carolink 3 barns morsan!

Viltspår träning

Inget bra spår idag. Pajas var väldigt okoncentrerad när han gick in på spåret, han började bra dem första 3 meterna men sen vände han bara om och ville till Johan och barnen. Sedan vände han om igen gick några meter tappade koncentrationen igen. Nä jag får gå ut själv och träna, sedan lite kortare spår, mycket blod och kortare tid på dem. Alltså att dem ligger kanske bara 5-10 minuter. Bättre lycka nästa gång, ska lägga två spår på en gång då tänkte jag.

 

Hur kan människor vara så otroligt okänsliga och hemska mot djur!

Idag när jag och Johan var ute och gick i skogen såg jag en kartong ligga 1 meter från stigen. Jag sa lite på skoj till Johan " Vad är det där för mystisk kartong?" Johan gick såklart fram och kollade vad det var i den. När han öppnade den låg det en död katt i den! Den var jätte fin så den kan inte legat länge där. Man såg att den hade ett stort sår i huvudet så antingen måste någon slagit ihjäl den eller så har någon kört på den och sedan ställt den där. 

Men man känner lite varför så nära en stig?

Varför lägga den i en kartong istället för att begrava den?

 

Fettisdagen och varför vi firar denna dag..

Jag är inget större fan av semlor, men blåbärssemlor är ju bara för goda! Dem kom väl för 2-4 år sen?  Jag hittade lite roligt fakta om fettisdagen om varför man har den. Så ja idag blev del semlor till hela familjen och Zandor var så ivrig så han sparkade med benen och skrek för han ville ha haha.

 

"Fettisdagen är enligt tradition den dagen så man fick äta fet­tisdags­bullar som vi kallar semlor. Fettisdagen var tidigare kulmen på en tredagars fest då man åt upp sig inför den 40 dagar långa fastan som inledes dagen efter fettisdagen, den så kallade askondagen vars namn kommer från att man strödde aska på huvudet för att tydliggöra att man ångrade de synder man begått. "

Hämtat från: http://www.semlor.eu/fettisdagen

 

 

 

 

Zandor fick åka bilen för första gången

Oj vilket glädje skrik Zandor gjorde när Matteus körde bilen idag och han fick åka med. Haha Han tyckte verkligen det var roligt och satt snällt i bilen. Matteus är jätte duktig på att köra också. Ja lite avis blir man måste man säga, hade ju själv velat ha en sån i den åldern haha. Men kul att pojkarna fick en i alla fall.

 

Språket börjar komma mer och mer!

På bara några veckor så har Zandors ordförråd växt något så otroligt! Jag har tyckt att hans språkutveckling ståt helt stilla. Det ända som kommit ur hans mun har varit mamma och pappa. Men nu som sagt på kanske 2-3 veckor har massor av ord börja komma och tyckt mig höra två ords meningar också. Såklart är det nog bara jag som hör vad han säger men. 

 

ord som kommit:

 

Leka

strumpa

mamma

pappa

dricka

hjälp

hund

Pajas

Mamma hjälp

ditt in

Det är säkert många fler ord jag hört men dessa är några jag hör dagligen. Sedan har han börjat härma djur som får,häst och tiger.

Ja det har verkligen gått fort och snart så kommer säkert mycket mer :D

 

Man måste få tid för varandra

Idag när barnen somnade masserade jag och Johan varandra. Man behöver verkligen avkopplingen och den där egna tiden med varandra kände jag. Något vi borde göra oftare egentligen. Vi började även diskutera om vi kanske borde åka iväg en natt själva utan barn och hund. Typ ett spa, eller bara vara på ett väldigt fint hotell och göra något kul under dagen. Får se hur det blir med det. Just nu är det kanske inte så aktuellt eftersom Pajas inte riktigt är rumsren och Ozzy är så liten. Men om några månader kanske man ska ta en tripp någon stans bara han och jag :)

 

Matteus nya åk!

Kolla in Matteus nya åk! Han fick den i födelsedagspresent från min mamma.

