carolink 3 barns morsan!

Kategori: Matteus

Fingerfärg målning!

Blev lite fingermålning här om dagen för ungarna. Zandor gick verkligen all in! Medans Matteus är lite finare i sitt målande. Matteus fick måla med finger färg för första gången när han var 1,5 så tänkte att Zandor också skulle få prova nr han nu  är i samma ålder. Men han var helt tvärtom! Matteu var redan då mycket försiktig och tyckte inte alls om att kladda. Men Zandor ja han klappade sig på magen med händerna som var fulla med färg! Ganska kul med en sån unge ändå, för det blir underbart fina och naturliga bilder :)

 

 

Första natten och morgonen med valp och 3 barn!

Herregud säger jag bara! Vilket otroligt jobb vi har här hemma just nu. Men på något sätt gillar jag detta, alltid något att göra. En unge har skitit ner sig, hunden kissar ner golvet, minstingen vill ammas, det skriks om banan, vatten snutt och så vidare. Det är första gången nu som jag faktiskt kan sätta mig ner. Eller jag har ju suttit mer när jag åt frukost och sedan pysslade jag lite med Matteus och Zandor.

 

Men denna valp är ju inte rumsren för 5 öre. Vi går ut efter han sovit, sen in så leker barnen med honom efter 5 minuter kissar han på golvet. Vi springer ut och när han kommer in kissar han efter 10 minuter igen. Men tycker ändå han blivit lite lite bättre så. Bara att vara envis och fortsätta i denna takt. Tycker ju inte tidigare valpar jag haft varit så extrema på att kissa inne. Men alla är dem olika :)

 

 

 

En mysig nyårsafton som slutade med skräckslagna barn

Jag trodde inte Matteus skulle bli så rädd som han faktiskt blev igår vid 12 slaget. Men tror det mest berodde på ungdomar som inte kan hantera raketer!! Vi gick ut en bit bort från lägenheten för att kolla på fyrverkerierna, samma ställe vi stod på förra året. Men i går stod det ett gäng ungdomar 50 meter bort och sköt lite raketer. Dem första var som vanligt, jag reagerade lite på att dem stor 10 meter från ett 3 vånings hus. Men sen började dem sätta raketerna upp och ner, sätta fast dem i marken så dem smällde på marken! Det blev ordentliga smällar och ungdomarna stod säkert bara 5 meter ifrån raketen. Dem skrek såklart när dem smällde och efter 3 såna smällar stod Matteus och grät. Det var då 5 minuter kvar till tolvslaget och han vill gå hem för att han tyckte det var så jobbigt. Så vi gick tillbaka till vår uteplats där det var lite lugnare, skålade och sen gick jag och barnen in.

Zandor sov i vagnen men vaknade av smällarna.  Om inte dem där jävla ungdomarna skjutit som dem gjorde utan som man ska så hade nog inte Matteus blivit så rädd, för även vi vuxna kände ett obehag över att dem kanske skulle skjuta rakt mot oss och dem åker ju ganska långt ändå. om dem skulle åka längst marken.

 

Nä förbjud fan alla dessa jävla raketer! varje kommun kan utse ett par personer som har hand om fyrverkerierna och ha det på olika platser så alla kan se eller samlas för att kolla.  En tidigare tid för yngre barn och sedan vid 12 slaget. 

 

Alex hade köpt några såna här fina saker som bara lyser upp och inte låter, så det gick vi ut och brände av några innan 12 slaget. Det tyckte Matteus var jätte kul. Såna saker kan man väl sälja, men såna där riktiga raketer kan fan smälla av någons huvud om man leker med dem! 

 

Varit ute i snön! :D

Ååh så vacker vintern är egentligen. Snön som ligger på trädtopparna det är vitt och ljust överallt. Så idag har vi varit ute i en lite större backe och åkt pulka. Johan och Matteus åkte medans jag och Zandor gick runt lite. Zandor stortrivs att sitta i pulkan men tycker verkligen inte om att gå i snön. Det är sådan skillnad på pojkarna när det kommer till årstider. Matteus har alltid tyckt om snö och kyla, men hatat värme. Zandor har alltid tyckt om värme men hatar snö och kylan haha. Tror verkligen detta med vad man mest tycker om har med vilken årstid man är född.

 

Matteus december bilder

Här kommer även Matteus december bilder, som ni vet har jag slutat räkna månader på honom och kör nu bara månads bilder efter månad. Matteus är ju lätt att fota så får alltid någon bra bild.

 

Gårdens bakning

Igår fixade vi med pepparkaksdeg och vaniljlussebullar. Klarar inte av vanliga lussebullar tycker dem är så torra och tråkiga. Men med vanilj i så blir det lite sting i dem. Pojkarna var med en stund och bakade men Zandor somnade när det var dags att baka lussebullarna och Johan läste för Matteus då. Men dem kom perfekt till bullarna var färdiga och smakade. Huwa så goda dem blev!

