carolink 3 barns morsan!

Motivationen till att träna

Idag har jag cyklat mina 20 minuter och nu har jag gjort detta i 4-5 dagar? mitt minne alltså, inte det bästa kan jag säga. I alla fall har jag hållit igång nu några dagar och knäna börjar redan kännas bättre. Känner mig inte alls som en 60 årig gammal dam. Ibland gör det ont när jag ska resa på mig, men inte alls lika ofta som förut. Det är lite skrämmande egentligen att man redan har så ont i knäna. Okej jag har någon typ av skada i knäna. Har varit och kollat det 3 gånger redan, men vad? Ja det kan läkarna i vanlig ordning inte säga. Det är antingen det ena eller det andra, man ska testa det eller det. 

 

Tycker ändå knäna har givit mig bra motivation till träningen. Man måste ju hålla igång av andra anledningar också. Speciellt som gravid. Känner mig dessutom piggare!   Så nu klappar jag mig själv på axeln för idag och hoppas jag kommer upp på cykeln imorgon med.

 

Nu får det bli morgon promenader

Jag är verkligen inte en människa som tycker om värme. Detta tar kål på mig! Så imorse när jag vaknade låg jag länge i sängen och funderade. Första tanken var " Johan får ta barnen, så kan jag sova vidare". Men sen när jag började tänka efter och såg hur solen sken där ute så kände jag för en promenad. Det blir så fruktansvärt varmt på dagen så en morgon promenad skulle inte sitta fel. Så vi gick upp, fick även med oss Johan. Gick ut på en långpromenad kl 8 på morgonen. Så otroligt skönt! Man skulle nästan kunna gå ut ännu tidigare. Har även märkt min otroliga dåliga kondis, orkar knappt köra vagnen? Men det är klart har ju barn som väger 10 + 14,5 kg så det blir lite att dra på haha. Önskar jag orkade göra detta varje morgon. Tänkte kanske börja ta med frukost på promenaden och äta ute i det gröna. Vi kom in kl halv 10 och då var man hungrig. Ja inte barnen då förstås eftersom dem äter sin välling på morgonen.

 

Promenad i solen

Zandor har fortfarande lite feber, inte lika mycket som igår tack och lov.  Blev i alla fall en promenad idag och Zandor sov så gott i vagnen under tiden. Johan har haft ledig dag idag, men imorgon ska han jobba igen och är ledig fredag nästa gång. Ibland känns det som han jobbar hela tiden. På kvällen blev det tacomiddag och nu kollar vi på grodan boll. Blir snart sängen tror jag. Är så otroligt trött! 

 

Tips om barnsäkerhet

Vår altandörr är jätte lätt för Matteus att öppna och nu på senaste tiden springer han bara ut i kalsongerna eller blöja. I alla väder. Och det blir världens bråk om den där dörren att han inte får gå ut där. Så jag försökte hitta någon spärr för sådana dörrar men hittade faktiskt ingenting! Då slog det mig att man kanske kunde använda sig av samma lås som man använder på kylskåp från ikea eftersom vi hade såna hemma.

 

Blev hur bra som helst!  Så nu måste han komma och säga till innan han springer ut. Billiga är dem dessutom bara 59 kr på ikea och det är tejp så man klistrar bara fast dem. Det dåliga är att det säkert kommer bli fulla märken efter den. Går även att skruva fast vad jag förstår det.

 

Klänningar

Ni minns kanske att jag skrev om mina lår som skavde och att jag nu köpt ett par tights så jag ska kunna ha klänning i sommar? Nu har jag hittat 3 stycken riktigt snygga. Funderar även på att välja en som man kan ha till min systerdotters dop.

 

Själv tycker jag mest om den rödsvarta, men tror den blåvita skulle passa bättre till dopet. Så svårt att välja!  Eller man kanske kan ha svart klänning på dop ändå?

 

zZzZz

Nu har vi sovit en stund alla 3. Zandor har fortfarande feber och är väldigt gnällig idag. Han kryper efter mig överallt och bara gnäller och gråter. Får han bestämma ska jag bara sitta på golvet med honom hela tiden. Men lite nytta måste man ju göra. Blir nog inte så mycket roligare än så här idag, hade tänkt mig en promenad men vet inte riktigt om Zandor kommer gå med på det. Nej vi tar en lång promenad imorgon när Johan är ledig helt enkelt. :)  

 

Det börjar med 1 vagn

När Matteus föddes köpte vi en crescent vagn och förstod inte hur alla med barn kunde ha så många vagnar. I veckan fick vi en till vagn, en syskonvagn. Så nu har vi.. låt se.. 2 syskonvagnar, 2 enkelvagnar, en sulky alltså 5 vagnar! Men vi har bara köpt 3 av dem. Crescent, sulkyn och en syskon vagn. Vi har köpt dem begagnade så inte så dyrt heller sammanlagt  1580 kr har vi lagt på vagnarna. Man känner att det är alltid bra att ha en extra haha.

 

Men nu har vi två vagnar på landstället så alla är inte hemma som tur är kanske man ska säga. Dem tar ju sådan plats också.

 

Hur som helst våran nya vagn har vi fått från min kusin en till syskonvagn, en graco. Dem sitter på rad istället för bredvid varandra. Har varit ute med den en gång än så länge och den kändes lite tung att köra. Men tror det kan vara en vane sak. Kanske ska ut idag en sväng med den om det inte börjar regna vill säga.

 

 

 

Mors dag

Idag firas alla underbara och fina mammor. Vi mammor är verkligen som superhjältar, på något underligt sätt klarar vi allt och lite till. Hoppas ni blir lite extra bortskämda idag och har snälla barn.  

 

Själv började dagen med att Zandor har feber och var jätte gnällig inatt.  Så trött är bara förnamnet här idag. Johan jobbar 7-21 idag så blir en ensam dag här hemma. Får se vad vi kan hitta på helt enkelt :)

 

 

Men i alla fall GRATTIS PÅ MORS DAG ALLA UNDERBARA MAMMOR DÄR UTE! <3

 

Hoppborg och besök

Oj vilken dag! Idag har vi haft städdag här och dem tog hit en hoppborg för barnen. Som Matteus har hoppat! Sedan kom även Johans föräldrar på besök så mycket lek för Matteus idag. Jätte mysigt att dem fixade detta för barnen i vår förening. Man kommer ut nästan allihop som har barn och träffar barnens föräldrar. Ser vilka alla är liksom.

 

En sak jag tycker är lite jobbigt bara är att det rätt så ofta kommer barn som klättrar över vårt staket eller ja vad man ska kalla det in på vår uteplats. ( vi bor  i lägenhet på botten våning)  En del klättrar in och leker med Matteus och vist det är väl okej. Men som idag så kom det 3-5 barn in och lekte inte direkt med honom utan ville klappa våra djur. Jag har sagt till dem förut när vi har gäster att dem får göra det någon annan dag när vi inte har folk här. Dessutom hade dem med sig hundar som kanske inte är jätte förtjusta i barn.  Så säger man till att nej inte just nu vi har besök och hundar här. Matteus kommer in och vi stänger dörren, då förväntar man sig att dem ska gå. Nä då står dem i vår soffa utanför och  glor rakt in i vårt vardagsrum ungefär 3 stycken. Fan vad irriterad jag blev så jag fick gå ut och säga till dem en gång till att "nu får ni faktiskt gå." Man vill ju inte låta som världens bitter F*t*a.

 

Nyss åkte Johans föräldrar och Johan kom precis hem från jobbet. Barnen sover och snart ska vi också krypa ner i sängen för att sova. SÅ natti natti

 

Vecka 9

Idag går jag in i vecka 9. Magen är jätte svullen på kvällarna just nu. Illamåendet har börjat komma mer och mer. Har börjat få svårt att äta frukost och lunch. Är otroligt doft känslig också! Hittade Matteus välling som legat under soffan några dagar. Vi har ju slutat med nappflaska till vällingen så tänkte inte alls på att den var bortta. I alla fall så lukta den så otroligt illa när jag öppnade den så jag spydde. Brukar inte vara så känslig mot dofter annars.

