carolink 3 barns morsan!

Dagens bilder

Nu är vi hemma igen och har fått i oss lite mat. Snart väntar sängen och jag hoppas man kan få lite sovmorgon imorgon som vi fick imorse. kl halv 9 gick vi upp! Helt otroligt skönt måste jag säga. Idag har vi i alla fall varit på Väddö mejeri och ätit deras glass som dem gör på gården på deras egna mjölk. Väldigt god! Trodde den skulle vara dyr, men kostade som vanlig glass.

 

Lite bebi kläder

Kollar lite runt på bebis kläder. Så svårt att låta bli. Har kollat lite på flickkläder också så nu vet jag lite som kommer beställas om det blir en flicka och kanske lite om det blir en pojke. Vi har ju massor med pojklädder.

Det här är lite vad jag hittat. Fanns på här på ellos

 

Idag åker vi hem

Lite dålig uppdatering men som sagt dåligt internet så man måste sitta ute när man ska skriva. Igår var det regn på eftermiddan och kvällen så hade ingen chans att skriva och uppdatera er ;).  Igår var vi på loppis och det blev bara en hund bok, en gammal sådan. Hund lexikon heter den med alla hundraser i. Kostade 20 kr en kul bok att ha faktiskt. 

 

Idag ska vi åka hem på kvällen så har hela dagen här. Solen skiner så hoppas på att man kan gå och bada lite. Brukar vara kallt i vattnet här så får. Mer uppdatering när jag kommer hem.

 

Gårdagens bilder och aktiviteter

Igår kom vi som sagt upp till landet. Var en marknad här som vi var på. Blev lite korv,tunnbröd och strumpor till pojkarna. Sedan hade dem en dragkamp från två broar och dem som hamnade i vattnet förlorade. Riktigt kul att se. Ska inte skriva så mycket mer just nu. Snart väntar lite loppis.

 

 

Vecka 18

Det är egentligen imorgon jag ska gå in i vecka 18 men eftersom vi ska till landet så vet jag inte om jag kommer hinna blogga så mycket. Ska ta med internet men det funkar sådär ute på landsbygden haha.

 

Hur som helst.. jag mår bra men har nu under 3 veckors tid spytt 1 gång i veckan. Känner mig lite små känslig för vad jag äter.  När jag inte har någon aptit ska jag inte tvinga i mig mat har jag lärt mig nu. Vilket jag var tvungen med när jag väntade pojkarna för annars mådde jag så otroligt illa. Tänk hur annorlunda denna graviditet är. Tycker det är lite jobbigt att gå till och från, känner av lite så hoppas jag inte får värsta foglossningen denna gång!

 

Idag vägde jag mig också ligger på 68 kg, vägde 69 när jag skrev in mig så 1 kg ner. Ska försöka att hålla en bra vikt denna gång. Med Matteus gick jag upp 19 kg, med Zandor 7 kg. Men misstänker att jag hade problem med sköldkörteln redan med graviditeten med Matteus därför jag gick upp så mycket och hade svårt att gå ner i vikt efter. Så från innan jag blev gravid denna gång har jag bara gått upp 3 kg. Men vikten är ju inte det viktigaste bara man inte går upp allt för mycket. Är väl lite rädd att dem kan neka mig snitt om jag väger för mycket?

 

 

Framkallning

Har framkallat runt 700 kort och igår kom paketet. Nog största kartongen jag fått från dem haha. Jag tycker det är så mysigt att sitta och klistra in korten själv i album. Sedan skriva och pyssla. Har börjat spara lite broschyrer som barnen får in i sina album också. Måste köpa ett till album till Matteus nu så det blir hans fjärde foto album och Zandor är fortfarande på sitt första. Men köpte ett litet till Matteus som första album så där fick det knappt plats några bilder. Så hoppas jag får tid att sitta och pyssla med detta snart ligger efter 6 månader i deras album. Tänk er att alla bilder jag lägger ut här plus några till framkallar jag så blir en massa kort. 

 

Gör ni fotoalbum till era barn? Om man inte vill klippa och klistra kan man ju göra färdiga fotoböcker på några sidor.

 

Sytt och fixat

Idag har varit en riktig fixar dag. Sytt upp gardiner, lagat mjukisdjur, gjort en tomtesäck inför julen. Haha ja vet långt kvar men när jag ändå var i farten och hade symaskin framme så var det lika bra. Sedan har jag lagat vagnen där man har fötterna. Har gått sönder i tyget. Ni kan se bilden nedanför så förstår ni vad jag menar. Det var faktiskt riktigt kul att sy på maskinen. Sist jag använde den strula bara undertråden för mig så det blev en massa tråd på ett och samma ställe?

 

Men nu känner man sig som en riktig hemmafru i alla fall haha.  Finns massor av saker att fixa med här hemma, det tar liksom aldrig slut. Så skönt att man är frisk igen och orkar. Har bara lite hosta och är snorig fortfarande.

