carolink 3 barns morsan!

Första spårträningen!

Nu har vi varit ute i skogen och lagt första spåret till Pajas! Blev ett kort enkelt spår för att se vad han går för. Han hittade spåret själv och det första han gjorde var att stanna och slicka haha. Men efter ett tag började han nosa efter spåret och tappade väl fokus 3-4 gånger bara. Annars gick han jätte fint!  Hoppas på att komma ut snart igen för det är så otroligt kul! Speciellt nu när man har en hund som verkligen går att träna!

 

Dags att börja tänka på kosten.

Nu har jag haft en vecka med skit och skräp! Dags att börja tänka på vad man stoppar i sig. Så från och med nu blir det gosaker på fredagar, nyttiga lunchar och middagar. Kan säga att jag började igår och fan va man va sugen på en jäkla toast med massor av ost på igår kväll! jag tänker ju inte jätte mycket på vad jag stoppar i mig som gravid, eller försöker ju undvika socker och en del skräpmat. Aja  Så nu kör vi hårda tag med kosten och sen när jag är fit for fight är det dags att ta tag i träningen igen.

 

 

 

Hittade förresten en gammal bild på mig. När jag var lite eller ganska mycket smalare haha. Men tänk att jag tyckte att jag såg tjock ut då. Typ så som man vill se ut nu. Bra med gamla bilder, så har man lite motivation. 

 

Bvc hembesök

Då har man haft hembesöket från bvc. Gick jätte bra och Ozzy var lugn och snäll som vanligt. Hon tyckte han hade en väldigt klar blick och följde med väldigt mycket om vad som hände runt om. Tycker det känns som Ozzy är äldre än vad han är. Känns som vi haft honom i flera månader! Han hade gått upp bra också. Känns så skönt att man började direkt med delamning. Först amma och sen ersättning, har fått en sån otroligt nöjd unge! 

 

Det var inte Matteus eller Zandor den första månaden kan jag säga. Så nu är det gjort och man känner sig verkligen varm i kläderna nu inför hembesöket tyckte jag haha. 

 

                                                       

Shit vad det kliar!

Jag har börjat få en massa röda utslag på kroppen, mest på fötter och händer. Det kliar något för jävligt rent ut sagt. Vet inte riktigt vad det kan vara. Men har läst att man kan få nässelutslag efter en förlossning så antar att det bara är något sådant skoj! Sedan har dessa svettningar börjar komma på nätterna också. Det har det gjort med dem andra två också, alltså man vaknar nästan helt blöt! Kanske därför jag fått utslag också, för att jag är för varm. Har smörjt in mig med helosan salva. Heter det så?

 

Det slutar klia för en stund då i alla fall. Så nu har jag kliat sönder båda mina fötter och fingrarna inatt. Hoppas det försvinner snart för det måste ändå vara bland det värsta man kan ha... klåda!

 

RIP Dodgie

Idag somnade min ödla Dodgie in. Har haft honom i ungefär 9  år och när jag köpte honom var han 3. Så 12 hela år blev han. Känns lite sorgligt faktiskt. Men på något sätt känns det så väntat. Känns som han har blivit så gammal. Så nu får han sova så gott i reptil himlen :( 

 

12 veckors vaccin för Pajas

Idag har pajas fått sitt 12 veckors vaccin. Det gick väldigt bra, enligt Johan i alla fall. Jag satt med barnen i bilen. Pajas behövde lugn och ro hos veterinären så det inte blir något dåligt och jobbigt. Passade även på att väga honom och han vägde 7 kg. Så nu är det klart i alla fall.

 

Ozzy 1 vecka

Oj såg att jag helt glömt att visa er Ozzys 1 veckors bilder :) så här kommer dem.

Han blev 1 vecka i måndags.

 

 

Jag är så trötttt!!!

Ikväll får det bli en tidig kväll. Är så extremt trött! Vi sover faktiskt ganska bra ändå måste jag säga. Går upp en gång för mat till Ozzy, sen ammar jag på morgonen så han blir mätt och glad. Vi går upp runt 6-7 varje morgon nu, lite skillnad från förut. Vi hade ju precis börjat få sovmorgon för Zandor! Men ja man ska väl inte klaga, kunde varit mycket värre.

 

Så ja det går bra här hemma, men snitt såret känns inte så jätte bra faktiskt. Det är som en bula där jag fick en spark från Zandor. Tog bort tejpen idag och det hade typ gått isär ganska mycket så bara att tejpa ihop. Skulle tagit kort men nä kände inte riktigt för det, blir lite smått ledsen när det inte läker som jag vill. Sedan jag det för jäkla ont när jag nyser. Fy fan säger jag bara! samma sak när jag ska vända mig i sängen eller resa mig upp från sängen. Jag hoppas verkligen det går över snart, funderar på att ringa mvc för att kolla det.

 

Besök av mamma

Igår kom min mamma på besök. Fick jätte fina blommor! sedan fick barnen godis och Ozzy fick två leksaker. Pajas fick såklart också något gott. Så det blev en liten fika här, lek med barnen och hund. Johan var iväg på personal möte och avslutnings fika eftersom dem ska byta ägare eller vad man säger på jobbet så nu går han över och jobbar för några andra. Han är ju fortfarande pappaledig och kommer vara det till 1 april. Så otroligt skönt!

 

Annars gjorde vi inte så mycket mer igår faktiskt. Så får se vad man ska hitta på idag, lite små tråkigt att bara gå vara hemma och gå korta promenader.Men jag kan inte gå så långt än, men det kan ju inte valpen heller så. Får se vad vi hittar på idag helt enkelt :)

 

Själv med 3 barn och en valp.

Idag blev det så att Johan åkte själv och handlade. Medans jag tog alla 3 barnen och Pajas. Vi gick ut precis när Johan åkte och försökte vara ute så länge som möjligt. Matteus cyklade, Zandor sparkade boll och jag tränade Pajas lite. Men ja det blev ju träning av pajas, säga till Matteus och Zandor emellan åt för att dem bråkade med varandra eller gjorde saker dem inte fick.  Att ha en valp som inte kan gå i koppel var nog den största utmaningen. Inte att man är ny snittad och ska ta hand om alla haha.

 

Nä måste säga att det gick väldigt bra ändå. Jobbigt att få på vantar och hjälpa barnen när man har en galen hund som springer runt benen, biter i kopplet och ja bara är överallt. Bra träning att gå bredvid vagnen för Pajas blev det ju och att kunna sitta ner några sekunder då jag hjälpte barnen. Fast han är så otroligt lättlärd och förstår väldigt fort.

 

Så ja såhär kommer det alltså vara sen när Johan börjar jobba. Fast då kommer jag ju vara helt återställd i såret också.

 

Fingerfärg målning!

Blev lite fingermålning här om dagen för ungarna. Zandor gick verkligen all in! Medans Matteus är lite finare i sitt målande. Matteus fick måla med finger färg för första gången när han var 1,5 så tänkte att Zandor också skulle få prova nr han nu  är i samma ålder. Men han var helt tvärtom! Matteu var redan då mycket försiktig och tyckte inte alls om att kladda. Men Zandor ja han klappade sig på magen med händerna som var fulla med färg! Ganska kul med en sån unge ändå, för det blir underbart fina och naturliga bilder :)