carolink 3 barns morsan!

En till bebis i augusti! :D

 i augusti/september blir vi 5! :D  Kommer bli så spännande! Är bara i vecka 11,eller tror jag kommer gå tillbaka 2 veckor som med pojkarna så är nog bara i vecka 8. Men ändå idag gick vi ut med det, ganska tidigt. Men det är så kul att berätta och ganska skönt att folk vet tycker jag. Är inte så rädd för missfall, skulle det hända så händer det.  Då kan det även vara skönt att folk vet om det :)

 

Firat min födelsedag

Idag har vi firat min födelsedag lite med min syrra, morsa och deras respektive. Blev lite sent firande, fyllde ju den 10:e. Men nu är jag firad i alla fall.Fick en extern hårddisk så jag kan ha alla mina foton på. Så man har dem i säkerhet om man skulle ha inbrott eller om datorn skulle dö. Sen för att ha mer space på datorn. Blir perfekt,  fick ju även en liten present av min farsa som i vanlig ordning kom  med min syrra. 500 på hm. Sedan blev det såklart tårta idag! :)

 

Vad kan man göra på en minut?

Yes så heter våran nya "show" eller vad man ska kalla det. För en gångs skull är faktiskt jag med och kör. Då detta inte var allt för farligt. Bara i kalori väg kanske haha :P aja, lite skoj var det i alla fall.

 

Huvudgavel

Ja jag tror det heter så? Sådan som man har vid sängen vid huvudändan? Hur som helst så har vi, eller Johan och hans pappa har byggt en. Så nu ska den bara slippas lite och lackas så den blir ännu finare. Är faktiskt väldigt nöjd med den. Funderar på att sätta såna där ledlister på den så det lyser upp fint. Kan nog bli en mysig faktor i sovrummet. Händer lite i saker i sovrummet, snart är det klart ;)

 

Att börja ge gluten

Idag var Johans föräldrar på besök och vi kom in på samtals ämnet gluten till barn. Förr skulle man ge det i tidig ålder just för att hitta dessa barn som inte tål det, men nu ska man göra tvärt om.  Man ska helst vänta tills barnet är 6 månader. Jag är ingen läkare eller dietist. Men tänker man logiskt i denna fråga så borde det ju faktiskt vara bra om man ger dem tidigt?

 

Varför?

 

Jo eftersom gluten allergi kan ge många problem. Det gluten intolerans  tydligen gör att det förstör tarmluddet i tarmen ( tror det heter så) I alla fall det som tar upp näring. När det då förstörs så tar kroppen ingen näring och man får näringsbrist. enkelt att förstå eller hur? När man får näringsbrist så blir man inte bara slö och orkeslös man slutar ju även växa, eller växer sämre. Då när man är så liten som kanske 4-5 månader så växer man som mest. Vilket gör att man märker det så mycket fortare än om man drar ut på det och ger barnet mycket senare. Att utesluta glutten och vänta in i det sista kan alltså göra att man inte märker att man är gluten intolerant fören sent i livet. Jag tycker i alla fall det är bra att upptäcka det så tidigt som möjligt för att då kunna utesluta gluten helt. Eller är jag helt ute och cyklar?

 

Egen youtubekanal?

Jag började fundera på att starta en egen youtube kanal där jag kan videoblogga lite och dela med mig av sånt som jag faktiskt tycker är kul. Just nu är all fokus på killarna på vår kanal och jag känner mig som sagt lite utanför. Vad tror ni? är sånt roligt, så kommer det även upp lite mer videos här. Mina videos passar liksom inte in i vår kanal så kanske bättre att satsa på eget?

 

Vila i frid lilla mus

Jag får så dåligt samvete på något sätt när man måste sätta ut musfällor för att man har möss. Egentligen vill jag nog inte att dem ska hamna i den. Kanske en råtta, men inte en liten mus. Hur som helst hörde jag något under diskbänken igår och såg musen hoppa ur vår soptunna. Man kan ju inte ha möss springa runt i köket så ja det var bara att lägga ut en fälla och imorse hade den fastnad och vad som tur var stendöd.Men den ser så fin ut när den ligger där. Jag vill helst inte röra den, inte för att den är äcklig utan för att jag känner mig så elak. Är väl en för bra djurvän ibland.

 

 

Grabbarnas öl utmaning

Tänkte lägga ut när killarna kör 5 öl på 5 minuter. Dock klarade dem det inte eftersom man inte får spy! Men det fick dem reda på efter dem gjort det såklart. Själv börjar jag tröttna på youtube kanalen. Jag kan aldrig vara med liksom. Varför frågar sig en del. Jo för det första har jag världens sämsta mage som krånglar med mig hela tiden! Därför är det jätte viktigt för mig att äta bra mat annars blir det tvärstopp. Sedan har jag ju hypotyreos, trodde inte det skulle påverka så mycket i detta ätande med youtube men det gjorde det faktiskt lite. Jag började känna mig tröttare och få symptom på för lite levaxin. Läste då att mycket kan slå ut eller hämma effekten av medicinen.. Alltså för stora mängder av tillexempel protein, mejeri produkter och gluten typ. Men men får se tröttnat på att göra mina egna små shower också då killarna hyllas av sina saker dem gör, medans jag mest får tummen ner. Så jag håller mig till det jag kan helt enkelt. :

 

Hur skulle ni foto intresserade ha gjort?