Så igår fick han provköra den och han var faktiskt riktigt duktig. Tyvärr har det ju snöat i natt så går inte att köra idag riktigt. Det är ju inte bara Matteus bil utan Zandor fick den också. Bra att det är två sits så båda kan åka, Matteus kör! Men den var väldigt trång tycker jag. Får knappt plats två där. Dem måste verkligen sitta trångt. Men men kul grej i alla fall! Vem har inte velat ha en sådan när man själv var liten.

 

Matteus kalas

Idag har vi haft kalas för Matteus med min släkt. Super mysigt! blev nästan klar i tid denna gång. Det är svårt att passa tider när man precis fått en liten. Man tycker man gör allt i god tid, men händer alltid saker man inte väntat sig. Ozzy var verkligen inte på humör idag, han som annars brukar vara så snäll. Hur som helst var det ett lyckat kalas och så kul med lite barn med på detta kalas. Var Matteus kusin och två sysslingar :) 

 

Köpt lite baby saker

Igår var vi i Barkarby i Stockholm och kollade på lekmer. Skulle köpa ett set så man kan trycka Ozzys fötter och händer. Blev lite missnöjd med den vi hittade och hade nog velat ha någon annan. Man ska nämligen trycka i en burk! Jag vill ju ha så jag kan hänga upp dem. Har det med dem andra två. Men det går väl säkert att fixa på något sätt. Annars har man en fin burk till något annat. Såklart kommer man ut med andra saker också när man är i en sådan butik. Blev en sån där napp som man kan lägga frukt i som man sedan kan sitta och suga på innan dem ens fått tänder. Den är från 6 månader så är några månader kvar innan Ozzy får använda den men velat ha en sån till Zandor när han var liten och vet att jag ändå skulle beställa en sån eller börja leta efter en sån när det börjar närma sig. Så köpte en sån på en gång.

 

Sedan blev det lite saker till systerdottern, bara en spontan present. Något jag tycker hon behöver :)

 

Vi ska städa, baka och fixa

Eftersom vi ställde in Matteus kalas förra helgen så blir det denna helg istället.Så idag ska vi städa,baka och fixa inför imorgon så det mesta är klart. Tar sådan tid att städa och så nu för tiden eftersom mitt i allt ska en blöja bytas, Ozzy ska matas, man ska kolla och man ska trösta.  Som tur är vi två som städar så då går det lite smidigare. Men tänk när man är ensam. Ojoj vilken tid det tar! Nu ska jag få Ozzy att somna så ska jag hjälpa till!

 

Om dagen

Idag åkte vi iväg och kollade på lite djur. Så otroligt mysigt ditt vi brukar åka i Västerås, lagom med djur också för barnen. Zandor älskade verkligen grisen haha. Han sa till och med hej till honom. Sedan var vi iväg och handlade på jula eftersom Johan ville ha en slipmaskin så han kan måla om en byrå.  Sedan hem igen för tacos till middag. Barnen har badat och nu sover dem två minsta. Så nu är det lugnt och skönt här hemma tills imorgon bitti då det är full fart igen. Tack och godnatt!

 

 

 

 

 

 

 

Jag och grabbarna

Första bilden på mig och killarna. Ja jag måste ju säga att jag inte är super nöjd med hårfärgen ändå. Det är ju lite ljusare och färgen syns mer på bilden än på riktigt. Men nja vete tusan om jag ska behålla det såhär. Aja här är i alla fall en bild på mig och grabbarna och även en bild på mig :)

 

Färgat håret

Nu har jag färgat håret. Egentligen tänkte jag inte göra det eftersom jag var ganska nöjd med min färg. Men Johan blev sugen på att testa en extrem färg så tänkte äsch va fan. Så vi köpte en varsin färg och sedan gjorde vi ett youtube klipp av det. Tänkte visa er det sen. Men ni kan få se mitt resultat i alla fall så får ni se Johans sen på filmen.

 

 

Före                                                                                                  Efter