carolink 3 barns morsan!

Mitt 2016!

 

Året började med en resa till Teneriffa med hela familjen och Alex.

När vi kom hem visade det sig att vi väntade en till familjemedlem! :D

Men tyvärr varade lyckan inte länge för i vecka 14 blev det missfall :,(

Matteus fyllde 2 år! :D

Zandor gick på babysim :)

 

 

Mina älskade hundar fick somna in :,(

3 dop har man varit på. Bland annat mitt egna, Zandor och syster dotterns :)

 

Blev gravida igen och fick veta på ultraljudet att vi väntar en pojke 22 januari 2017!

Jag blev moster!

 

 

Vi var i Grekland

 

 

Zandor fyllde 1 år!

 

 

Vi bestämde oss för att skaffa hund och ras! på höger bilden är vår lilla pajas :P

 

 

Snön kom tidigt i år! 1 november!

 

Vi var på dagskryssning för att äta viltbord!

Vi fick garage! :D

 

Morfar somnade in :,(

 

Det har hänt mycket detta år mycket sorgliga saker faktiskt.  Men snart är det 2017 och året börjar med massa nya spännande saker! Hoppas ni följer mig även nästa år. Säger gott nytt år redan nu! :) 

2 veckor och 3 dagar kvar till snitt

Det är sjukt kort tid kvar för mig nu. Bara 2 veckor och 3 dagar. Jag börjar längta mer och mer, vilket inte alls är konstigt eller hur? Men tror jag aldrig varit så här trött, seg och klumpig i någon av min graviditeter. Mycket har väl med att göra att man redan har 2 småttingar som vill ha uppmärksamhet och tid. Såklart kan jag inte neka dem det, jag vill också leka och mysa med dem hela tiden.

 

Bloggen som ni märker har börjat hamna lite åtsidan, mest för att jag faktiskt tar min tid till att sova, ta ett bad i lugn och ro eller bara ligga i soffan för att ta det lugnt. Allt tar dessutom så mycket längre tid just nu känns det som. Bara att ta sig upp från golvet eller soffan tar säkert 30 sekunder extra varje gång.

Bara att stå ut! Bara som sagt 2 veckor och 3 dagar kvar. Inskrivning om 1 vecka och 4 dagar, då är det dessutom min födelsedag.

 

 

 

Snart är allt klart inför bebis och valp

Ojoj vad vi fixar här hemma igår fick vi hjälp att sätta upp gitarrerna så vi får plats med hundsängen i sovrummet. Sedan hyllor i köket så vi får upp lite grejer där och mer arbetsyta. Sist men inte minst en hylla i garderoben så jag kan få upp mer kläder och några lådor som jag ska ha barnsaker i jag vill spara till pojkarna. Nu är det bara en till barngrind, en stång i garderoben så jag kan hänga mina kläder på. Tror att vi har fått till allt vi tänkt oss innan den 16:e snart. Man kommer hela tiden på mer och mer saker. Nu ska vi börja planera inför nyår också så yes det finns alltid att göra.

 

 

 

När mvc inte alls har någon koll

Jag var och tog prover i veckan och igår ringde dem för att berätta hur värdena låg. Dem låg bra och jag behöver inte ta några nya fören efter förlossningen. Så känns skönt att slippa detta på 1,5 månad nu. Idag ringer det på morgonen, hade inget batteri i telefonen så den dog efter en kort stund + att jag hade en jätte hemsk natt så ville sova så länge som jag kunde i morse. När jag kollar på mobilen står det skyddat nummer vilket mvc har så går in på min journal och kollar om det står något om samtal och mycket riktigt stod det att dem försökt ringa mig men inte fått tag i mig.

 

Det stod att hon skulle meddela mig om mina provsvar? Men herregud dem har ju redan ringt mig!! Sen när jag kollar i min journal lite så står det att jag dricker alkohol under graviditeten!!! Jag dricker inte en droppe alkohol!!Tycker det jämt är så här inom vården dem har nästan aldrig någon koll.. :/ ska prata med min barnmorska nästa gång om detta att det står att jag dricker alkohol, tycker inte alls om att det står där!

 

Ett sent god jul!

Oj så seg jag är just nu! inatt mådde jag inte alls bra och trodde nästan förlossningen var igång. Mådde så otroligt illa och hade ont i magen. Men efter att jag spytt så kändes det bättre. Sov knappt något inatt så har varit super seg hela dagen! Har varit och tagit nya blodprover idag och sen har jag bara legat på soffan och sovit.

 

Ja julen har i alla fall varit bra, har varit lite små tufft för kroppen känner jag. Men jag tog mig igenom den i alla fall! Ska visa er lite kort från julen senare har som sagt ingen ork att sitta vid datorn just nu. Man känner att det inte är långt kvar nu! 

 

En bild från julafton med kusin och hennes flickor, jag med pojkarna och syrran med hennes flicka :) 

 

Begravning igår

Igår var det begravning för morfar. Har aldrig varit på en begravning så hade ingen som helst koll på vad eller hur man skulle göra. Var jätte nervös eftersom jag trodde det skulle kännas jätte jobbigt med att se en kista, tankar och ja hela grejen. Natten till torsdag vaknade jag upp i panik 2 gånger och tyckte någon stod och kollade på mig. Jag tror verkligen på den andliga världen. Men första tanken var att jag vaknade upp ur mardrömmar. Men när jag satt där på begravningen så slog det mig att det kanske var morfar som var där?

 

Hur som helst så var det jätte fint och det gick bra. 

Nu får du vila i frid morfar! och säga hej till mormor och din syster i himlen från mig! Ni är otroligt saknade alla tre.

 

 

Hade med mig systemkameran men gravid hjärnan glömde batteriet hemma :/ så blev mobilbilder och vanlig kamera.

Idag kom julgranen in

Idag har vi varit och köpt julgran!  Så nu luktar det så där juligt i hela lägenheten! vi hittade en perfekt liten gran som inte tar så mycket plats. Och dessutom behövde vi inte så mycket i den heller. Det kan nog vara ganska skönt eftersom Zandor har redan nu försökt ta bort vartenda kul i den! Bara jag får en gran är jag nöjd! 

 

inte så super bra bild, men ska fixa bättre sen. Orkar verkligen inte sitta vid datorn som jag brukar. Har liksom inte orken eller lusten så. Får helt enkelt nöja er med en sådan här bild ;)

 

Snart dags för hundshopping!

Gissa om man är taggad till 100 just nu att börja träna hund igen! Har läst på mer om min favorit aktivitet eller hundsport kanske man ska säga. Viltspår så nu blir det att träna som en galning och sedan bli viltspårschampion! Sedan ska jag ta upp lydnaden igen och hoppas på några fina vinster och komma upp i höga klasser där med. Ja jag kanske har höga förväntningar men nu kommer jag verkligen få en hund att jobba med, en hund som vill och kan. I alla fall vad jag hoppas på! Därför har vi valt den "vildaste" haha eller ja piggaste valpen för mycket träning kommer det att bli för denna hund när den blivit lite äldre.

 

 

Vad ska inhandlas då? jo aportbockar i metall och trä. Läderrulle att använda vid eventuell belöning. Sedan nya selen, det första ni ser funderar jag på att köpa och ha i början i mindre storlek. Har redan ett som på andra bilden, men vill gärna ha ett nytt då det är ungefär 23 år gammalt. Vi fick det med familjens första hund när jag var liten. Har även läst på lite om selen så får se kanske blir nylonsele istället.

Vi ska shoppa, vi ska fixa, vi ska städa :D

Idag är en riktigt fixar dag! Vi har varit och handlat på morgonen och fy tusan vad med folk det var? Ändå åkte vi den tid vi brukar åka på och då brukar det inte var speciellt mycket folk. Sen att folk suckar åt en för att för att man står lite i vägen för dem, för att lite senare själva stå och breda ut sig och ha kaffe rep mitt i en gång. Jag har ju min mage dessutom som tar lite plats haha och en unge att hålla koll på. Johan har vagnen och Zandor i vagnen.

 

Ja sen var det hem och äta lite. Nu väntar vi på att Zandor ska sova klart och sen fixa lite. Sen ska vi iväg och handla julgran! hoppas bara det finns en fin kvar till oss.

 

Mvc

Idag har vi varit på mvc. Bokade tid för efterkontrollen och passade även på att boka in cellprov och tid för att sätta in en spiral. Gissa om jag är nervös just nu! Det är ju långt ditt men har sådan fruktansvärd skräck för gynundersökningar i huvud taget. Men den kan ju sitta i 5 år så det är ju skönt. Har dock inte bestämt om jag ska ha hormon eller kopparspiral. Just nu lutar det mot kopparn, vill inte ha några hormoner då jag åt p-piller blev jag typ världens ragata eller hade huvudvärk.

 

Annars såg allt bra ut. Men tycker det känns som magen växer lite lite. 0,5 hade den vuxit sen sist, vilket var 2 veckor sen. Så 32,5 i sf mått denna gång. Hjärtljud på 138-140. Känns också väldigt lite? men dem kan ja ha väldigt lågt när dem vilar så. 

 

Vecka 36

Idag går man in i vecka 36! Exakt 4 veckor kvar till snitt! Känns så sjukt nära, men ändå så långt bort. Massor med saker som ska hända innan dess. Julafton,begravning, nyårsafton, hälsa på valpen igen, inskrivning och ja massor med små saker. 

 

Jag måste ändå säga att jag börjar må bättre. Mindre stress och mindre ansträngande saker som måste göra på dagarna. Mycket tack vare att Johan är hemma, sedan för att jag börjat använda foglossningsbältet mer. Halsbränna har jag till och från men har verkligen inte druckit kaffe nu och det hjälper!

 

Och nu magen i vecka 36!

Förvärkar

Inatt drömde jag om att vi måste få igång förlossningen på en gång! Så vi skulle prova alla möjligt husmors tips och knep. Det som är lite läskigt är att jag har förvärkar just nu. Jag hoppas det är något som inte går över till vanliga värkar. haha. Tänk om drömmen skulle bli riktig?

 

Usch! Nä idag får det bli mycket vila för min del. Jag är ju livrädd att det ska starta för tidigt! jag har ju ändå 4 veckor kvar. Eller egentligen 2 om man skulle gå enligt mitt första bf så. Nej stanna där inne ett tag till bebis!