Fan asså. Precis när jag hittat en kamera jag vill ha så tar verkligen alla ställen bort den! Antagligen har den väl gått ut i sortimentet och måste göra plats för en nyare kamera eller nått? Pratar om Canon 7D! Nu funderar jag på att köpa en begagnad eller satsa på 70D?  Någon som kan ge mig tips eller råd på vilken av kamrererna som är mest värd att köpa?  Ska man köpa begagnad eller satsa på ny? Är ju mest rädd för att köpa begagnad och sen visar det sig att den är skit? Lagt massa tusen lappar i sjön liksom. Men folk kanske är ganska pålitliga när det kommer till kameror om dem har kvitto kvar?

 

Allt hände under en natt

Imorse vaknade jag inte som vanligt, Nej jag vaknade med Zandors underbart söta ansikte mot mig! Han stor log mot mig när jag kolla på honom. Han såg så stolt ut! Han har nämligen äntligen börjar rulla från rygg till mage, dessutom verkar han ha börjar med att snurra lite som en pil och dessutom börjat ta sig fram lite. Så en stolt liten kille väckte mig imorse och ville gå upp och upptäcka mer av världen. Lite sen med att vända sig, eller om man jämför med Matteus som gjorde det vid 4 månader. :)

 

Babysimmat

Idag var första babysimmet! Super mysigt och roligt. Skönt för Zandor att få lite ensam tid med mamma och pappa tror jag också. Morsan tog han om Matteus under tiden. Vi hann också åka och handla en sväng, skönt det också ibland med bara ett barn.

 

Djuren

Ni som följt min blogg ett tag  vet ju att jag skrev en del om våra djur och så. Vilket det har blivit lite dåligt av nu senaste tiden. Men det betyder inte att jag har tröttnat på dem. Dem får fortfarande den uppmärksamhet dem ska ha.

 

Amelia har blivit bättre faktiskt, jag kan ta ut henne från buren på handen utan att ha en tröja för handen. Hon går snällt på, inte lika mycket utfall när jag ska ge henne mat. Tvärtom det är faktiskt Johan som får skit från henne. Haha. För er som inte vet så är Amelia Johans pappegoja som han haft sen han bodde hemma. Så dem två är eller var bästa vänner.

 

Sedan har vi Honey. Hon har haft jätte problem med sin mage, men nu ser det ut att ha blivit bättre. Misstänker att det var parasiter eller något i maten som kan ha gjort det. Men nu fryser jag in all mat innan den ges. Inte hö, men pellets. Hon har börjat bli mycket tuffare också. När vi var i Teneriffa passade Johans föräldrar henne och dem har två små hundar. Hon hade skuttat runt där med dem lös i lägenheten. Hundarna är vanna vid kaniner eftersom dem nästan jämt haft kanin.

 

 

 

 

 

     

 

 

 

Sedan är det akvariet då. Som aldrig vill bli bra! Vatten värdet är bra, i alla fall enligt vatten proverna vi tagit. Egentligen är det bara stickor som vi köpt men dem ska tydligen vara rätt så pålitliga. Det ända det säger är att byta vatten. Har varit slarvig nu ett tag och skulle behöva 1 vatten byte i veckan. Men glömmer bort så lätt så det blir var 3:e varannan och det verkar inte hjälpa.

 

Sedan har vi reptilerna men dem får ni se och läsa lite om en annan gång... Höll ju nästan på att glömma spindeln. Men ja den får ni också se någon annan gång :)

Om målat sovrum!

Tog hela dagen igår att måla om. Men är jäkligt nöjd med resultatet faktiskt. Jaha så vad är kvar nu då? Köpa ny bänk och terrarium, sätta ditt lister och bygga en sängram. Kommer bli spännande och se slutresultatet. Men här får ni i alla fall se hur det blev nu :)

 

Nu börjar projekt sovrum!

Idag ska vi äntligen börja med sovrummet. Första grejen blir att måla om! Vilka färger det blir får ni se i slutet av dagen. Sedan gör vi en liten förändring av sängarna, men ska sen göra en egen sängram. Men det får bli om några veckor. Sedan har vi bestämt att byta ut terrariet och köpa en bänk att ha det på. Blir tyvärr ett litet mindre terrarium då, men inte så mycket mindre och det håller fortfarande måtten man ska ha. Fast ändå lite större. Så nu mina damer har herrar så här ser vårt sovrum ut nu!

 

 

 

Så det är bara att sätta igång nu då! Måste förresten bara visa vad jag köpte mer igår. Ett sånt där sött litet bonsai träd. tror det stavas så? Lite ramar och plast blommor till vår stora vas. Är så dålig på växter så hoppas mitt lilla träd klarar sig. Mina blommor kommer ju i alla falla alltid att blomstra.