
Jag svarar efter 10 min.
 
" Då vill jag gärna köpa den av dig, kan man hämta den ikväll?"
 
4 timmar senare
 
" Sorry den är såld"
 
Andra personen jag skriver till säger att den finns kvar och vi bestämde att jag skulle komma idag. Men idag när jag öppnar min mail så står där ett mail om att den hon köpt den av, någon på blocket ville nu ha tillbaka den? Så då får den personen tillbaka selet.
 
Alltså jag blir tokig på sånt här!!Nu har jag i alla fall skrivit till en tredje som var skrev att det var en annan som skulle kolla på den idag, men att hon hör av sig om hon inte ska ha den. Vilket känns helt ok. vist hon som var tvungen att ge tillbaka den hon köpt den av hade väl inget val, men den som sålt den till henne kan ju inte begära att få tillbaka den när hon köpt den av dem?  Så nu hoppas jag hitta ett bärsele för ett bra pris och som jag vill ha.
Letar efter er ergobaby sele eller har börjat kolla lite på babybjörn one. Får se vilken det blir tillslut.
 
 

Ensam hemma

Då har Johan börjat jobba igen och det är första dagen helt ensam hemma. Eller han började 4 idag så har bara varit ensam halva dagen. Det har gått otroligt bra denna dag. Barnen sover just nu så passar på att slänga in en snabb uppdatering. Det är stor skillnad att vara ensam med dem. Men Zandor har börjat bli lite mer nöjd med livet eller vad man ska säga. Han har börjat tycka det är kul att kolla på saker, så idag kom babygymet upp och där låg han och var nöjd ett bra tag. Sedan gillar han att ligga mycket på magen, han har redan vänt sig från mage till rygg 3 gånger! tror inte han gör det medvetet än så länge. Sen kan han lyfta upp huvudet och det gör han varje gång. Nu tror jag han är på g att vakna, dags för mat! Så avslutar här...
 
 
 

mer och mer kg försvinner

Nu har jag börjat cykla lite lätt. Men det kanske jag redan skrivit om. Nu är jag nere på 66 kg. Har alltså tappat runt 5 kg! Nu har jag även börjat med en kalori app för att känna mig mer motiverad och för att faktiskt se hur mycket jag äter. Äter annars för lite enligt appen. Så lägger på en frukt på morgonen och kanske någon extra grönsak eller macka till maten. Sedan en kopp te på kvällen. Idag ska vi handla mat och det är extra pris på just te. Så ska köpa mig några olika sorter och testa. Alla sover här än så länge. Men snart måste vi upp för att åka tidigt till affären.  Så skönt när det är lite folk. Nu hann jag i alla fall blogga en snabbis.  

mys belysning. . trodde vi ja

Igår var vi en sväng på rusta för att köpa en ny köksgolvet och även någon mysig belysning att ha vid sängen. Känns som Zandor har svårt att sova i total mörker.  Så någon lätt belysning skulle räcka. Hitta då en ljusslinga med d blommor på som går på batteri.  Vi satte upp den på säng kanten högst upp.  Blev så jäkla mysigt och nästan lite romantisk stämning i rummet. Sen la vi matteus och tänkte inget mer på det. När jag sen kommer in i sovrummet igen för att sova. Då har matteus slitit loss hela slingan och dragit loss vart enda blad från blommorna.  Jaha vi som trodde han somnade och där satt han och plocka blommor.  Vi satte upp det som var kvar igen. Vilket är  små bollar av frigolit som lyser.  Men ljuset har ändå varit okej så Zandor har nog sovit lite bättre än innan...


sempers mag droppar

Igår när johans föräldrar var på besök hade dem köpt med sig mag droppar till zandor. Vi har kört minform ett tag och vi körde det även med matteus.  Men tycker inte dem gör någon effekt på zandor så nu testar vi sempers istället.  Man ska tydligen bara ge 5 droppar en gång om dagen. Känns då som dessa ska ge en bättre effekt. 

Besök

 
Idag får vi besök av Johans föräldrar. Så får se vad som händer under dagen. Matteus kommer ha någon att leka med hela dagen så då kanske jag kan försöka hinna med att fixa med barnens foton. Fick ju hem 400 till kort i veckan som ska in i deras fotoalbum. Nu ska jag försöka hinna ikapp så jag ligger på samma månad i albumen som i verkligheten. Lättare att komma ihåg saker som hänt och deras utveckling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

letat skatter

Idag har alex varit här hela dagen eller han kom redan igår.  Så idag har vi vart ute och letat skatter en lek för barn och vuxna. Man laddar ner en app där man hittar en karta eller gps med alla gömda skatter. Skatter privat personer gömt och lagt in i appen. Man måste registrera sig på en hemsida för att kunna göra detta. Sen är det bara att följa gpsen till platsen och leta. Antingen är det en lapp där man ska skriva ner sitt namn och datum eller så är det en skatt med saker så får man byta något som ligger i burken.  Riktigt kul måste jag säga. 

Honey och Matteus

Honey fick komma ut och skutta lite idag. Sen satt jag och Matteus och gosade lite med henne. Honey skuttade iväg efter ett tag och satt under bordet en bra stund. Matteus gick och åt på en banan och då kom Honey fram springandes till honom och försökte sno bananen ifrån honom. Haha har faktiskt aldrig sett Honey vara så på för att få något att äta. Men hon ställde sig på bakbenen och fösökte, sen när han stod vid soffan hoppa hon upp där för att nå bananen. Såg så jäkla kul ut. Sen fick honey den sista biten av honom. Han är en sån otrolig djurvän. Sen sprang Matteus iväg in i köket och när han kom in i vardagsrummet igen där Honey var kom hon springades till honom igen och skulle vara nära honom hela tiden. Så otroligt gulligt! Skulle ha filmat egentligen.