carolink 3 barns morsan!

Kategori: Ozzy

Köpt lite baby saker

Igår var vi i Barkarby i Stockholm och kollade på lekmer. Skulle köpa ett set så man kan trycka Ozzys fötter och händer. Blev lite missnöjd med den vi hittade och hade nog velat ha någon annan. Man ska nämligen trycka i en burk! Jag vill ju ha så jag kan hänga upp dem. Har det med dem andra två. Men det går väl säkert att fixa på något sätt. Annars har man en fin burk till något annat. Såklart kommer man ut med andra saker också när man är i en sådan butik. Blev en sån där napp som man kan lägga frukt i som man sedan kan sitta och suga på innan dem ens fått tänder. Den är från 6 månader så är några månader kvar innan Ozzy får använda den men velat ha en sån till Zandor när han var liten och vet att jag ändå skulle beställa en sån eller börja leta efter en sån när det börjar närma sig. Så köpte en sån på en gång.

 

Sedan blev det lite saker till systerdottern, bara en spontan present. Något jag tycker hon behöver :)

 

Jag och grabbarna

Första bilden på mig och killarna. Ja jag måste ju säga att jag inte är super nöjd med hårfärgen ändå. Det är ju lite ljusare och färgen syns mer på bilden än på riktigt. Men nja vete tusan om jag ska behålla det såhär. Aja här är i alla fall en bild på mig och grabbarna och även en bild på mig :)

 

Grattis Ozzy på Hilding dagen!

Ozzy Hilding Bruno. 

Det är hela Ozzys namn. Det innebär att Han faktiskt har sin första namnsdag idag! 

Hilding fick han som mellan namn ifrån min gammelmorfar. Vi kör två mellan namn på alla pojkarna så första namnet dem har är från någon i min släkt och andra namnet kommet från någon i hans släkt. Måste säga att Ozzy fick det bästa mellan namnet från min släkt.

 

Så Grattis min älskling på din Hilding dag!

 

Ozzys första tår!

Ni vet att bebisar inte kan gråta tårar dem första veckorna i sina liv va? Nu har Ozzys tårar börja komma lite smått och när dem kommer ser dem så otroligt ledsna ut. Det ser ut som hela deras liv rasat. Men egentligen har dem bara gråtit för att dem är hungriga, blöta i blöjan eller vill ha närhet. Finns säkert många andra anledningar också.

 

Men när vi åkte hem från Rättvik blev Ozzy hungrig och började skrika. VI försökte hitta någonstans att åka av eftersom flaskorna var använda båda två så han fick helt enkelt nöja sig med det som fanns i brösten. Som tur hade jag inte ammat så mycket under dagen så det som fanns gjorde honom mätt och belåten.

 

Men det var inte det jag skulle skriva om utan första tåren. När han satt där och grät efter mat så kom dem första tårarna jag sett på honom! Hann dessutom fota dem.

 

Ozzy 1 månad!

Idag blir Ozzy 1 månad!  Vet inte om jag ska säga att tiden går fort eller långsamt. För det känns som denna lilla kille har funnit så länge i mitt liv! Han är helt underbar. Så otroligt mysig och lätt. Han gråter bara när han är hungrig och är så otroligt nöjd med livet ser det ut som. Vist blir det lite skrik då och då om magvärk, men det är faktiskt väldigt sällan. Han sover väl bra på nätterna, just nu är han lite små gnällig. Vet inte om det är magen eller drömmar? Tror det är vid denna ålder dem börjar drömma? Eller ja något sådant i alla fall.

 

Här är Ozzys 1 månaders bilder :)

 

Bvc för Ozzy

Idag var Ozzy på bvc. Det var Johan som fick äran att åka iväg idag med honom :)

 

Vikten låg på: 4885

längd: 52,5 cm ( han var 1 cm kortare än sist, men dem hade tydligen sagt att han inte var utsträckt ordentligt.)

huvud: 38.5

 

Han har en fin blick och greppar fint sa dem. Tycker han var väldigt tidig med detta?

