carolink 3 barns morsan!

Smaken av en cola flaska

Idag tog vi cola flaskan jag gjorde igår till fikat. Den var faktiskt riktig god! Var bra att jag tog lite extra rulltårts bröd eller vad man ska kalla det i. Smörkrämen gjorde att man blev ganska mätt på den så en liten bit räckte gott och väl. Men den hade spruckit lite idag, vet inte om Matteus har varit och pillat på den. Kan vara något annat  också. 

 

Zandor äter själv

Har alltid tyckt att Zandor är lite små kräsen med maten. Men nu dem två senaste dagarna har jag låtit honom kladda och äta själv. Vilket har gått hur bra som helst! Är faktiskt ganska förvånad över att så mycket hamnar i munnen och inte på golvet. Dessutom äter han mycket mer när han äter själv. Och jag får tid till att fixa med disk eller annat i köket. Så win win på den.

 

Dessutom har jag hittat hans favorit mat. Kalvsylta och potatis. Börjar fundera på plock mat i större bitar, sånt som är lite populärt nu att ge barn. Men är så feg och rädd att han ska sätta i halsen. Johan är mycket modigare på den biten. Brödbitar har vi testat och det gick jätte bra. Men får väl se, övervinner kanske min rädsla och börjar med det.. tror det börjar på b? glömmer jämt bort vad det heter.

 

En snygg tvålpump

Vi har gjort en egen tvålpump av en whisky.  Vi har helt enkelt tagit en jack daniels honey flaska och fyllt upp den med tvål. Själva pumpen har vi tagit från en annan gammal flaska som vi haft.  Så har vi fått en super snygg och kanske lite rockig tvålpump att skryta om ;)

Min nya jacka

Igår kom min nya jacka från  emp-shop.  Tog en storlek större än vad jag egentligen skulle ha. Tänkte så man kan ha tjocktröja under och att man kanske kan ha den i höst och förhoppningsvis har en bebis i magen. Kändes lite stor men snygg var den i alla fall. Vill ju få en lite rockigare stil och detta vänder min gamla stil helt tycker jag. Lite kul med förändring. 

 

Vi dessutom med deras katalog. Ojoj min favorit tidning just nu. Nu vet att jag sagt att jag hatar att köpa nya kläder. När jag kollade i denna ändrades allt. Jag har äntligen hittat kläder som jag är tokkär i, något som passar mig :D

 

 

WOw, bjuder verkligen på dessa hemska morgonbilder xD Såg bättre ut i kameran.

Testat gungan för i år

Nu har Zandor fått testa vår gunga vi har hemma. Oj vad han skratta, tyckte det var riktigt kul! Så den kommer användas mycket i sommar. Så skönt ändå att ha en egen gunga till barnen,speciellt en för mindre barn. Finns ingen i närheten direkt. På gården finns bara såna där däck gungor. 

 

Choklad cola flaska

Såg på fb för några dagar sen en som gjort en cola flaska i choklad. Hade choklad hemma och kände bara... Jag måste testa detta! Så halva morgonen har gått åt till att baka denna flaska. Filmade även hur jag gjorde. Hur filmen blir är svårt att säga då kameran dog, minnet blev fullt och barnen skriker ojoj. Men ska sitta och se om jag får ihop den om ni vill se. Blev inte riktigt som jag tänkt mig kanske. Men fick en rätt så bra bild på den ändå hehe :P

 

Pms är inget att skämta om

Hur många av er har fått hört meningen " har du pms eller?" Jag kan nog  inte ens räkna på mina 10 fingrar hur många gånger för då skulle jag nog behöva några extra. Att ha pms och att vara arg är två helt olika saker killar. Många av er tjejer förstår nog. Men jag har nog aldrig riktigt haft pms fören jag blev runt 19-20.  

 

Lite snabb fakta för er som inte förstår vad pms är.

 

Om man har PMS eller PMDS är det vanligt att man dagarna för mens

  • känner sig orolig och ångestfylld
  • får snabba humörsvängningar
  • lätt börjar gråta
  • känner mindre lust att hitta på saker
  • känner sig trött och får mindre energi
  • får svårare att sova
  • blir svullen i kroppen och särskilt över magen
  • känner av spänningar i brösten eller att de blir ömma
  • får huvudvärk
  • blir hungrigare än vanligt och sugen på sött.

 

 

PMS betyder att man får humörförändringar och andra besvär dagarna före mens. PMS är en förkortning på premenstruellt syndrom.

 

Att känna av PMS är vanligt. Vilka besvär PMS kan ge varierar från person till person. Man kan också känna av PMS olika mycket från månad till månad.

 

Så till alla er killar ( om några läser) kan ni förstå vilket helvete det är egentligen att ha pms? det är ingen lek.  Jag får ofta pms 1-2 dagar innan den stora röda dagen. Det är jätte jobbigt, jag känner att jag får det och därför säger jag till Johan att nästan bara vara tyst. Men på något annat sätt lyckas jag hitta små saker jag stör mig på. Man sitter på en ilska man inte riktigt kan kontrollera, i alla fall jag.  Men det är klart om man är runt folk man inte riktigt känner så får man inte ett raseriutbrott bara sådär. Kanske finns några som får men inte jag.

Så vad vill jag ha sagt med detta? Jo jag har haft pms men gissa vad? Ingen mens än. Fick något som likna att det var igång igår, Men inte då. Har läst nu att det kan ta 6 månader innan allt kommer igång efter ett missfall! :O  bara vänta och se..

 

Kanske dags att sluta blogga?

Jag har bloggat i ungefär 8 år. Olika portaler och med två olika namn.  Vist har man alltid velat få en lite större blogg, skulle jag säga annat skulle jag ljuga. Eller ja det är kul för barnens skull och kunna gå tillbaka och se deras utvecklingar. Men jag vet inte. Tar bara tid egentligen. Har en annan ide på blogg just nu som man kanske ska satsa på istället?  Nu när jag tänker efter är det en ganska rolig ide. Jag har tänkt på denna ide i 2 års tid, får se kanske satsar på den iden och tar bort min. Man orkar ju inte hålla på med två eller? 

 

Att sitta i gräset för första gången

Igår var vi även hos min syster. Perfekt väder för att vara ute och sparka boll. Så Zandor fick sitta i gräset för första gången och känna på det. Han verkade njuta av att sitta där i solen. Idag är det regn, i alla fall hos oss så jag har bestämt att jag och pojkarna ska ta en riktig soffdag tillsammans och kollade på tv, rita och leka en massa. 

 

                                                   Fick underbara bilder på pojkarna igår. Speciellt på Zandor.

 

Övningsköra

Igår var jag ute och övningskörde. Gick faktiskt väldigt bra! Första gången jag körde och inte kände någon panik. Annars har jag tyckt det är jätte obehagligt att köra, men igår kändes det faktiskt bra. Förutom när jag skulle köra runt i en rondell och tillbaka då kom paniken lite tillbaka. Men det gick ändå bra. Målet är att ha körkort till hösten så hoppas hoppas hoppas. Lättare att få jobb när man har körkort också så det är nästan ett måste.

 

Ska vi inte bevara kyrkorna?

Såg nyss på nyheterna att fler och fler går ur svenska kyrkan. Förstår att det är bra ekonomiskt för dem och att man kanske inte använder sig av kyrkan  och deras aktiviteter längre. Dem säger " Äsch är ju ändå inte kristen". Nä det är faktiskt inte jag heller. Men jag vill gärna bevara dessa gamla kyrkor vi har. Dem behöver också underhåll för att kunna bevaras. Så tack vare att vi betalar skatt till kyrkan så kan dessa underbar gamla byggnader finnas kvar. Dem bär inte bara på en religion utan även på en historia.  En del kyrkor är helt fantastiska att man har svårt att förstå hur dem kunde byggas för så länge sen. Så kristen eller inte jag betalar för att dem ska kunna stå kvar och kanske för att bevara en viss tradition.

 

 

Våren här är!

Igår vara Johans föräldrar här och det blev en promenad i solen. Så underbart att våren äntligen är här! Och hur vet man det? Jo jag såg tussilago. Mina första för i år. Så igår blev det kaffe ute, var dock lite blåsigt. Men rätt så varmt ändå. Så då var påsken över för i år och vi har massor av gosaker kvar. Har nästan ångest över allt jag ätit. Måste börja träna och äta bra igen!

 

Lite påskfirande

Hur firar ni eran påsk?  Undrar ibland om någon tar påsken på jättestort allvar. Eller jo våran granne som spelade  jätte hög musik till 1 i natt gör tydligen det! Nä men påsken känns ju inte som julen. Julen är så otroligt mysig medans påsken inte är något speciellt egentligen. Förr firade vi påsk med min moster och kusiner. Men inte nu längre, tycker jag känns jätte tråkigt. 

 

Hur som helst blev det god mat, påskägg och en jätte god tårta som efterrätt. Igår testade vi för första gången att mosa lite mat till Zandor också. Och oj vad han åt! Han älskade min mammas köttbullar. Så vi fik med oss massor.

 

 

Jag och Zandor då?

Ja jag och Zandor fick också påskägg. Zandor fick ett med majskrokar i och jag fick en liten present. Smycken från rock by sweden. Älskar dessa smycken. Så fick en ring och ett halsband. Jag har inte köpt något till Johan, men han sa nu att jag får se detta som en liten bröllops present också från förra året. Han hade tänkt köpa något därifrån då  men fick aldrig tillfälle att komma iväg.