 

Tröttheten har faktiskt börjat bli bättre. Kan bero på att Zandor sover lite lite bättre på nätterna och att jag har börjat sova lite på dagarna när nätterna varit hemska. Annars är det väl inte så mycket mer förändringar tror jag. Har nästan samma smak för mat sen innan. En del dagar går det förstås inte att dricka kaffe för illamåendet men.

 

Men det värsta av allt är att vågen står på 69.2! redan  +4 kg. Så nu ska jag börja cykla som sagt 20 minuter om dagen. Efter att ha cyklat 2 gånger nu så känns i alla fall  min knän mycket bättre. Jag måste verkligen hålla igång för att funka ordentligt.

 

När tystnaden är underbar

Nu ska båda barnen vila en stund och det är alldeles tyst och lugnt här. Tystnaden kan vara så otroligt underbar ibland. När man har barn och det är livat hela dagarna känns det som tiden stannar när det blir tyst. Tänkte sätta mig i soffan och bara blunda jag med en stund, antagligen kommer jag somna som vanligt. Haha, men man behöver det ibland.

 

                                      Fick förresten till en sån snygg bild på Matteus igår som jag tycker ni borde se.

 

Måste hitta motivationen!

Nu måste jag börja träna! Har tappat allt vad motivation heter. Den finns liksom inte! Jag bryr mig inte längre om att min mage dallrar. Vilket jag skulle göra en jätte grej av förut. Kanske betyder att man faktiskt har mognat? Men jag måste träna för att må bra. Mina knän som jag haft problem med sen 15 års ålder måste få träna. Märker nu när jag inte alls gör mycket så börjar dem göra ont. 

 

Så en motivations poäng på det!

 

Sedan är jag ju gravid och för att må bra genom en graviditet måste man faktiskt röra lite på sig. Det håller både illamående borta och yrsel. Säkert mycket annat också.

 

Så en till motivations poäng!

 

Sen då? Sen är det mest undanflykter och lathet som gör att jag inte sätter fart tror jag. Kan ju inte säga att tiden inte räcker till. Jag har ju ändå tid att sitta och skriva sånt här. Så idag har jag cyklat på motionscykeln 20 minuter.  Nu ska jag försöka börja röra på mig så mycket som möjligt. Så fort jag har tid! Syskonvagnen är trasig så att ut och gå känns sådär. Såklart går vi ut ändå för Matteus och Zandors skull. Men blir liksom inte så högt tempo på det.  Så nu måste jag bli motiverad till träning!

 

Från ingenting till någonting- lösögonfransar

Jahap då var det dags igen för en video tycker jag. Förra gången provade jag på att göra en "fin" ögonskugga. Men ja misslyckades ganska hårt. Denna gång ska jag testa lösögonfransar ;) 

 

 

                                              

 

                                                              Ge mig tips på andra saker jag kan prova på också!

Spindelfobi? Kolla inte in det här..

Idag tog jag upp vår nya spindel, som förresten har fått namnet Dagny. Tror det stavas så? Johan fick bestämma namnet på denna spindel eftersom han var så snäll och lät mig köpa den. Tanken är att ha en spindel som man faktiskt kan hantera utan att få hår som dem kan sprätta på fingrarna eller bli biten. Så idag lärde jag känna vår nya sötnos lite mer. Vilken lugn spindel! Hon var hur snäll som helst. Matteus fick testa och ha henne i knät en stund och han var super duktig! Verkligen! Han satt helt stilla, för ville inte att han skulle röra henne. Just för att han faktiskt kan var lite hårdhänt ibland och det är inte som en kanin direkt.  Så han satt och stor log och bara kollade på spindeln medan den gick runt i hans knä. Så stolt över min pojke! :D