 

Såhär kommer ni inte se mig ofta

Eller om jag ens kommer se ut så här på bild igen haha. Om jag inte spökar ut mig igen. Stod lite framför spegeln och lekt lite med smink och lösögonfransar. Förstår inte hur man orkar ha dessa fransar som är enorma! Jag tog bort dem så fort jag kunde. Efter jag sminkat mig kände jag knappt igen mig själv. Såg ut som en helt annan människa, kände mig falsk på något vis? Nä det är verkligen inte jag att ha såhär mycket smink på mig. Men vist är det kul att prova på :)

 

 

 

                                                   Före                                                                           Efter

 

 

 

Sådant liv över en kondom i barnprogrammet bon

Jag och pojkarna satt och kollade på sommarlovsmorgon här om dagen. Så kommer ett program  som heter kocken bon. Lite kort handlar det om en docka med människoarmar som ska laga mat från olika länder och berättar lite om maten.

 

Men denna dag var det hysteriskt roligt! I alla fall för oss vuxna, ja inte alla vuxna för såklart tog många illa vid sig. Han ska nämligen laga något som heter haggis, korv från Skottland om jag minns rätt? I alla fall så är tydligen skinnet på dem gjort av tarmar från får. Men eftersom inte det fanns i studion så tar karaktären upp sin mormors väska för att kolla om hon har något dem kan använda och då plockar han upp en " ballong". Trär på den på köttkvarnen och börjar fylla den. Det tar ett tag för mig att reagera över att det faktiskt är en kondom han trätt på!

 

Många är nu upprörda över detta och tycker det är vidrigt, äckligt och otroligt olämpligt.  Mest dem med lite äldre barn som inte fått veta vad en kondom är.  Barnen  såg att det inte var någon ballong utan frågade sina föräldrar vad det var. 

Vet inte riktigt hur gamla barnen var. Men kan tycka det är viktigt att prata om kroppen och så vidare. Det händer för ofta tyvärr att barn blir utsatt sexuellt. Att lära barnen på än gång om könsorganet  och hur privat det faktiskt är kan vara viktigt och nu när en kondom kom upp i rutan på tv:n kanske ta tillfälle att faktiskt berätta vad det är och används till. Men att det är en vuxen grej. Har faktiskt hört historier om barn som börjar ha sex redan vid 9 års ålder!!

 

Det är väl inget äckligt med en kondom? Vi ska väl inte lära våra barn att prevetivmedel är äckligt utan något otroligt bra och som ni ser användbart ;) 

 

 

Mer info och ett klipp från programmet hittar du här:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article23231815.ab

 

Mörkt och dystert

Idag är det mörkt på himlen. Känns som det kommer bli en inne dag idag. Kanske ska fortsätta små städa lite så det blir rent och snyggt här hemma.  Låter så tråkigt eller hur?  Har egentligen lust att ta några nya kort på mig själv haha.  Inte ofta jag själv ställer mig framför kameran längre. Får se vad vi kan hitta på idag :) 

 

Försöker mig på fiskbensfläta

Har suttit och kollat lite på videos om hur man gör dessa fina fiskbensflätor. Men som vanligt får jag inte till det riktigt? Ser ut som en vanlig fläta jag gjort. Man kanske måste ha tjockt hår för att få det sådär snygg och tydligt?  Mitt hår är ju super tunt. Aja bara göra om och försöka igen antar jag. 

 

 

Eller ska den se ut såhär?

Nu har Zandors present kommit

Fick en liten chock när jag såg kartongen, den är ju jätte liten! Trodde trumsetet skulle vara större och tyngre så skickade Johan för att hämta det haha. Men var lätt som en fjäder och inte alls så stort. Kartongen till själva trummorna var ännu mindre. Vet inte om man ska öppna och kolla lite på grejerna?  Känns lite elakt, men samtidigt kanske det inte alls är vad vi tänkt oss så bra om man kan skicka tillbaka och kanske kolla på något annat till honom. Aja får hoppas att det är något att ha.

 

Djurdag

Idag har jag verkligen fixat med alla djuren och städat åt alla. Tar sin tid att fixa med allt.

 

Honey ( kaninen) har fått klorna klippta, gjort rent hennes låda, fått mat och vatten. Tvättat henne lite också, sedan lite gos.

 

Amelia ( fågeln) Klippt klorna, vilket faktiskt tar en jäkla tid då hon inte alls är med på noterna. Sedan städat buren och såklart mat och vatten.

 

Dodgie och Mona-lisa ( Ödla och sköldpadda) Städat igenom sanden, Ödlan har fått lite zophobas och såklart mat och vatten

 

Akvarium har bara gjort lite och tagit bort lite växer,fyllt på vatten , gjort rent pumpen och sedan gjort fint glaset.

 

spindlarna har jag bara fuktat lite hos och kollat till så allt ser bra ut hos dem.

 

Det låter så otroligt lite egentligen. Men som sagt tar sin tid.