 

 

ååh vad det där hårstrået förstörde allt :O 

Sjukstuga

Usch nu är Zandor och Johan sjuka här! Är livrädd att Ozzy ska bli sjuk nu. Vet inte hur jag ska göra för att hålla honom borta från spyorna. Vi sover ju alla i samma säng och det var inatt det slog till för Johan som sover bredvid Ozzy också. Men känns som han redan borde varit smittat nu i såna fall. Nä Hoppas han fått mitt super immunförsvar och inte blir sjuk. Jag har nästan aldrig varit kräksjuk i alla fall inte dem 5-6 senaste åren :)

 

 

Bvc för Ozzy

Idag har Ozzy varit på bvc för vägning och mätning. Han ligger på 4550  och är 53 cm lång. Ungefär vad jag gissade på innan vi gick ditt. Känns som han vuxit mer. Men misstänker att dem inte mätte rätt på bb eftersom han var 51 när han föddes och 51 efter 1 vecka då vi hade vårt första bvc besök. Så han har nog vuxit mer än så sen han föddes.

 

Det gick jätte bra. Vi gick ditt idag, första gången vi är ute  och går en längre promenad med alla ungar. Passade på att gå förbi bibbla för lite nya böcker. Så ikväll blir det att läsa för Matteus :)

 

Ozzys första bad

Idag har Ozzy fått bada för första gången. Egentligen skulle han badat igår när Matteus och Zandor bada men han sov som en stock hela kvällen så ville inte väcka honom för en sådan sak. Idag har han varit lite pigg på förmiddagen så då passade jag på. Han skrek ingenting och det såg ut som han faktiskt njöt lite. Dem andra två skrek som tokar vid sitt första bad, men mest skrek dem nog när man skulle torka dem. Ozzy gnällde till lite när jag lyfte upp honom från vattnet. Men det är väl inte så konstigt, det blir ju så äckligt kallt! Så nu är han ren och fin :) 

 

                                             

En sväng till Vallby

Ja idag har vi då varit en sväng till Vallby friluftsmuseum. Dem har ju lite djur där som barnen kan kolla på. På sommaren är det jätte fint där och dem har lite gamla hus öppna för att visa hur man levde förr i tiden. Även ett fik och lite annat som är öppet just på sommaren. Idag snöade det och var kallt när vi var där. Men mysigt ändå och komma iväg för att göra något. Speciellt för barnen som mest varit hemma dem 3 senaste veckorna. Eller ja vi har ju besökt Johans föräldrar och min syster också. Men ändå.

 

Ozzy fick sitta i bärsele, vilket gick super bra. Vi får ju inte plats med en större vagn i bilen så har en liten yoyo till Zandor. Den vagnen kan man även ha liggdel till så Ozzy kan ligga i den. Super smidig vagn faktiskt.

 

Bra nätter och mysiga mornar!

Man vågar ju knappt säga hur bra det går med Ozzy. Så fort man gör det vänder det och det blir lite av ett kaos. Men nu har han sovit jätte bra i två nätter. Han vaknade halv 1 och 4. Inte alls farligt, precis som det ska va tycker jag.  Så skönt när man får sova! Imorse gick vi upp vid 7, vilket också är en ganska skön tid att gå upp vid. Zandor vaknade vid 4 och ville väl egentligen gå upp. Men fick honom att somna om bredvid mig sen. Vi kan ju liksom inte ha våra mysstunder som han vill på mornarna längre. Då han lägger sig så nära han kan och så måste jag ha en hand om honom. Men imorse så sov Ozzy så bra så jag kunde hålla om honom. Sen efter 1 timme ville även Ozzy ligga nära så hade ett barn på varje sida om mig i mina armar haha. Så underbart mysigt!

 

                                         

Idag tränar vi på magläget!

Idag har Ozzy fått legat på mage en stund i soffan. Han är verkligen inte den som gnäller när man lägger honom på mage. Både Matteus och Zandor skrek när man la dem på mage. Eller Matteus var lite värre och vägrade att ligga på mage mycket länge. Men Ozzy verkar gilla det och har redan börjar lyfta upp huvudet och sparka med benen. Tror han kommer bli en tidig krypare, kanske tidigare än sina bröder till och med :)

 

Bvc hembesök

Då har man haft hembesöket från bvc. Gick jätte bra och Ozzy var lugn och snäll som vanligt. Hon tyckte han hade en väldigt klar blick och följde med väldigt mycket om vad som hände runt om. Tycker det känns som Ozzy är äldre än vad han är. Känns som vi haft honom i flera månader! Han hade gått upp bra också. Känns så skönt att man började direkt med delamning. Först amma och sen ersättning, har fått en sån otroligt nöjd unge! 

 

Det var inte Matteus eller Zandor den första månaden kan jag säga. Så nu är det gjort och man känner sig verkligen varm i kläderna nu inför hembesöket tyckte jag haha.