carolink 3 barns morsan!

Ta dagen som den kommer och lära sig prioritera

Jag går hemma med 3 barn. Alltså inga barn på förskolan än. Matteus blev 3 år i februari, Zandor 1,5 år och sedan Ozzy 2,5 månad. Det finns en del måsten när man går hemma. Man måste laga mat, byta blöja,  gå ut med hunden, ge djuren mat och såklart ta hand om barnen Sedan finns det egentligen inte så mycket mer?

Vem säger att man måste städa till exempel? Uppdatera på fb? Träna?

 

Man måste lära sig prioritera när man går hemma med fler barn. Vad är viktigast för barnen? Vad är viktigast för en själv?

 Som idag första dagen hemma och jag känner bara att dagen får gå och jag får ta saker och ting när jag får tid för dem.  Nu har jag varit ute med hunden och om 1,3 timme ska han ut igen. Innan det ska barnen i alla fall hinna få mat i sig tänkte jag. Och det är det ända? vad gör jag med resten av tiden? Jag lägger några minuter på mig själv och nu ska jag pyssla med barnen innan maten tänkte jag.

 

Att vara föräldraledig är inte alltid det lättaste det finns kaos dagar, lugna dagar och dagar då man bara vill gå under jorden. Men lär man sig prioritera och bara ta det lugnt så klara man alla dessa dagar :)

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas