carolink 3 barns morsan!

Kategori: Zandor

Fingerfärg målning!

Blev lite fingermålning här om dagen för ungarna. Zandor gick verkligen all in! Medans Matteus är lite finare i sitt målande. Matteus fick måla med finger färg för första gången när han var 1,5 så tänkte att Zandor också skulle få prova nr han nu  är i samma ålder. Men han var helt tvärtom! Matteu var redan då mycket försiktig och tyckte inte alls om att kladda. Men Zandor ja han klappade sig på magen med händerna som var fulla med färg! Ganska kul med en sån unge ändå, för det blir underbart fina och naturliga bilder :)

 

 

Första natten och morgonen med valp och 3 barn!

Herregud säger jag bara! Vilket otroligt jobb vi har här hemma just nu. Men på något sätt gillar jag detta, alltid något att göra. En unge har skitit ner sig, hunden kissar ner golvet, minstingen vill ammas, det skriks om banan, vatten snutt och så vidare. Det är första gången nu som jag faktiskt kan sätta mig ner. Eller jag har ju suttit mer när jag åt frukost och sedan pysslade jag lite med Matteus och Zandor.

 

Men denna valp är ju inte rumsren för 5 öre. Vi går ut efter han sovit, sen in så leker barnen med honom efter 5 minuter kissar han på golvet. Vi springer ut och när han kommer in kissar han efter 10 minuter igen. Men tycker ändå han blivit lite lite bättre så. Bara att vara envis och fortsätta i denna takt. Tycker ju inte tidigare valpar jag haft varit så extrema på att kissa inne. Men alla är dem olika :)

 

 

 

Zandor äter soppa själv

Börjar bli lite imponerad över hur duktig Zandor har börjat bli på att äta. För några dagar sen åt han soppa helt själv med sked.Annars brukar han vara sådär på att använda bestick när han äter men just soppa åt han med sked.  Nu blir det inte alls mycket mat på golvet, eller ja finns dagar då han vänder hela tallriken upp och ned av protest. Men annars går det riktigt bra, även om han som sagt äter mycket med händerna fortfarande.

 

 

Varit ute i snön! :D

Ååh så vacker vintern är egentligen. Snön som ligger på trädtopparna det är vitt och ljust överallt. Så idag har vi varit ute i en lite större backe och åkt pulka. Johan och Matteus åkte medans jag och Zandor gick runt lite. Zandor stortrivs att sitta i pulkan men tycker verkligen inte om att gå i snön. Det är sådan skillnad på pojkarna när det kommer till årstider. Matteus har alltid tyckt om snö och kyla, men hatat värme. Zandor har alltid tyckt om värme men hatar snö och kylan haha. Tror verkligen detta med vad man mest tycker om har med vilken årstid man är född.

 

Zandor 16 månaders bilder

Idag tog jag Zandors 16 månaders bilder och han var faktiskt riktigt duktig denna gång. Kanske för att han fick sitta och äta en bulle haha. Men ja nöjd blev jag med många bilder.

Gårdens bakning

Igår fixade vi med pepparkaksdeg och vaniljlussebullar. Klarar inte av vanliga lussebullar tycker dem är så torra och tråkiga. Men med vanilj i så blir det lite sting i dem. Pojkarna var med en stund och bakade men Zandor somnade när det var dags att baka lussebullarna och Johan läste för Matteus då. Men dem kom perfekt till bullarna var färdiga och smakade. Huwa så goda dem blev!

 

Zandors 15 månaders bilder

Oj vad jag börjat tappa räkningen på månader på Zandor nu. Men tror det ska va 15 månader haha. Har i alla fall försökt mig på lite tema bilder denna gång och Zandor ville som vanligt inte vara med på att fotas. Men när Matteus skulle ta sina foton då skulle han minsann sitta där framme!

Försökt mig på lite mer photoshoping men näää det gick bara inte. Har inte tiden att koncentrera mig helt enkelt och inget tålamod riktig haha. Men för och efter bilder får ni i alla fall :)

 

 

Julklapps tips till en 1 åring

 Man behöver verkligen alla tips man kan få när man ska skriva en önskelista till en 1 åring.  Speciellt om man redan har allt!

Här är i alla fall Zandors önskelista i år och jag funderade på om man kan lägga till saker till pojkarnas rum på listan. Som nya gardiner? hyllor att ha leksaker på? Vad tycker ni? eller ska det vara saker man vet att barnen verkligen vill ha?

 

Åka pulka för första gången

Tänk vad mycket det finns för små barn att upptäcka och göra för första gången. Idag fick Zandor prova på att åka pulka för första gången. Han tycker verkligen inte om att gå runt i snön som Matteus alltid tyckt om att göra. 

 

Men pulkan var en höjdare! Den tyckte han var jätte kul. Så fort jag lyfte ur honom ur pulka gick han och satte sig igen haha. Men ja han tröttnade ändå ganska fort på att vara ute. Det är lite synd för Matteus hade kunnat varit ute i alla fall 1-2 timmar till.

Lite halloween tema på bilderna

Lite halloween stämning får det allt ta och bli nu eller vad tycker ni? Lite halloween tema bilder som jag efter lite om och men blev nöjd med till slut. Oj vad svårt det var att få barnen att sitta stilla och kolla in i kameran. Matteus är ju lite lättare än Zandor men lyckades nog få några om honom också. Sminket var lite svårt eftersom jag inte hade något direkt hemma förutom mitt egna haha och lite teater smink. Men ja det blev väl helt okej eller vad tycker ni?