 

Julklappstips till en 2,5 åring

Matteus blir ju 3 i februari så egentligen passar nog dessa saker äldre barn också. Men detta är i alla fall vad han önskar sig i julklapp. Sedan kan jag lägga till 100 saker till haha. Det är han själv som pekat vad han vill ha i år. 

 

Öppna förskolan och första bråket med Matteus i en matbutik

Idag har vi varit en sväng till öppna förskolan. Min syster och hennes dotter var med ditt idag. Johan jobbar så jag var själv med pojkarna. Vad tufft det var att vara ensam denna gång. Zandor sprang bara runt och lite koll vill man ju ändå ha på sin unge. Matteus klarade sig ganska bra själv, min syster höll ett öga på honom.

 

På vägen hem bråkade Matteus som en tok när vi var inne i matbutiken. Han skulle absolut inte sitta i vagnen. Eftersom vi bara skulle handla en sak så skulle det gå fort för att vi sedan skulle hem och fixa lunch. Så vi bråkade om att han skulle sitta i vagnen ett bra tag.  Vet inte om det var en onödig sak att bråka om egentligen. Men jag hade sagt från början att han skulle sitta i vagnen när vi var i butiken det var han själv som ville sitta i vagnen 5 minuter innan också. Aja första bråket man haft inför folk ute i alla fall. Det värsta är att han skriker aj hela tiden även om man knappt rör honom så man får ju blickar. Men tyckte inte det kändes så fruktansvärt jobbigt ändå att bråka i en butik. Så då bockar vi av dem punkten! Han är ju ändå snart 3 år så tycker han är duktig på att uppföra sig :)

 

Sådan mor, sådan son.. eller?

 

Matteus tycker det är jätte kul att måla naglarna. Nu har jag köpt svart nagellack eftersom jag tycker det är en färg som passar killar väldigt bra om dem vill ha målade naglar. Annars har jag bara rosa, lila och såna där glittriga saker. Så idag har vi suttit och målat naglarna medans Zandor sover. Vist har vi fina naglar  ;)

Matteus november bilder

Ja gissa temat nu hörni!  kom på att jag aldrig skrev temat på Zandor haha men det är väl lika tema. Bara två olika karaktärer liksom. Här kommer Matteus bilder och nä jag orkade inte sitta och göra det jag tänkt göra från början. Men dem blev faktiskt ganska fina ändå.

 

Snart dags att söka förskola

Nästa år på hösten är det tänkt att Matteus ska få börja på förskola. Så snart ska vi börja kolla runt och kanske besöka några av dem som vi just nu är intresserade av. Egentligen skulle jag vilja ha honom hos dagmamma men känns som det är något många kommuner inte vill ha. Jag skulle lätt kunna tänka mig att vara dagmamma! Men föräldrar blir även mer kräsna och vill ha utbildade pedagoger så nja inget för mig kanske.

 

Det känns lite som en hets att få in sina barn på förskolor nu för tiden. När dem fyller 1 år ska barnen in! Jag förstår ju att en del inte kan gå hemma så mycket längre med sina barn och så vidare. Men när jag berättar för folk att Matteus inte går på förskola får jag stora ögon på mig. Men pedagoger och många andra vuxna är jätte imponerade över hur mycket Mycket Matteus kan? och så frågade en den en extra gång. Han är hemma barn va?

 

Vet många föräldrar hur otroligt stressigt det är på förskolor nu för tiden? Många säger att det är så bra då får mitt barn träffa andra barn och leka. Men en 1 åring leker knappt med andra barn! dem leker oftast för sig själva och när dem kommer upp lite i åldern så börjar dem med sina 5 minuters lekar. Vilket innebär att dem leker korta stunder med andra för att sedan återgå till sitt. Såklart finns det fler barn som Matteus som alltid har älskat att leka med andra barn. Därför såg Matteus jätte besviken ut när han egentligen skulle skolas in och ingen verkligen ingen unge i hans ålder ville leka med honom utan han hamnade med 4-5 åringarna och lekte. 

 

Av det jag hört av förskollärare är att barnen idag på förskola är så otroligt stressade och överstimulerade så dem har jätte svårt att varva ner själva. Pedagogerna är för få och barngrupperna är för stora. 

 

Man får ju göra hur man vill med sina barn. Men för mig har det varit en självklarhet att ha barnen hemma så länge som möjligt eller i alla fall till 3 års ålder. Nu blir det bra om Matteus börjar förskolan så är det lättare också att få in syskon på samma ställe för jobba måste jag ju göra för eller senare och det kommer bli när minsta är 1,5 år.